# #

21 Ιουλ 2014

Ναυτικός αποκλεισμός της Μυκόνου… Τώρα!


Πολλές φορές έχει αποδειχτεί στη ζωή, πως για τα πιο σύνθετα προβλήματα, υπάρχει μια απλούστατη λύση.
 Λύση που βρίσκεται μπροστά μας και δεν τη βλέπουμε!
Λύση που μας φωνάζει και δεν την ακούμε!
Αντίθετα, ακολουθούμε ατέρμονες διαδρομές, χανόμαστε σε αδιέξοδους λαβυρίνθους, ξοδεύουμε πολύτιμο χρόνο, καμιά φορά και τη ζωή μας ολόκληρη.
Και όμως, τα πράγματα είναι τόσο απλά.
Κλείσαμε ήδη μια τετραετία, με την πλειοψηφία των ανθρώπων αυτής της χώρας, βουτηγμένη στα χρέη και στα δάκρυα, αγέλαστη και σκυθρωπή, φυλακισμένη πίσω από λουκέτα μαγαζιών που έκλεισαν, μεροκάματων που χάθηκαν, επιστημόνων που μετανάστευσαν, σπιτιών που κατασχέθηκαν, παιδιών που γέρασαν, γερόντων που πείνασαν!
Γιατί, λέει… Φταίνε! Γιατί, λέει… Χρωστάνε!
Και όμως!
Αυτοί που το λένε, χρόνια τώρα, δεν έχουν πάψει ούτε στιγμή να μου λένε και την αλήθεια και όχι μόνο να τη λένε, μα και να μου τη δείχνουν!
Πρωί, μεσημέρι και βράδυ, με βομβαρδίζουν με την εικόνα ενός βράχου, καταμεσής της θάλασσας και όχι μόνο.
Μου δείχνουν και τα ποδάρια που τον πατούν και τις κοιλίτσες και τους γοφούς, μα και τα πρόσωπα όλων αυτών, με τα ποδάρια και τις κοιλίτσες και τους γοφούς.
Ξαφνικά κατάλαβα! Κατάλαβα τι θέλουν να μου πουν, όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι που μου δείχνουν τη Μύκονο και τους κατακτητές της.
Μου δείχνουν την αλήθεια, αλλά και τη λύση!
Έπεσα με τα μούτρα στους λογαριασμούς. «Στραβώθηκα» για μερόνυχτα πάνω στα χαρτιά μου, μα άξιζε τον κόπο.
Ύστερα από ενδελεχή και ακριβή έρευνα, πρόσωπο με πρόσωπο, κοιλίτσα με κοιλίτσα, ποδάρια με ποδάρια, γοφό με γοφό και αφού συνυπολόγισα έκπτωση 10% για εφ’ άπαξ καταβολή, το ποσό που προέκυψε να χρωστούν και που οφείλουν να χρωστούν όλα αυτά μαζί, στα δημόσια ταμεία, φτάνει το
1.245.162.738.159,16!!
Ολογράφως: Ένα τρισεκατομμύριο, διακόσια σαράντα πέντε δισεκατομμύρια, εκατόν εξήντα δύο εκατομμύρια, εφτακόσιες τριάντα οκτώ χιλιάδες, εκατόν πενήντα εννιά ευρώ και δέκα έξι λεπτά!![Ουφ!...Έσκασα!]
Που σημαίνει: Αυθημερόν απόσβεση του χρέους, επαναφορά μισθών και συντάξεων, επάνοδος των νέων και των επιστημόνων στην πατρίδα, πλήρης στελέχωση νοσοκομείων, δωρεάν υγεία και παιδεία σε όλους, δημόσιες επενδύσεις για εργασία σε όλους!!
Τι περιμένουμε Αντωνάκη; Ναυτικός αποκλεισμός της Μυκόνου τώρα!
Ένας βράχος είναι. Με 5-6 αντιτορπιλικά και μερικές ακταιωρούς την αποκλείσαμε. Αμέσως μετά, θα αποβιβαστούν 3 τάγματα «Ράμπο» για υποστήριξη και θα ακολουθήσουν επίλεκτες δυνάμεις εφοριακών, που θα κόψουν τα τσεκ!
Κοιλίτσες, γοφοί, πρόσωπα και ποδάρια, δεν είναι απαραίτητο να υποστούν κάποια ιδιαίτερη ταλαιπωρία!
Τα εμβάσματα προς τα Δημόσια ταμεία, μπορούν να γίνουν και από τράπεζες της Μυκόνου, αφού μπουν στην ουρά και περιμένουν ήσυχα-ήσυχα τη σειρά τους!
Τι έπαθες Αντωνάκη μου; Γιατί   τρέμεις; Ησύχασε αγόρι μου, ησύχασε…Πλάκα* έκανα! Μη δίνεις σημασία!



*Μωρέ δεν έκανα πλάκα, αλλά….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.