# #

9 Οκτ 2013

Βέλγιο: Πυροσβέστες εναντίον αστυνομικών (vid)



Έναν εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας βρήκαν οι πυροσβέστες στο Βέλγιο που διαδηλώνουν ενάντια στις περικοπές που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, τόσο για τους μισθούς και τα επιδόματά τους, όσο και για τα κονδύλια που θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό του υλικού τους και για τη γενικότερη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.
Οι Πυροσβέστες είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση στο κέντρο των Βρυξελλών και πορεία προς το πρωθυπουργικό γραφείο, πλην όμως η ...
διαμαρτυρία τους εμποδίστηκε από την παρέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που απέκλεισαν τους δρόμους, ακόμα και με φορητά εμπόδια και συρματοπλέγματα!
Το κακό για τους αστυνομικούς ήταν πως δεν είχαν υπολογίσει στα... “όπλα” των πυροσβεστών, οι οποίοι εμφανίστηκαν στους δρόμους με πλήρη εξοπλισμό και συνοδεία των ειδικών οχημάτων τους. Έτσι αρχικώς άναψαν φωτιές, καίγοντας λάστιχα, μπροστά από τα αστυνομικά οδοφράγματα και στη συνέχεια τις... έσβησαν, λούζοντας παράλληλα τους άνδρες της αστυνομίας με αφρό Δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα για τους αστυνομικούς στο Βέλγιο να τα βάλουν με τους πυροσβέστες που διαμαρτύρονταν με... όλο τους τον εξοπλισμό. Κι αυτό γιατί οι αστυνομικοί κατέληξαν... χιονισμένοι, καθώς οι πυροσβέστες τους ψέκασαν με ειδικό αφρό!
Το καλό ήταν πως κανείς δεν τραυματίστηκε, οι εικόνες όμως της “επίθεσης” κάνουν το γύρο του κόσμου...

 defencenet.gr

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.