# #

6 Μαρ 2021

Όταν η κατρακύλα της "δημοκρατίας" του Κούλη και του Χρυσοχοΐδη ξεπερνάει εκείνη του Πινιέρα στη Χιλή

Η φασιστική, η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα, αυτή η κυβέρνηση που έχει δηλώσει δημόσια ότι «στη Χιλή δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι», δεν έχει αφήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ Η ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. 



Όταν η κατρακύλα της "δημοκρατίας" του Κούλη και του Χρυσοχοΐδη ξεπερνάει εκείνη του Πινιέρα.

Στη Χιλή της λαϊκής εξέγερσης που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2019 υπάρχουν εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι και κρατούμενες. Δυόμιση χιλιάδες άνθρωποι φυλακίστηκαν για πράξεις που σχετίζονταν με τη συμμετοχή τους στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Σαντιάγο και αλλού.

Από αυτούς... οι περισσότεροι σταδιακά αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ περίπου 600 εξακολουθούν να κρατούνται.

Περίπου τριάντα είναι και οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες Μαπούτσε που κρατούνται στο Τεμούκο, στο Ανγκόλ και σε άλλες φυλακές της χώρας, με βάση τρομονόμους που ισχύουν από την εποχή του Πινοτσέτ. Κάποιοι έχουν πραγματοποιήσει απεργίες πείνας που ξεπέρασαν τις εκατό ημέρες.

ΩΣΤΟΣΟ, η φασιστική, η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα, αυτή η κυβέρνηση που έχει δηλώσει δημόσια ότι «στη Χιλή δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι», δεν έχει αφήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ Η ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.