# #

8 Μαΐ 2021

Τα νέα από την Ευρώπη είναι εξαιρετικά δυσάρεστα. Και για τους δημοσκόπους…

 

Ευρωβαρόμετρο για ελληνική κυβέρνηση: “Το 71% δεν την εμπιστεύεται”

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις στο εσωτερικό  να επιμένουν ότι παρά την δραματική εξέλιξη στο θέμα του κορονοϊού, την κατηφόρα της  οικονομίας και την ομιχλώδη -τουλάχιστον-  κατάσταση στα ελληνοτουρκικά , η κυβέρνηση παραμένει αλώβητη, τα νέα από την Ευρώπη όμως είναι εξαιρετικά δυσάρεστα. Και για τους δημοσκόπους…

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ευρωβαρόμετρο Φεβρουαρίου- Μαρτίου, η άποψη των Ελλήνων δεν έχει καμία σχέση με τα όσα έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα οι δημοσκοπήσεις. Τα στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα ο κ. Νίκος Καρδούλας ,ο οποίος όπως θα διαβάσετε παρακάτω ,μάλλον αποτελεί πλέον αξιόπιστη πηγή για δημοσκοπήσεις κι ας μην έχει εταιρεία…

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο :

το 61% των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένο με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

•71% δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση,

•90% θεωρεί την κατάσταση της οικονομίας κακή

•Σχεδόν 60% των Ελλήνων θεωρεί πως η κατάσταση σε οικονομία και εργασία θα χειροτερέψει στο άμεσο μέλλον.

Ποιους εμπιστεύονται οι πολίτες και ποιους όχι;

Ο Νίκος Καρδούλας γράφει: 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ποσοστό 80% είναι οι θεσμοί που εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες στο Ευρωβαρόμετρο Απριλίου 2021. Την πρώτη πεντάδα εμπιστοσύνης συμπληρώνουν η Ελληνική Αστυνομία (56%),το Ίντερνετ (54%) και η Δικαιοσύνη (50%).

Στον αντίποδα οι Έλληνες φαίνεται ότι δεν εμπιστεύονται σχεδόν καθόλου τα Πολιτικά Κόμματα τα οποία συγκεντρώνουν μόλις το 12% της εμπιστοσύνης, τις Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς (24%), την Τηλεόραση (25%), το ΝΑΤΟ (26%) και το Ελληνικό Κοινοβούλιο (27%).

Ποιος είναι ο Νίκος Καρδούλας, αναλύσεις του οποίου συχνά δημοσιεύουμε; Αναγκαία η αναφορά στις τελευταίες επιτυχημένες προβλέψεις του.

Γράφει ο Νίκος Καρδούλας:

Επαλήθευση προγνώσεων covid-19 επί 2 μήνες και υλοποίηση προτάσεων έξυπνων μέτρων του Νίκου Καρδούλα

Από τις 1 Μαρτίου και μέχρι σήμερα γίνονται προγνώσεις με προσομοίωση του μαθηματικού μοντέλου για τους εβδομαδιαίους μέσους όρους του ποσοστού θετικότητας των τεστ, των θανάτων και των διασωληνωμένων ασθενών, οι οποίες δημοσιεύονται κάθε Δευτέρα για την αντίστοιχη τρέχουσα εβδομάδα στην προσωπική μου σελίδα του Facebook και οι οποίες έχουν επαληθευθεί από τα γεγονότα.

Στις 7 και 18 Μαρτίου είχα προτείνει μερικά έξυπνα μέτρα για τη διαχείριση και την καταστολή της πανδημίας, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην προσωπική μου σελίδα του Facebook και τα οποία ήδη στην πλειοψηφία τους υλοποιούνται.

Επαλήθευση επί 8 εβδομάδες των προγνώσεων

Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζονται οι εβδομαδιαίες προγνώσεις για τους μέσους όρους του ποσοστού θετικότητας των τεστ, των θανάτων και των διασωληνωμένων ασθενών, για τις οκτώ εβδομάδες από τις 1 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου 2021, καθώς και οι ανάλογοι μέσοι όροι από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

 

Από τη σύγκριση των προγνώσεων με τα αντίστοιχα στοιχεία του ΕΟΔΥ προκύπτει:

  • 23 από τις 24 προγνώσεις για τα δεδομένα της πανδημίας επαληθεύθηκαν κατά 100%.
  • Μία πρόγνωση επαληθεύθηκε κατά 94%.

Υλοποίηση προτάσεων για έξυπνα μέτρα περιορισμού της πανδημίας

 

Στις 7 και 18 Μαρτίου είχα προτείνει κάποια έξυπνα μέτρα για την αποσυμπίεση της πανδημίας και πριν ανακοινωθούν από την Κυβέρνηση τα δωρεάν self tests. Οι προτάσεις των έξυπνων μέτρων, καθώς και η μέχρι τώρα υλοποίησή τους απεικονίζονται στον παρακάτω πίνακα: 

 

Όπως φαίνεται στον πίνακα, σχεδόν όλες οι προτάσεις ήδη υλοποιούνται, εκτός από την πρόταση για μετακίνηση από νομό σε νομό και την πρόταση για συμμετοχή των πολιτών στο λιανεμπόριο, στην εστίαση και στις συγκοινωνίες, η οποία υλοποιείται προς το παρόν μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά όχι για τους πελάτες.

Προγνώσεις για την τρέχουσα εβδομάδα

Με νέα προσομοίωση του μαθηματικού μοντέλου, έγιναν οι προγνώσεις για το ποσοστό θετικότητας των τεστ, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους ασθενείς covid-19 για την τρέχουσα Μεγάλη Εβδομάδα 26 Απριλίου έως 2 Μαΐου, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην προσωπική μου σελίδα του Facebook στις 26.04.2021, όπου προβλέπεται μείωση των επιδημιολογικών δεδομένων σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και απεικονίζονται στον παρακάτω πίνακα:

Ο Νίκος Καρδούλας είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., MSc στην Αγγλία, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Συνταγματάρχης ε.α.


 Militaire.gr

2 σχόλια:

  1. Αν κάνατε τον κόπο να ψάξετε λίγο πριν το αναδημοσιεύσετε θα είχατε βεβαιωθεί ότι από τα links στα οποία παραπέμπει το ένα είναι άσχετο ενώ το άλλο, που υποτίθεται πως περιέχει τα στοιχεία αυτά για την Ελλάδα, δεν υπάρχει, αν και υπάρχουν τα στοιχεία για τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρέθηκε (και την στιγμή αυτή βρίσκεται ακόμα) εδώ:

      "https://webgate.ec.europa.eu/eurobarometer/api/public/deliverable/download?doc=true&deliverableId=75312"

      Διαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.