# #

28 Φεβ 2021

"Εδώ μέσα (στο Λιτόχωρο) γίνονται Σόδομα και Γόμμορα"

Το ηθικό είναι νόμιμο αλλά το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό.

Κάντ:

Συμφωνούν οι διοικούντες το δήμο;


ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ: "κορονοπάρτυ" προσλήψεων

 "Εδώ μέσα (στο Λιτόχωρο) γίνονται Σόδομα και Γόμμορα", που έλεγε η αείμνηστη Σαπφώ Νοταρά!

Φυσικά τα "Σόδομα και τα Γόμορρα" ανέκαθεν χαρακτήριζαν τη νεοελληνική Κοινωνία, τρανό παράδειγμα τα σημερινά σκάνδαλα του καλλιτεχνικού μας χώρου, αλλά η πανδημία του κορονοϊού έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένους "κουτοπόνηρους" Δήμους της χώρας μας να ξεπεράσουν σε "όργια" ακόμη και αυτά του κάθε "Λιγνάδη"!!

Ένας από αυτούς τους Δήμους είναι και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου όπου η σημερινή Διοίκηση χάρη στην πανδημία έχει προβεί σε ένα απέραντο "κορονοπάρτυ" προσλήψεων, "δικών" της παιδιών εννοείται.

Σε αυτό το "κορονοπάρτυ" των προσλήψεων γίνονται πολλών ειδών "όργια", μικρά και μεγάλα.

Ας ξεκινήσουμε από τα μικρότερα:
[ως γνωστόν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου λόγω covid-19 πανελλαδικώς (ΣΟΧ/ΙΔΟΧ), στην αρχή ήταν δίμηνες, μετά έγιναν τετράμηνες και τελευταία βλέπουμε συνεχώς 8μηνες συμβάσεις]
1) ΟΥΤΕ ΜΙΑ προκήρυξη θέσεων εργασίας ΔΕΝ δημοσιεύθηκε και ΔΕΝ ανακοινώθηκε Δημοσίως στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου!
Θα μου πείτε οτι δεν είναι υποχρεωμένοι να το ανακοινώσουν στην ιστοσελίδα τους, αρκεί που τα δημοσιοποιούν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στην Διαύγεια από νομική υποχρέωση και μόνο, αλλά ΗΘΙΚΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως οι σημερινοί "αιρετοί" ενδιαφέρονται για το καλό της τοπικής Κοινωνίας και κυρίως τους άνεργους συμπολίτες της.

ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, και όχι να κρατάνε στα κρυφά για πάρτη τους τις "μουλωχτές" προσλήψεις των δικών τους παιδιών που έχουν προαποφασιστεί πριν καν δημοσιευθούν στην Διαύγεια!

Άρα αυτό σημαίνει οτι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ και ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ για τους άνεργους συμπολίτες της, το μόνο που την νοιάζει είναι πώς να ξεχρεώσει ρουσφέτια στα "κρυφά".

2) ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ προκήρυξη, είτε δίμηνη, είτε τετράμηνη, είτε οκτάμηνη, ΔΕΝ ΕΙΧΕ έστω τυπικά βαθμολογικά κριτήρια όπως γίνεται σε πολλούς σοβαρούς Δήμους της χώρας!

Δημοσίευαν μια προκήρυξη (μόνο στην Διαύγεια επαναλαμβάνω) πχ την Τρίτη χωρίς κανένα κριτήριο παρά μόνο την αίτηση με τα προσωπικά στοιχεία ταυτότητος και την Τετάρτη μεσημέρι ανακοίνωναν τα προσληφθέντα ονόματα!!
Σε χρόνο dt, πριν καν πάρει χαμπάρι κανείς οτι βγήκαν θέσεις εργασίας στο Λιτόχωρο, έχουν ήδη υπογράψει τα δικά τους "παιδιά".

3) Η πλάκα είναι οτι ο Δήμος Δίου-Ολύμπου φρόντισε να προσλάβει μέσω του Κοινωφελούς Προγράμματος των 36500 υπερδιπλάσιους ωφελούμενους για εξωτερικές εργασίες σε σχέση με το Πρόγραμμα των 30333.

Για την ακρίβεια, το 2018 και 2019 με το πρόγραμμα των 30333 όπως φαίνεται στο αρχείο "30333.xlsx",
η προηγούμενη Δημαρχία είχε στην διάθεση της 20 ΔΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ τους οποίους βόλεψε αποκλειστικά και μόνο στα γραφεία (και στα σπίτια) και 35 ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ οι οποίοι ανέλαβαν την καθαριότητα και τις εργασίες πρασίνου των 12 χωριών που απαρτίζουν τον Δήμο Δίου-Ολύμπου καθώς και όλων των Δημοτικών και Δημοσίων κτιρίων!

ΧΩΡΙΣ ΕΞΤΡΑ τετράμηνα και οκτάμηνα δήθεν λόγω covid-19, μόλις 35 άτομα για ΟΛΕΣ τις εξωτερικές εργασίες ενός μεγάλου σε έκταση και καταπράσινου Δήμου.

Αντιθέτως, το 2020-2021 η σημερινή Δημαρχία προσέλαβε μέσω του Κοινωφελούς Προγράμματος των 36500, 15 ΔΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, 53!!! ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, 4 ΥΛΟΤΟΜΟΥΣ ΚΑΙ 7 ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, 2 έξτρα ειδικότητες (11 εργάτες) που δεν υπήρχαν στους 30333. Σύνολο, 79 ωφελούμενοι για καθαριότητα και πράσινο όπως φαίνεται στο αρχείο "36500.xlsx" σε σχέση με τους 35 εργάτες των 30333!

Αλλά αυτοί δεν ήταν αρκετοί, η σημερινή Διοίκηση προσέλαβε άλλους 40 περίπου υπαλλήλους εξωτερικών εργασιών με δίμηνες, τετράμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις λόγω covid-19!!

Πανσπερμία προσλήψεων λοιπόν στην καθαριότητα, ούτε μια γόπα, ούτε ένα φύλλο δεν υπάρχει κάτω παντού σε όλη την επικράτεια του Δήμου αφού οι 120 και βάλε εξωτερικοί υπάλληλοι του Δήμου υπερκαλύπτουν όλη την έκταση του!!! 😛

Εννοείται φυσικά πως οι μόνοι που δουλεύουν είναι οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή οι "ωφελούμενοι" των 550ευρώ, και αυτοί όχι όλοι, υπάρχουν και στο Κοινωφελές Πρόγραμμα των 36500 "δικά τους παιδιά" που κάθονται και πληρώνονται, όπως υπήρχαν και στο Πρόγραμμα των 30333 με την προηγούμενη Δημαρχία.

Το θέμα όμως είναι οτι όλοι αυτοί οι βυσμασιούχοι των 770-840ευρώ λόγω covid-19, ξεχρεώνουν ρουσφετολογικά γραμμάτια αφού η πλειοψηφία κάθεται και δεν κάνει τίποτα.

Και το πρόβλημα με τα ρουσφέτια είναι ακόμη μεγαλύτερο από την στιγμή που όλοι αυτοί οι "βυσμασιούχοι" δεν ήταν καν άνεργοι, άλλοι είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε αναστολή και άλλοι επιχειρηματίες ή σύζυγοι επιχειρηματιών που έκλεισαν τα μαγαζιά τους λόγω της πανδημίας.
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΜΗΝΩΝ!
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ, να μετράει έστω κάτι ακόμη και φωτογραφικά ρε παιδί μου!!


4) Και κλείνω με το τελευταίο "όργιο" στο "κορονοπάρτυ" του Δήμου Δίου-Ολύμπου:
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΣΥΝΑΦΘΕΝΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!!!!!!!

Από που κι ως πού κύριοι "αιρετοί" του Δήμου επιτρέπονται παρατάσεις και ανανεώσεις των συναφθέντων covid-19 συμβάσεων?

Σε ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ συμβάσεις ορισμένου χρόνου λόγω covid σε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους Δήμους της χώρας, αναγράφεται ρητά πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ Ή ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, Ή ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Απόδειξη η πρόσφατη ανακοίνωση σας περί πρόσληψης 3 ατόμων:

(καλά, μέσα σε μια μέρα, από τις 23/2 που ανακοινώθηκε μέχρι το πρωί της άλλης μέρας, έπρεπε να είχες μυρίσει τα δάχτυλα σου οτι βγήκε προκήρυξη, να ετοιμάσεις όλα τα χαρτιά και να τα καταθέσεις εμπρόθεσμα στην Γραμματεία του Λιτοχώρου! εννοείται φυσικά πως όλες αυτές οι covid-19 συμβάσεις είναι δια προσωπικού τηλεφώνου και ήδη συμφωνημένες και υπογεγραμμένες πριν καν αναρτηθούν στην Διαύγεια!!)

Πού είναι το "κώλυμα δωδεκαμήνου"? 
Βάζετε το χέρι στην φωτιά οτι και για τα 14 παιδιά σας δεν υπάρχει κώλυμα απασχόλησης στο Δημόσιο για 12 μήνες?

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ανανεώσεις και παρατάσεις συμβάσεων covid και κυρίως να εργάζονται περισσότερο από 8 μήνες για έκτακτες ανάγκες εντός ενός έτους.

Παρ'όλο που τυπικά πιθανώς να καλύπτεστε νομικά αφού μετατρέπετε ήδη υπάρχουσες δίμηνες/τετράμηνες covid συμβάσεις σε οκτάμηνες, είμαστε όλοι οι πολίτες του Δήμου Δίου-Ολύμπου σίγουροι πως δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από τους 14 που να ξαναδούλεψε έστω και 2 μήνες εντός δωδεκαμήνου?

Οι περισσότεροι κύριοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας να ξέρετε, κάποια δικά σας παιδιά μάλιστα καμαρώνουν μέσα στις κοινές παρέες για τις συνεχόμενες συμβάσεις και τις ανανεώσεις.

Μέσα από την Διαύγεια μπορούν να βρεθούν ανα πάσα στιγμή όλες οι συμβάσεις όλων των κολλητών σας, μην αγχώνεστε!!
Τουλάχιστον να προσλαμβάνετε κανέναν άνεργο που δεν έχει να φάει και όχι "ξενοδόχους" και λοιπούς "επιχειρηματίες" που ΚΑΙ δεν έχουν οικονομική ανάγκη αλλά και ΔΕΝ παράγουν έργο.

Κοροϊδεύαμε τους πρηγούμενους ζενπρεμιέ που ολημερίς διαφήμιζαν τον ναρκισσισμό τους αλλά τουλάχιστον τέτοια όργια και εξόφθαλμα πάρτυ προσλήψεων κολλητών, ΔΕΝ έκαναν!!!


από εδώ


Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι δε γνωρίζω την αρθρογράφο και ότι δεν υιοθετώ τις απόψεις του συγκεκριμένου άρθρου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.