# #

20 Ιουν 2014

Νεο χτύπημα του Στάθη Παναγουλη: Πόσα παίρνεις Προβόπουλε;


20.06.2014
ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τον Υπουργό:
• Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ»

Η αποχώρηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργου Προβόπουλου, λόγω λήξης τη θητείας του, επαναφέρει το ζήτημα του κατά πόσο ο πρώτος τραπεζίτης της χώρας και μέλος του Ευρωσυστήματος συμμετείχε τουλάχιστον αναλογικά στην απάνθρωπη λιτότητα που επέβαλαν στο λαό τα καταστροφικά μνημόνια 1 και 2, τα οποία φέρουν και τη δική του υπογραφή.
Με δεδομένη την ολοκλήρωση της αποστολής του απερχόμενου διοικητή, ερωτάται ο κ. υπουργός:
- Ποιες ήταν οι μηνιαίες αμοιβές του διοικητή μαζί και με τις εν γένει άλλες παροχές από συμμετοχή σε συμβούλια, έξοδα δημοσίων σχέσεων, κάλυψη επαγγελματικών ταξιδιών, χρήση πιστωτικών καρτών κλπ.
- Είναι αλήθεια ότι οι συνολικές απολαβές του όταν συνυπέγραψε το πρώτο μνημόνιο, στις 8 Μαΐου του 2010, υπερέβαιναν τα 400.000 ευρώ το χρόνο και μόνον μετά από αρκετούς μήνες προέβη σε μια περικοπή της αμοιβής του κατά 20% ;
- Είναι αλήθεια ότι στη φορολογική δήλωση του οικονομικού έτους 2009 (χρήση 2008) δήλωσε εισόδημα ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το έτος 2006 είχε και επιστροφή φόρου;
Και καλείται να καταθέσει:
- Να κατατεθούν στη Βουλή οι αναλυτικές δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Προβόπουλου από το 2009 μέχρι σήμερα, όπως επιβάλει η αρχή της διαφάνειας για τους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι αποφαίνονται για τα δημοσιονομικά της χώρας και με τις εκθέσεις τους καθορίζουν ποιος θα ζήσει πλουσιοπάροχα και ποιος θα πεθάνει από την πείνα για να σωθεί η ευρωζώνη και οι τραπεζίτες.
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΣΤΑΘΗΣ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.