# #

17 Μαρ 2015

H ΔΥΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ…..

Στις 17 Μαρτίου την Τρίτη ο γνωστός ελβετός σερβικής καταγωγής συγγραφέας Slobodan Despot θα τιμηθεί με το λογοτεχνικό βραβείο ENS Cachan που χορηγείται από τους φοιτητές της Ecole Normale supérieure της γαλλικής πόλης Cachan.Η Ecole Normale supérieure είναι ένα τριτοβάθμιο καθίδρυμα στη Γαλλία με ένα στάτους ανώτερου του πανεπιστημίου.
Σε ετήσια βάση μια επιτροπή που αποτελείται στη σύνθεσή της από 15 φοιτητές της Ecole normale supérieure του Cachan, τιμάει και απονέμει διάκριση στον καλύτερο κατά την κρίση της γαλλόφωνο μυθιστοριογράφο της χρονιάς….
Φέτος...
επέλεξε τον Slobodan Despot. (leparisien 16/3/15)

 Ο Slobodan Despot είναι συγγραφέας και εκδότης.Τα κύρια βιβλία του είναι το Despotica  2010 (εκδ.Xenia) και Le miel  2014 (εκδ.Gallimard).Είναι ελβετός με σέρβικη καταγωγή και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το σλαβικό κόσμο.
Σε συνέντευξή του αναφορικά με το ουκρανικό το είχε συσχετίσει με το γιουγκοσλαβικό.
PHILITT : Το 1999, το ΝΑΤΟ και η Δύση κήρυξαν έναν πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο αρνούμενοι την πολιτισμική και ιστορική σημασία της περιοχής  για τον σερβικό λαό.Σήμερα η Δύση αγνοεί τη σημασία της Ουκρανίας για το ρωσικό λαό.Με μια χρονική απόσταση 15 χρόνων αυτές οι 2 γεωπολιτικές κρίσεις  δεν είναι το σύμβολο της άγνοιας και της περιφρόνησης της Δύσης για τους λαούς των σλάβων;
Slobodan Despot:H απάντηση βρίσκεται στην ίδια την ερώτηση.Πράγματι είναι σαν αυτοί οι λαοί να μην υπάρχουν ως υποκείμενα του δικαίου.Σαν να πρόκειται για ένα κατώτερο είδος που δεν έχει δικαίωμα ούτε σε ιερό ούτε σε στρατηγικά ή πολιτικά  ζωτικής σημασίας συμφέροντα.Υπάρχουν βέβαια λαοί σλάβων ή και ορθοδόξων που το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει με μια εμφανή επιείκεια— Croates, Polonais, Roumains, Bulgares — μόνο και μόνο εξ αιτίας της δουλικότητάς τους. Δεν τους περιφρονεί ωστόσο λιγότερο.
Βέβαια η ιδιαίτερη αντιμετώπιση των ρώσων και των σέρβων προέρχεται από την μη υποταγή τους απέναντι στη παγκόσμια τάξη της οποίας η Ατλαντική Δύση θεωρείται ο νομοθέτης και ο φύλακαςΔύναται ν΄ανιχνευθούν στη στάση των δυτικών   απέναντι σε αυτά τα 2 έθνη αδιαμφισβήτητα στοιχεία ρατσισμού.Ο ελβετός δημοσιογράφος Guy Mettan δημοσιεύει επίσης αυτήν την άνοιξη μια σημαντική μελέτη για τη ρωσοφοβία.
Σε κάθε περίπτωση η Κριμαία δεν είναι παρά η απάντηση του Ρωσικού ποιμένα στην αμερικανική βοσκοπούλα που έκρινε καλό το 1999 να αποσπάσει με βομβαρδισμούς το Κόσσοβο από τη Σερβία.Το ατλαντικό στρατόπεδο και οι δορυφόροι τους στη συνέχεια αναγνώρισαν αυτό αυτό το νεκρό νεογέννητο κράτος παρά την ύπαρξη μιας απόφασης του ΟΗΕ (n° 1244) που διαβεβαίωνε ολοφάνερα την κυριαρχία της Σερβίας επί αυτής της επαρχίας. Στο Κόσσοβο έλαβε χώρα αυτή η καταπάτηση του διεθνούς δικαίου που καταγγέλεται στην Κριμαία….. (philitt)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.