# #

15 Μαρ 2015

Προσωπικά γνωρίζω τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο πήραν βουλευτικό αυτοκίνητο....Όταν δεν μπορείς, να έρθεις σε ρήξη με τα προνόμια...

kartesios130315
Καλά κάνει η κυβέρνηση και φτιάχνει επιτροπές για το πώς μπήκε η χώρα στο μνημόνιο και για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ας λένε ό,τι θέλουν αυτοί που υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση δημιουργεί τις αντίστοιχες επιτροπές για εσωτερική κατανάλωση. Ας τις είχαν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις επιτροπές να μην είχε τώρα υλικό ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το έπραξαν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά επί 15 χρόνια κανείς υπουργός Δικαιοσύνης δεν υπέγραφε την απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαίωνε τα θύματα των ναζί. Αντί να μιλάνε, λοιπόν, καλύτερα να το βουλώσουν.
Να το βουλώσουν για το θέμα της επιτροπής για τις ευθύνες του Μνημονίου και να σταματήσουν τις μπούρδες περί «διαρκούς χαρακτήρα της επιτροπής ώστε να εξεταστούν τυχόν ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης αν μας ξαναχώσει σε τρίτο Μνημόνιο». Να κάνουμε λοιπόν μία επιτροπή αθάνατη, στο διηνεκές, στο άπειρο. Ουσιαστικά να μη βγάλει ποτέ αποτέλεσμα. Θα βόλευε, ιδιαίτερα τον Βενιζέλο και τον Σημίτη τους οποίους οι δικαστές δεν τολμούν να καλέσουν ούτε καν ως μάρτυρες σε δίκη.
Να γίνει η επιτροπή για τα Μνημόνια. Αλλά να φτάσει πίσω. Εκεί που ξεκίνησε το τεράστιο φαγοπότι των ολυμπιακών έργων. Να φτάσει στον Σημίτη. Διαφορετικά...
όλοι οι υπόλοιποι θα επικαλούνται ότι βρήκαν ένα τεράστιο χρέος που δεν τους άφηνε περιθώρια ελιγμών και εναλλακτικών λύσεων. Να μην αφεθεί κανένα άλλοθι για κανέναν. Αν δεν το αποφασίσουν, τζάμπα θα γίνει η επιτροπή στη Βουλή. Ας την κάνει η Ακαδημία Αθηνών για καθαρά ιστορικούς λόγους κι ύστερα να κυκλοφορήσει εγκυκλοπαίδεια. Άλλο ενδιαφέρον δεν θα υπάρχει.
Δεν πιστεύω ότι η σημερινή κυβέρνηση θα τολμήσει να το κάνει. Δε θέλει τη ρήξη. Το απέδειξε. Τα δύο δόγματα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεύτερον ότι πρώτα φροντίζεις να έχουν τα βασικά οι πολίτες σου κι ύστερα αρχίζεις να ξεχρεώνεις τους δανειστές σου. Όταν όμως ένα χρέος δεν είναι βιώσιμο τότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις να πληρώνεις δόσεις. Είναι άχρηστες. Πάνε σε μαύρη τρύπα. Όσο για το ποιους φροντίζει πρώτα, το είδαμε. Είναι έτοιμη και η δεύτερη δόση για το ΔΝΤ, ενώ τίποτα από τα βασικά δεν έχει εξασφαλιστεί σε μεγάλο μέρος των πολιτών. Καλά τα νομοσχέδια, αλλά μ’ ένα νομοσχέδιο δεν ξεχνιέται ούτε η πείνα, ούτε η ανεργία, ούτε η φτώχεια, ούτε τα λουκέτα. Κι αν η προς στιγμήν ελπίδα σταμάτησε τις αυτοκτονίες, η πραγματικότητα του αδιεξόδου εύκολα θα τις ξαναρχίσει.
Άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σιγά το νέο. Ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ, μηδέ της Αριστερής Πλατφόρμας εξαιρουμένης, άλλαξε. Προσωπικά γνωρίζω τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο πήραν βουλευτικό αυτοκίνητο. Ανήκουν και οι δύο στους… left platformers. Ο τρίτος, που αρνήθηκε να πάρει αυτοκίνητο και το όνομά του δεν υπάρχει στην αντίστοιχη λίστα ονομάτων που κυκλοφόρησε, δεν ανήκει στην πλευρά Λαφαζάνη. Όταν δεν μπορείς, λοιπόν, να έρθεις σε ρήξη με τα προνόμια, για ποιες ρήξεις με την ευρωζώνη και τους δανειστές τολμάς να μιλάς; Ασ’το, ξεκουράσου και απόλαυσε την εκλογή σου. Την ξέρουμε καλά την επαναστατικότητα των βουλευτικών εδράνων.
Φυσικά, δεν έμεινε κρυφό και ποιος είναι εκείνος που έδωσε τεράστια μάχη για να μην παραχωρήσει στο κόμμα του δύο από τους επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούται και ότι «κλώτσησε» δυνατά για να μην παραδίδει το 40% της αποζημίωσής του στο κόμμα και στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, με το επιχείρημα ότι πληρώνει μεγάλες δόσεις για το σπίτι που αγόρασε στο εξωτερικό. Μ’ αυτές τις συμπεριφορές, φίλε μου, δεν λέγεσαι δραχμολάτρης αλλά δραχμοφονιάς. Ελπίζω να εξηγηθήκαμε.
Κι άντε μετά να βρεις επιχειρήματα για να δικαιολογήσεις ότι η Παναρίτη κάνει αποκαλύψεις εκ μέρους μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ! Ότι βρήκε πάλι ρόλο και τον πήρε. Ότι συμβουλεύει τον Βαρουφάκη, αν και ο συγκεκριμένος πιστεύω πλέον ότι δεν χρειάζεται Παναρίτες για συμβούλους, αλλά έναν δάσκαλο χορού καθώς σύντομα τον βλέπω να συμμετέχει στο Dance With The Stars. Άντε και εις ανώτερα, σύντροφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.