# #

11 Μαρ 2021

Τώρα: Ένταση, χημικά και δεκάδες προσαγωγές από την έφοδο της Αστυνομίας Χρυσοχοΐδη στο ΑΠΘ (Photos - Video)

 


Ένταση επικράτησε κατά την έφοδο ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, περίπου στις 6 το πρωί της Πέμπτης, στο ΑΠΘ με σκοπό την εκκένωση της Πρυτανείας που τελούσε υπό κατάληψη. Οι άνδρες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δε δίστασαν να κάνουν χρήση χημικών. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές.

Οι δρόμοι γύρω από το ΑΠΘ έχουν αποκλειστεί ενώ η επιχείρηση πραγματοποιείται παρουσία εισαγγελέα ενώ περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχουν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Ήδη έχουν προσαχθεί άτομα που βρίσκονταν εντός της κατάληψης. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 40 προσαγωγές.

Όπως θα δείτε,

σημειώθηκαν και στιγμές έντασης μεταξύ φοιτητών και ανδρών των ΜΑΤ:

 

Εικόνα έξω από το ΑΠΘ:

Ωστόσο, αξίζει να υπογραμμιστεί πως η επιχείρηση έρχεται παρά το γεγονός πως είχε γίνει γνωστό από τους φοιτητικούς συλλόγους πως σήμερα, Πέμπτη, θα σταματούσαν την πολυήμερη κατάληψη.

Η επιχείρηση αυτή έρχεται μετά τα γεγονότα της Δευτέρας, όταν δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν αργά το βράδυ την Πρυτανεία του ΑΠΘ, απαγορεύοντας ακόμα και σε δικηγόρους την πρόσβαση στο κτίριο. Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών, στον ευρύτερο χώρο του πανεπιστημίου οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν επιδοθεί σε κυνηγητό φοιτητών, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην κατάληψη, ενώ έγιναν και προσαγωγές.


Πηγή: Thestival.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Υπ'οψη,οι φοιτητες ειχαν δηλωσει οτι το πρωι θα φυγουν.Αν καποιος νομιζει οτι αυτο το ποταμο υποκειμενο που καλειται πρυτανης,δηλ ο θεματοφυλακας της εννοιας του Πανεπιστημιου,να παραδιδει,ως νοητικος κιναιδος,τους φοιτητες ΤΟΥ,βορα στις ορεξεις της βιας του συστηματος,και για μικροπολιτικες να ευτελιζειτον θεσμο,ας με προσγειωσει.Γιατι,ακομη θεωρω,οτι οι αγωνες που καναμε για το αστλο,την περιφρουρηση χωρων και ιδεων,τις προσπαθειες αναβαθμισης των σπουδων ηταν το πρωτευον για εναν ακαδημαικο ή φοιτητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.