# #

21 Ιουν 2014

LIBERATION: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ

eydap34232f«Η Ελλάδα πωλεί ό,τι μπορεί, προκειμένου να ελαφρώσει το χρέος, εξαιτίας των αναρίθμητων απαιτήσεων των πιστωτών της» υπογραμμίζει η Ναταλί Ντιμπουά, που υπογράφει το άρθρο με τίτλο «H Ελλάδα πουλά τα πάντα, οι Έλληνες στον άνεμο» και εκτιμά ότι «το πρόγραμμα δεν προχωράει προς το παρόν, εξαιτίας καθυστερήσεων ή αποτυχιών, ενώ παράλληλα φουσκώνει η αντίδραση του κοινού».
Σύμφωνα με τη Λιμπερασιόν, στο επίκεντρο αυτή την εποχή βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, για την πώληση της εταιρείας...
ύδρευσης, ΕΥΑΘ, αλλά και του λιμανιού της, για το οποίο ενδιαφέρονται οκτώ ξένοι επενδυτές, Ευρωπαίοι, Ασιάτες και από τα Εμιράτα.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ και στις επιπτώσεις αυτής της απόφασης για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γ. Αρχοντόπουλο, να δηλώνει πως «εφόσον βάσει της απόφασης, η πώληση της ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα είναι αντίθετη με το Σύνταγμα, δεν μπορεί να ισχύσει κάτι διαφορετικό για τη Θεσσαλονίκη».
Αλλά και ο Κ. Μανιατόπουλος, επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αναγνωρίζει ότι «είναι δύσκολο να συνεχίσει η διαδικασία για την ΕΥΑΘ χωρίς να ληφθεί υπόψη η απόφαση για την ΕΥΔΑΠ».
Η λίστα και ο εκνευρισμός του ΔΝΤ
Η αρθρογράφος κάνει, επίσης, αναφορά στην «εντυπωσιακή λίστα του ΤΑΙΠΕΔ με τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που είναι προς πώληση: 38 αεροδρόμια, ΔΕΗ, ιαματικά λουτρά, 700 χλμ αυτοκινητοδρόμων, 100 λιμάνια, ξενοδοχεία, ένα κάστρο και 2000 τμ γη στην Κέρκυρα, εκατοντάδες στρέμματα μπροστά στη θάλασσα…».
«Παρ’ όλα αυτά, όλες αυτές οι προσφορές δεν έχουν φέρει τις αναμενόμενες εισπράξεις» γράφει η Λιμπερασιόν. «Η μη ρεαλιστική προσδοκία των 50 δισ. μειώθηκε κατά το ήμισυ, ενώ η τρόικα ελπίζει σε 22,3 δισ. μέχρι το 2020. Ο στόχος όμως δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, εφόσον μέχρι τώρα έχουν, μετά βίας, εισπραχθεί 3 δισ.».
«Το ΔΝΤ εκνευρίζεται» για τη μεγάλη καθυστέρηση της Αθήνας να ξεπεράσει τα νομικά, διοικητικά και πολιτικά εμπόδια που αποθαρρύνουν τους επενδυτές, γράφει η Λιμπερασιόν. Μέχρι τώρα μόνο τρεις οργανισμοί έχουν ιδιωτικοποιηθεί ενώ η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ απέτυχε γιατί η ρωσική GAZPROM απέσυρε την προσφορά της την τελευταία στιγμή.
Το δημοσίευμα αναφέρεται, τέλος, στην επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας στην Αθήνα και την προοπτική κινεζικών επενδύσεων ύψους 6 δισ. ευρώ.
πηγή: news247.gr

1 σχόλιο:

  1. Και ενώ διεθνώς γίνεται γνωστή η ξεφτίλα αυτή, για τα φιλέτα της Πιερίας ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο βγάζουν στο σφυρί, τσιμουδιά από τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ, που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τον Πιερικό λαό. Ούτε οι 3 Δήμοι έχουν ουσιαστικά αντιδράσει άμεσα και δυναμικά, ούτε η πλειοψηφία των κοινωνικών φορέων, όπως το Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο, οι επιστημονικοί Σύλλογοι, ούτε όμως οι αγροτικές ενώσεις.
    Και ο κίνδυνος είναι εξίσου μεγάλος και για τα νερά της περιοχής.
    Ετσι, άσκοπα καταμέτρησαν τις πομώνες; Είχαν προφανώς τους λόγους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.