# #

12 Μαρ 2021

Κυριάκος σε πανικό: “Τα Social Media Κάνουν Κακό Στη Δημοκρατία”

 ΤΙ ΕΠΕ Vs. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA



Ανησυχίες για το ρόλο των social media εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Αγωνία για το επίπεδο διαλόγου, για τα στεγανά της ενημέρωσης, για τη δημιουργία στερεοτύπων, για την απουσία ανάπτυξης κριτικής σκέψης, για τη δυνατότητα αμφισβήτησης εκ μέρους των νέων...
Είναι ενδιαφέρον ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε αυτές τις αγωνίες μετά από τις απανωτές διαψεύσεις μέσα από τα ανεξάρτητα social media, των ανακοινωθέντων και των αιτιάσεων της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ.για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.
Είναι ενδιαφέρον ότι ο πρωθυπουργός αγωνιά τη στιγμή που το διάγγελμά του έτυχε "οργισμένης" υποδοχής στα social media με άπειρες αντιδράσεις και σχόλια απόρριψης από χρήστες των μέσων.
Μάλλον η αγωνία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του που πήρε αγκαλιά τους μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεκδότες του Τύπου και τους κερνάει ζεστό χρήμα κάθε τόσο είναι άλλη...
Ότι έχει εμφανιστεί ένα ρεύμα αμφισβήτησης της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΗΣ αλήθειας της κρατικής/κυβερνητικής προπαγάνδας, ότι υπάρχουν και δημιουργούνται νέα ανεξάρτητα μέσα που δεν στηρίζονται από επιχειρηματικά συμφέροντα.
Γι' αυτό το προηγούμενο διάστημα κατέβαιναν διαρκώς αναρτήσεις, προφίλ και σελίδες χρηστών και οργανώσεων που αμφισβητούσαν τη ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλήθεια που εκπέμπουν οι κυρίαρχες συχνότητες, η ΓΑΔΑ και τα κυβερνητικά διαγγέλματα και ανακοινωθέντα.
Φυσικά, τα social media δεν είναι ακίνδυνα, ούτε απαλλαγμένα από ψευδείς ειδήσεις (fake news) αλλά οι πρώτοι διδάξαντες είναι οι κυβερνητικοί και κρατικοί μηχανισμοί που κάνουν το άσπρο-μαύρο διαρκώς εις βάρος μας.
Παραθέτουμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού (ΤΙ ΕΙΠΕ) και παράλληλα παραθέτουμε στην εικόνα μια εμπνευσμένη ερμηνεία τους (ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ) που βρήκαμε στα social media:
"Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στους νέους μας ότι έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αλγόριθμοι των μεγάλων πλατφορμών που χρησιμοποιούν στην ουσία αναπαράγουν και επιβραβεύουν τις όποιες απόψεις μπορεί ήδη να έχουν [...] Δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν. Από τη μία και από την άλλη πλευρά. Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας [...] εγκλωβίζονται με αυτό τον τρόπο οι νέοι στις απόψεις τους χωρίς ν’ αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, χωρίς ν’ αμφισβητούν αυτό το οποίο βλέπουν, αυτό το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί εντός εισαγωγικών να τους σερβίρει"
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Πηγή δηλώσεων: https://youtu.be/s4DSDA0ijFs
Υ.Γ.
Τα παραποιημένα βίντεο των τελευταίων ημερών από τον ΣΚΑΪ και το STAR, με αλλαγμένους διαλόγους και λήψεις, μοντάζ κ.ο.κ. να φανταστούμε ότι δεν υπέπεσαν στην αντίληψη του πρωθυπουργού γι' αυτό δεν έκανε λόγο για τον κίνδυνο που αποτελούν για τη δημοκρατία τα μεγάλα κανάλια όπου ο τηλεοπτικός χρόνος χαρίζεται στα κυβερνητικά στελέχη που κάνουν καθημερινό κήρυγμα από τους δέκτες....
Μπορεί να είναι στιγμιότυπο οθόνης κείμενο που λέει "memescreatedby@rwbdtrashtalke Prime Minister GR @PrimeministerGR Τα social media κάνουν κακό στη δημοκρατία. Κυρίως γιατί δε μπορείς να εξαγοράσεις τους χρήστες τους, όπως τα MME και τους δημοσιογράφους. 02:10PM 12 Mar 21 148 Retweets 351 Likes" από το Twitter
...

1 σχόλιο:

  1. Θα μεταφερω τα λογια της 95χρονης μητερας μου:Της κοντης .... της φταινε οι τριχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.