# #

26 Ιουλ 2014

Μια γεύση από την ζωή του “Τσάρου”

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι εργάζεται σκληρότερα από κάθε πολιτικό ηγέτη με εξαίρεση τον Στάλιν, αλλά λίγα είναι γνωστά για την ιδιωτική του ζωή.

putin2

Η Newsweek επεδίωξε να μάθει περισσότερα για τις προσωπικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής του Ρώσου Πρόεδρου,που απ’ό,τι φαίνεται στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν μοναχικό άνθρωπο.

Δεν σηκώνεται από το κρεβάτι του μέχρι σχεδόν... το μεσημέρι,κολυμπάει για ώρες,ύστερα διαβάζει για λίγο (κατά προτίμηση τόμους ιστορίας) και τέλος πηγαίνει στο γυμναστήριο,όπου του αρέσει να ασκείται στα βάρη.

Στη συνέχεια,κάνει καυτά και κρύα λουτρά και αργότερα ασχολείται με την δουλειά του. 

Οι συνήθειές του όταν ταξιδεύει προκαλούν έκπληξη:επιμένει στην αντικατάσταση όλων των ειδών περιποίησης και υγιεινής των ξενοδοχείων με αυτά που διαθέτουν ειδική σφραγίδα πιστοποίησης υγιεινής του Κρεμλίνου. Περιτριγυρίζεται πάντα από Ρώσους μάγειρες, καθαριστές και σερβιτόρους που τον συνοδεύουν στα διάφορα ταξίδια του.Επίσης μαζί του είναι πάντα ειδικές ομάδες διπλωματών που πραγματοποιούν διαπραγματεύσεις με τους αντίστοιχους οικοδεσπότες,όσον αφορά τα τρόφιμα που πρόκειται να καταναλώσει. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται να προσφέρονται προϊόντα διατροφής από τον οικοδεσπότη,στον Ρώσο Πρόεδρο.Ο λόγος είναι ότι το ξένο φαγητό πρέπει να ελέγχεται από το Κρεμλίνο πρώτα.

Υπάρχει η φήμη,ότι το προσωπικό του είναι τρομοκρατημένο από αυτόν,κάτι το οποίο δεν μας εκπλήσσει ιδιαίτερα. Είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν χαχανητά ή αστεία όταν ο “τσάρος” είναι παρών,όπως τον τον αποκαλούν οι άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος (παλαιότερα το ψευδώνυμό του ήταν«The Boss», αλλά άλλαξε πρόσφατα).

putin

“Οι πολιτικοί ψιθυρίζουν όταν είναι στο δωμάτιο”,ομολογεί ένας δικαστικός διερμηνέας.

“Είναι πάντα πολύ προσεκτικοί και διακριτικοί.Κανένας δεν τολμά να σταθεί αρκετά κοντά του για να αστειευτεί μαζί του. Όταν εισέρχεται σε ένα δωμάτιο,επικρατεί ησυχία και σιωπή”.

“Ο Πρόεδρος γνωρίζει ότι θα χαμηλώσουμε το βλέμμα μας όταν θα συναντηθούν οι ματιές μας. Υπάρχει μια σιωπή γύρω του.”

“Οι ενήλικοι άνδρες συνηθίζουν να αλλάζουν την φωνή τους όταν του απευθύνουν τον λόγο.Μειώνουν την ένταση της φωνής τους όσο το δυνατόν περισσότερο και τα πρόσωπά τους γίνονται πιο επίσημα, σχεδόν σκληραίνουν.Κοιτάζουν το πάτωμα και είναι ανήσυχοι, νευρικοί, σε εγρήγορση.”

Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν,ο οποίος δεν έχει άλλη οικογένεια, εκτός από τις κόρες του,συνηθίζει να περνάει τον χρόνο του με ένα μαύρο Λαμπραντόρ, το οποίο «δεν τον φοβάται».Επίσης του αρέσει να παίζει χόκεϊ επί πάγου,ένα από τα αγαπημένα του αθλήματα.

Πηγή:The Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.