# #

9 Μαΐ 2021

Κύριοι της σημερινής Διοίκησης του Δ.Δίου-Ολύμπου, σταματήστε να πετροβολάτε τον Αν.Όλυμπο

 


Εδώ στη Νότια Πιερία, από το 2010 μέχρι και σήμερα, ακούμε ότι πρέπει να ενώσουμε τις καρδιές μας για να ενώσουμε τους τρεις τέως Δήμους μας, Δίου, Λιτοχώρου και Ανατολικού Ολύμπου.  

Όμως, κύριοι της σημερινής διοίκησης του Δήμου Δίου-Ολύμπου, αν όλα αυτά τα χρόνια, κάποια Δημοτική Ενότητα έβαλε πλάτες και άφησε πίσω της τον τοπικισμό, αυτή είναι η Ενότητα του Ανατολικού Ολύμπου. Κι αν δεν ξέρετε το γιατί, να σας το πω εγώ, ένας απλός πολίτης: 

Όταν ενώθηκαν, λοιπόν, οι Δημοτικές Ενότητες Ανατολικού Ολύμπου, Λιτοχώρου και Δίου, τότε εμείς οι κάτοικοι του Ανατολικού Ολύμπου ψηφίσαμε Λιτοχωρίτη Δήμαρχο. Μετά, ψηφίσαμε Βροντινό Δήμαρχο (Δ.Ε. Δίου) και τώρα ξαναψηφίσαμε Λιτοχωρίτη Δήμαρχο. 

Αν, επίσης, κάποια Δημοτική Ενότητα συνεισφέρει τα περισσότερα στο κοινό μας ταμείο, νομίζω ότι δεν αμφιβάλλει κανείς ότι είναι η Ενότητα του Ανατολικού Ολύμπου λόγω του ότι είμαστε η ναυαρχίδα του τουρισμού όχι μόνο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου αλλά και σε όλο τον Ν.Πιερίας. 


 

Το ότι συνεισφέρουμε τα περισσότερα στο κοινό ταμείο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, αυτό δεν μας πειράζει. Αντίθετα, μας χαροποιεί! 


Εκείνο όμως που μας ενοχλεί πλέον αφάνταστα, είναι να ακούμε ξανά και ξανά ότι ο Ανατολικός Όλυμπος είχε χρέος 7.000.000 € και ότι γι’ αυτό τον λόγο, το Λιτόχωρο είναι αδικημένο... Το ακούω 11 χρόνια αυτό το παραμύθι.  


Πραγματικά, ο Ανατολικός Όλυμπος είχε αυτό το χρέος όταν προσπαθούσε να ενώσει 5 χωριά. Δεν ακούω τίποτα όμως να λένε ότι το Λιτόχωρο είχε χρέος 3.000.000 € αν και ήταν πάντα μόνο του και μάλιστα είχε, όπως όλοι γνωρίζουμε, την κότα που έκανε τα χρυσά αυγά, τη ΔΕΑΛ. 


Ας αναρωτηθούμε όμως, αν το Λιτόχωρο είχε να ενώσει 5 χωριά, πόσο θα έπρεπε να ήταν το χρέος του; Μήπως 15.000.000 €;  


Αλλά, για να δούμε ποια Διοίκηση του τ. Δ.Λιτοχώρου άφησε αυτό το χρέος των 3.000.000 € στον ενιαίο Δήμο Δίου-Ολύμπου; 

Μήπως το ξεχάσαμε; 

Το χρέος αυτό το άφησε η Διοίκηση Σάκη Τσιφοδήμου! Μήπως σ’ εκείνη τη Διοίκηση, κορυφαίο στέλεχος ήταν και ο σημερινός Δήμαρχος, Ευάγγελος Γερολιόλιος; 


Μήπως εκείνη την εποχή ο Γερολιόλιος ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιτοχώρου; Τα ξεχάσατε αυτά; Εμείς πάντως δεν τα ξεχάσαμε και θα σας τα θυμίζουμε συνεχώς. 




 

Κάποιοι από τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου μας λένε και μας ξαναλένε και μας θυμίζουν τα χρέη που αφήσαμε εμείς του Ανατολικού Ολύμπου, όταν βεβαίως ήμασταν 5 χωριά και όχι ένα χωριό, όπως ήταν το Λιτόχωρο. Δεν μας είπατε όμως κύριοι, ποια είναι τα έσοδα που βάζει ετησίως κάθε Δημοτική Ενότητα στο κοινό ταμείο του Δήμου μας.



 

Στ’ αλήθεια, οι αντιδήμαρχοι του Ανατολικού Ολύμπου δεν προσβάλλονται καθόλου όταν ακούν όλες αυτές τις ανοησίες που ακούγονται μέχρι σήμερα στα Δημοτικά Συμβούλια; Αλλά, ξέχασα… Δεν προλαβαίνουν από τις δημόσιες σχέσεις που κάνουν μέσα από το Facebook. 


Οι πολίτες όμως του Ανατολικού Ολύμπου δεν ξεχνούν. Και κάποια στιγμή θα στείλουν το μήνυμά τους.  Α, να μην τους αδικήσω τους Αντιδημάρχους, έκαναν και δύο, τρία πεζοδρόμια, εδώ στον Ανατολικό Όλυμπο. Όσο για την αντιπολίτευση, περιμένουμε να μας ενημερώσουν, όταν επιτραπούν οι συγκεντρώσεις, όπως λένε. 



 

 

Τουριστικός Επιχειρηματίας που νιώθει ότι τον προσβάλλουν.

2 σχόλια:

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα από τα καλύτερα άρθρα που έχω διαβάσει καλώς γράφονται όλα αυτά ίσως και ξυπνήσουν κάποιοι αρμόδιοι εδώ στην Νότια Πιερία

      Διαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.