# #

11 Μαρ 2021

“Ήταν ο ήχος από την αρβύλα που χτύπησε το σώμα της κοπέλας”

 


Το κατάστημα «Βέτιμη» είναι ένα από τα πιο παλιά καταστήματα δώρων στη Νέα Σμύρνη και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ομήρου και Ελευθερίου Βενιζέλου. Εκεί όπου χθες βράδυ έγινε μια από τις πολλές συλλήψεις νεαρών ατόμων.

Λίγο νωρίτερα κάποιοι είχαν πετάξει πέτρες προς τις διμοιρίες αλλά δεν ξέρω αν ήταν ανάμεσα τους και ο πιτσιρικάς με το περίεργο μαλλί. Αυτό που ξέρω όμως, και το ξέρω γιατί ήμουν μπροστά και σε απόσταση πέντε μέτρων, ήταν ότι ένα μέλος της ομάδας ΔΡΑΣΗ έπεσε με δύναμη πάνω στην φίλη του νεαρού που προσπαθούσε να τον βοηθήσει και την πέταξε κάτω από τα τρία – τέσσερα σκαλιά που υπάρχουν στο σημείο.

Δεν ήξερα ότι αυτό αποτελεί «αστυνομική πρακτική» καθώς κάνοντας 25 χρόνια αστυνομικό ρεπορτάζ… δυσκολεύομαι να το θυμηθώ. Όμως αυτό είναι άλλη συζήτηση. Όσο για της πράξης το αληθές…

Αδιάψευστος μάρτυρας ένα βίντεο από την απέναντι ταράτσα.

Το επόμενο πράγμα όμως που σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχάσω είναι ένας ήχος που με έκανε να γυρίσω το κεφάλι μου. Όχι από κάποια πέτρα, μολότοφ, χειροβομβίδα κρότου – λάμψης.

Ήταν ο ήχος από την αρβύλα που χτύπησε το σώμα της κοπέλας η οποία ήταν πεσμένη στο έδαφος.

Γύρισα και είδα έναν ψηλό από την ομάδα ΔΡΑΣΗ ο οποίος την είχε κλωτσήσει. Απομακρύνθηκε χωρίς να κάνει προσαγωγή, σύλληψη ή να προσπαθήσει να απομακρύνει την νεαρή.

Το μόνο που έκανε ήταν να την κλωτσήσει.

Στη συνέχεια έπρεπε να μεριμνήσει για την απομάκρυνση των δημοσιογράφων, οπερατέρ, φωτογράφων.

Δεν ξέρω αν κατάλαβε ότι τον είχαν καταγράψει, μπορεί όμως και να μην τον ενδιέφερε.

Η πράξη του μου θύμισε αυτούς που λίγη ώρα πριν κλωτσούσαν τον συνάδελφο του με μίσος και η κλωτσιά, κατά τη γνώμη μου, δεν πονάει λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα από ποιο πόδι προέρχεται.

Πονάει και από τα δυο…


Του Παναγιώτη Μπούσιου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.