21 Ιουλ 2014

Η Ελλάδα πρώτη στη λίστα με τις ευρωπαικές χώρες που πάνε για χρεοκοπία!!!Πρώτη στη λίστα με τις χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλες πιθανότητες χρεοκοπίας φιγουράρει η Ελλάδα σύμφωνα με το δείκτη κινδύνου της Blackrock η οποία λαμβάνει υπόψη της τα δημοσιονομικά στοιχεία της κάθε χώρας.
Eίναι δε και εκείνη που έχει ξεψαχνίσει τις ελληνικές τράπεζες!!!
Αντίθετα,

 η Νορβηγία θεωρείται η πιο ασφαλής χώρα, χάρη στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα χρέους, αλλά κι ένα θεσμικό πλαίσιο πολύ ισχυρό στην αποφυγή κινδύνων από χρηματοπιστωτικούς κραδασμούς. Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία συμπληρώνουν ακολουθούν ενώ το αντίστροφο ισχύει για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και φυσικά την Ελλάδα.
Υψηλή "βαθμολογία" πήρε η Ελλάδα και στο top 10 της Standard &Poor με τις  πιο επικίνδυνες χώρες για χρεοκοπία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μοντέλο αξιολόγησης του οίκου πρώτη είναι η Αργεντινή και δεύτερη η Βενεζουέλα, ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος είναι στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα, όταν η Αίγυπτος βρίσκεται στην δέκατη θέση.
Ενδιαφέρον στη λίστα της Blackrock, παρουσιάζει το γεγονός ότι η Νορβηγία, παρόλο που είναι ξεκάθαρα πρώτη σε σχέση με τη δημοσιονομική της εικόνα, τα πάει λιγότερο καλά στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία και τη Φινλανδία, οι οποίες καταλαμβάνουν υψηλή θέση στην πορεία των δημοσιονομικών.ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΑΣΥΛΛΗΠΤΕ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕ ΕΓΚΕΦΑΛΕ ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΙΤΑΚΗ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ; 

ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ ΚΥΡΙΕ ΜΑΛΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ... 

ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΑ BLACKROCK ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ, ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΙΤΑΚΗ, ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.