# #

3 Μαρ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Συνέντευξη - Οι απαντήσεις του Δημάρχου σε δημοσιεύματα

 




Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με τις προσλήψεις που έκανε ο δήμος Δίου-Ολύμπου , ζήτησα από τον Δήμαρχο να μας απαντήσει και σε μια σειρά άλλων ερωτημάτων-προβλημάτων που αφορούν τον Δήμο μας και τις δημοτικές ενότητες...

Μέρος 1ο

Ερώτηση... Κύριε Δήμαρχε ας αρχίσουμε τη συνέντευξη τύπου για το θέμα που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο αλεπού του Ολύμπου αλλά και σε άλλα ιστολόγια ή στα κοινωνικά  δίκτυα προχθές, αναδημοσιεύοντας ένα ποστ ατο την ομάδα "Κοινωφελής εργασία" από κάποιον/α συνδημότη μας προφανώς, με το όνομα "Κατρίνα Καζακλάνη" και αφορά τις προσλήψεις που έγιναν στο δήμο. Να σημειώσω εδώ ότι όλοι μας πιστεύω είμαστε υπέρ των προσλήψεων,το χρειάζεται ο Δήμος μας αρκεί να γίνεται με τον σωστό και δίκαιο τρόπο.

Απάντηση..Πρώτα απ΄όλα να πω ότι το σωστό είναι ,όταν κάποιος δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να το κάνει με το πραγματικό του όνομα. Αυτό από μόνο του πιστοποιεί ότι κάποιος ουσιαστικά ανώνυμος λέει κάτι το οποίο μας δημιουργεί δεύτερες σκέψεις. Γιατί λέει αυτά που λέει..Μήπως διότι έχει κάποιο κίνητρο? Τα λέει διότι δεν είναι ωφελούμενος? Μήπως τα λέει διότι θέλει να δώσει κάποιο άλλο μήνυμα? 

Η γνώμη μου είναι ότι όποιος θέλει να δημοσιεύσει οτιδήποτε θα πρέπει να το δημοσιεύσει επώνυμα...Εγώ δε απαντώ σε ανώνυμες καταγγελίες ή δημοσιεύσεις διότι δε ξέρω ποιον έχω απέναντί μου. 

Το δεύτερο είναι βέβαια η ουσία..Αν όλα αυτά που γράφονται , ακόμα και μ αυτόν το τρόπο  για τον οποίο νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι δεν..

είναι ο σωστός τρόπος , είναι αληθή.

Από πέρσι τον Μάρτιο η πατρίδα μας ο Δήμος μας μπήκε σε μια καινούρια φάση. Η Πολιτεία διαισθανόμενη ότι αυτό που έρχεται είναι οξύ, ίσως και μη αντιμετωπίσιμο κάποιες φορές, εξέδωσε μια σειρά πολιτικών αποφάσεων με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να δράσει έξω από το συνηθισμένο πλαίσιο. Να προσλάβουμε προσωπικό κατά παρέκκλιση , επιδοτεί η Πολιτεία τους δήμους για να αντιμετωπίσουν έξοδα που έχουν να κάνουν με απολυμάνσεις ,με αγορά εξοπλισμού, με αγορά υγειονομικού  υλικού,να βοηθήσει τα Κέντρα Υγείας ή τα Νοσοκομεία κλπ, και όλα αυτά κατά παρέκκλιση. 

Ο δήμος μας λοιπόν επιδοτήθηκε για όλο αυτό το χρονικό διάστημα με το ποσόν των 520.000 γι αυτό το σκοπό και έκανε και επιπλέον προσλήψεις...Για να δούμε όμως είναι επιπλέον προσλήψεις?

Ο δήμος μας έχει 131 άτομα μόνιμο προσωπικό. Από αυτούς υπάρχουν και λόγω της πανδημίας υπάλληλοι οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, άλλοι που έχουν νοσήσει από τον ιό, κάποιοι που ανήκουν στο κοντινό περιβάλλον των νοσούντων κλπ. Σχεδόν 60 άτομα είναι εκτός της υπηρεσίας όλους αυτού τους μήνες γι αυτούς τους λόγους. Έχει απωλέσει ο Δήμος 420 μήνες εργασίας. Έδωσε τη δυνατότητα λοιπόν η Πολιτεία στους Δήμους για να συμπληρώσουν το προσωπικό και να λειτουργήσει ο Δήμος όπως είναι υποχρεωμένος να το κάνει σε καιρό πανδημίας .

Πόσες προσλήψεις λοιπόν έκανε ο Δήμος αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο? Έκανε 46 προσλήψεις για να καλύψει το κενό των περίπου 60 υπαλλήλων.... Άρα ,το όργιο προσλήψεων στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα,πού είναι? Αυτές είναι οι γνωστές προσλήψεις λόγω KOVID που γίνονται από πέρσι τον Μάρτιο κι είναι απαραίτητες για τις βασικές εργασίες του δήμου. Το άλλο,το βασικό  ερώτημα είναι...

Είναι νόμιμες οι προσλήψεις?

Οι προσλήψεις ,λοιπόν, είναι απολύτως νόμιμες. και πλέον έχουν τελειώσει. Ήταν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αυτές οι προσλήψεις. Πήραμε , όσο ήταν δυνατόν , λιγότερο προσωπικό. Αν δεν ήταν νόμιμες ο Δήμος θα ήταν εκτεθειμένος και ευάλωτος σε καταγγελίες  επώνυμες, να ξανατονίσω όχι σε ανώνυμες καταγγελίες. 

Οι τελευταίες 3 προσλήψεις που αναφέρει η κυρία αυτή.. Η προκήρυξη έγινε στις 22 του μήνα και η πρόσληψη στις 26 του μήνα. Πήραμε λοιπόν λιγότερο προσωπικό από αυτό που μας λείπει και με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Οσον αφορά τις προσλήψεις που έγιναν πέρσι τον Απρίλιο από τον ΟΑΕΔ. Ο Δήμος μας συμμετέχει σ αυτό το πρόγραμμα από 2018. Το 2018 και το 2019 έγιναν 116 προσλήψεις και πέρσι τον Απρίλιο 112. Εδώ την αποκλειστική αρμοδιότητα έχει ο ΟΑΕΔ, ο οποίος πληρώνει τους εργαζόμενους.

Αυτές είναι οι προσλήψεις που έγιναν. 46 λόγω KOVID και 112 από τον ΟΑΕΔ.

 Πού είναι το όργιο προσλήψεων... Πού είναι τα "σόδομα και γόμορα"? Πού είναι οι παράνομες προσλήψεις?

Ερώτηση... Δεν γράφει το δημοσίευμα για παράνομες προσλήψεις.. Γράφει ότι είναι στα όρια του νόμου ,ότι είναι πολύ σύντομο το διάστημα μεταξύ της προκήρυξης και της πρόσληψης με συνέπεια να θεωρείται φωτογραφική σύμφωνα με  το δημοσίευμα.

Απάντηση.. Δεν υπάρχει καμία πρόσληψη που να μην έχει το τυπικό  του νόμου. 3 μέρες είναι το λιγότερο, εμείς το κάνουμε και σε τέσσερις και πέντε μέρες κάποιες φορές.

Ερώτηση... γιατί δεν το δημοσιεύετε και στο σάιτ του Δήμου ή και σε άλλα επίσημα σάιτ που δημοσιεύουν και άλλοι δήμοι παρά μόνο στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ? Ειδικά στο σάιτ του δήμου πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να δημοσιεύονται για πολλούς λόγους.

Απάντηση... Στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ , πιστεύω ότι όποιος χρειάζεται εργασία θα τη βρεί την προκήρυξη εκεί. η ΔΙΑΥΓΕΙΑ σήμερα είναι το εργαλείο γι αυτό.

Ερώτηση...Επιμένω για το σάιτ του δήμου διότι πιστεύω ότι οι συνδημότες μας θα το έβρισκαν ευκολότερα. 

Απάντηση..Δεν τό κανε ποτέ ο δήμος και ακολουθώ κι εγώ την ίδια πρακτική αλλά συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να μπαίνει και στη ιστοσελίδα του Δήμου για πολλούς λόγους και θα μπαίνει. Πάντως αυτός που ψάχνει για εργασία μπαίνει στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αυτός που ψάχνει για δημόσιες συμβάσεις πάλι μπαίνει στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.. Δεν έχω να κρύψω κάτι πάντως και θα μπαίνουν και στην ιστοσελίδα του Δήμου από τώρα.

Ερώτηση...Κι αυτό που λέει το δημοσίευμα για τα ..."δικά μας παιδιά"?

Απάντηση... Πολύ ωραία. εδώ λοιπόν έχουμε 46 ανθρώπους (μου δείχνει ταυτόχρονα ο Δήμαρχος την λίστα με τα ονόματα που προσλήφθηκαν).Καλώ αυτούς που μιλάνε για "δικά μας παιδιά", να ρθουν να τους δώσω την κατάσταση και μου πουν: Ποιους από αυτούς που είναι στην λίστα αυτή θεωρούν ότι είναι.."δικά μας παιδιά". Από αυτούς υπάρχουν 4 άτομα που ήταν  υποψήφιοι. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικό επειδή προσελήφθησαν και 4 που ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι? Εξάλλου δεν ήταν πάρα πολλοί αυτοί πού ήθελαν να εργαστούν στις υπηρεσίες καθαρισμού, ή αυτοί που θα γινόταν συνοδοί απορριματοφόρου.  Αυτοί λοιπόν που ισχυρίζονται ότι προσλάβαμε "δικά μας παιδιά" έχουν την υποχρέωση να ρθουν , να αναρτήσουν τον πίνακα και να μας πουν αυτοί  οι ίδιοι: ποιοι από τους αυτούς τους 46 θεωρούν ότι είναι "παιδί του Γερολιόλιου"? Όταν κάποιος βγαίνει και το λέει αυτό έχει την υποχρέωση να το αποδείξει ο ίδιος, όχι εγώ.

Θεωρείς λοιπόν εσύ ή ο οποιοσδήποτε ότι τα 46 άτομα που έχουν προσληφθεί..είναι όργιο προσλήψεων? είναι "Σόδομα και Γόμορα"?



Το πρώτο μέρος των ερωτήσεων που έθεσα στον Δήμαρχο ήταν να απαντήσει σε δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών που αφορούσε σε προσλήψεις που έγιναν από τον Δήμο.

Ο δήμαρχος απάντησε..Εσείς θα κρίνετε τις απαντήσεις, ελπίζω επώνυμα και θα δημοσιευτούν στην αλεπού του Ολύμπου.


Αύριο θα δημοσιευτεί το δεύτερο μέρος της συνέντευξης που αφορά το σχεδιασμό του Δήμου για την καλοκαιρινή περίοδο, την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του Δήμου, τις γαλάζιες σημαίες, και πόσο θα κοστίσει στον Δήμο η ναυαγοσωστική κάλυψη της καλοκαιρινής περιόδου.



αλεπού του Ολύμπου

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή σε μια περιοχή που δεν επλήγη ιδιαίτερα από κορωνοϊό έχουμε τη μοναδική Υπηρεσία στη χώρα που το 50% των υπαλλήλων της απέχει της εργαίας του λόγω της πανδημίας!!!! Αυτό τα λέει όλα για τον τρόπο άσκησης της διοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως λέει πάρα πολλά. 60-65 άτομα λείπουν συνεχώς από τον τόπο εργασίας τους...Αδιανόητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.