# #

26 Φεβ 2010

Τελκα με τις γερμανικες αποζημιωσεις δεν θα γινει παλι τιποτα...επρεπε ν αρπαξουμε την ευκαιρια....


Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη για τις γερμανικές αποζημιώσεις, τόνισε ότι «πατριωτισμός είναι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί σήμερα στην Ευρώπη», προσθέτοντας ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό για την Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να συνδέεται με τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας. Να προβεί η Ελλάδα σε διάβημα κάλεσε τον κ. Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
"Κύριε Καρατζαφέρη σας λέω ότι δεν παραιτούμαστε των δικαιωμάτων μας. Το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν έχει τύχει οριστικού διακανονισμού. Επομένως το θέμα υπάρχει στο πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων. Δεν είναι θέμα σημαίας ευκαιρίας σε μια περίοδο δύσκολη. Τώρα που ανακτούμε αξιοπιστία και σιγουριά. Εάν το επαναφέρουμε τώρα, θα ερμηνευόταν ότι υπεκφεύγουμε των δικών μας υποχρεώσεων και ψάχνουμε για άλλοθι. Δεν θέλουμε μια τέτοια αντίληψη για την Ελλάδα. Δεν χρησιμοποιούμε το θέμα για εσωτερική κατανάλωση. Πρέπει να έχουμε πρόγραμμα και την κατάλληλη στιγμή να διεκδικούμε" σημείωσε ο πρωθυπουργός.

"Παρά τις τότε δυσκολίες μας, είχα θέσει ως υπουργός Εξωτερικών το θέμα των αποζημιώσεων στο Γερμανό ομόλογό μου, Γιόσκα Φίσερ, αλλά το θέμα δεν προχώρησε" είπε ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα ξεφύγει η χώρα από τη σημερινή κατάσταση, εάν δεν αποδείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι. "Να αποδείξουμε ότι πληρώνουμε τα χρέη μας. Αυτό δεν εξαρτάται από διμερείς συμφωνίες, αλλά από εμάς τους ίδιους. Αυτή την εικόνα θα την αποκαταστήσουμε έναντι των εταίρων μας" υπογράμμισε.
Ο κ. Παπανδρέου κατέληξε λέγοντας ότι προέχει να αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. "Πατριωτισμός σημαίνει να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Περιμένουμε από τους εταίρους μας να τηρήσουν και εκείνοι τις δεσμεύσεις τους. Όσο για τα ατυχή και προσβλητικά που γράφτηκαν στο περιοδικό Focus, χαίρομαι που η κυβέρνηση της Γερμανίας τα αποδοκίμασε. Σήμερα έχουμε κοινά προβλήματα και φιλοδοξίες με την Γερμανία. Για μια Ευρώπη της "πράσινης" ανάπτυξης και της καινοτομίας. Εκεί να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας σήμερα".

πηγη ""πρεζα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.