# #

18 Ιουν 2014

H πώληση της «Μικρής ΔΕΗ».. Η νέα μεγάλη «μπάζα!»

Tου Δημήτρη Καπέλλα 
   

Λίγο πριν το οριστικό τέλος αυτής της Συγκυβέρνησης, έρχεται να ολοκληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον της χώρας και της κοινωνίας.

Μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ, μιας εθνικής σημασίας, ανεκτίμητης αξίας σε υποδομή  και νευραλγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ.

Την παραχώρηση σε τρίτους της διαχείρισης νευραλγικών τομέων για την εθνική ασφάλεια της χώρας όπως είναι τα δίκτυα μεταφοράς... 
ενέργειας και τα κέντρα έλεγχου υπερύψηλης και υψηλής τάσης,  έρχεται τώρα να ολοκληρώσει το έγκλημα τεμαχίζοντας την Επιχείρηση, παραχωρώντας την σε ημέτερους

Έρχεται στο θερινό τμήμα (συνήθης τακτική για σημαντικά νομοσχέδια)  να παραδώσει ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η επιχείρηση σε μονάδες παράγωγης ενέργειας, ουσιαστικά να βάλει λουκέτο στη Δ.Ε.Η.!

Παραδίδει  λιγνιτωρυχεία – σταθμούς παραγωγής , αλλά και …έτοιμους πελάτες! Την εμπορία, σχεδόν το 30% του πελατολογίου και περίπου 1.500.000 πελάτες!
Με πλούσια προίκα λοιπόν και χωρίς κανένα απολύτως επιχειρηματικό ρίσκο «επενδυτές»...
  
Παραδίδει βορά την επιχείρηση στο παρασιτικό και κρατικοδίαιτο κεφάλαιο που χρησιμοποιεί διαχρονικά τον όρο επιχειρηματικότητα αλλά στην ουσία έπαιρνε «δουλειές» αποκλειστικά του δημοσίου!

Ας μην γελιόμαστε λοιπόν! Είναι ξεκάθαρο και στον πλέον αδαή σ αυτή τη χώρα ότι ένα και μόνο στόχο έχουν. Την πρόσβαση των ιδιωτών (με ότι αυτό σημαίνει) στα νερά και τους λιγνίτες  χωρίς κόστος και χωρίς καμία επένδυση!!

Αυτοί που λειτουργούσαν στο παρελθόν ως βαμπίρ του ελληνικού λαού έρχονται τώρα να παίξουν τα ρέστα τους και να διαμοιράσουν τα ιμάτια της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης στη χώρα !

Επίσημη δικαιολογία αυτήν την άνευ προηγούμενου διάλυση της επιχείρησης;
Ο ανταγωνισμός με στόχο την μείωση της τιμής της κιλοβατώρας!
  
Μόνο κλαυσίγελος έρχεται  σε όσους έστω και στοιχειωδώς παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις πρακτικές των τελευταίων ετών στο χώρο της ενέργειας.
Ας μας απαντήσουν λοιπόν όσοι κοπτονται για φτηνή ενέργεια ποιοι είναι αυτοί που με τις αποφάσεις τους και τις στοχευμένες στρεβλώσεις της Α.Ε. σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών εξώθησαν την τιμή της κιλοβατώρας στα ύψη μετά την περιβόητη απελευθέρωση της Α.Ε. εως σήμερα! 

Τι φταίει και ποιες είναι οι αιτίες που από φτηνότερη χώρα στην ηλ. Ενέργεια τείνουμε αυτή τη στιγμή να γίνουμε μια απο τις ακριβότερες στην Ε.Ε.
Ποιοι επιμένουν έως σήμερα σε μίγμα καυσίμου πανάκριβο και εισαγόμενο παραγκωνίζοντας τα εγχώρια;

Ποιοι «κρατούν» σβηστές μονάδες της επιχείρησης με φτηνό καύσιμο προκειμένου να κερδίζουν οι ιδιώτες με Φ.Α.;
Ποιοι είναι αυτοί που εδώ και μια δεκαετία με τις αλχημιστικές τους μεθόδους (ΟΤΣ) (ΜΑΜΚ). και από μια σειρά ευνοικών ρυθμίσεων μέσω της Ρ.Α.Ε. φτάσαμε στο σημείο να «μπαίνουν» στο σύστημα κατά  προτεραιότητα οι μονάδες με ακριβό καύσιμο ;
Ποιος επιδοτεί ακόμη και σήμερα τους προμηθευτές και μεσάζοντες στην Α.Η.Ε; Που ακούστηκε ξανά να  επιδοτεί το κράτος (αρα οι καταναλωτές) λόγω της μειωμένης ζήτησης ενέργειας, τους ιδιώτες;

Ποιοι είναι αυτοί που επένδυσαν στη αλματώδη διείσδυση των ΑΠΕ αποκλειστικά από ιδιώτες με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν οι τιμές;
  
Ερωτήματα που για να απαντηθούν θα πρέπει πρώτα και πάνω απ όλα να έχεις σχέδιο και προσανατολισμό για την αναπτυξιακή πορεία αυτής της χώρας, θα πρέπει να πεις ξεκάθαρα με ποιους είσαι, ποιους  προστατεύεις, ποιους υπηρετείς !
  
Δυστυχώς όσο αυτή η «συγκυβέρνηση φρανγκεσταιν» θα παραμένει γαντζωμένη στην εξουσία ένα μόνο μέλημα θα έχει: να αποτελειώσει τα συμβόλαια που υπέγραψε και υπογράφει συνεχώς με το ντόπιο κεφάλαιο συνεπικουρουμένη από τρόικα και δανειστές!
Να επιτελέσει μέχρι κεραίας το έργο της καταστροφής. Του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας είτε αυτή λέγεται ενέργεια, αιγιαλός , νερά, λιμάνια, αεροδρόμια, συγκοινωνίες, δημόσιες εκτάσεις!!!
  
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει… όχι τώρα …χθες!!! 
 

Tου Δημήτρη Καπέλλα  

Από vathiprasino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.