12 Οκτ 2013

ΕΓΕΡΘΗΤΩ Ο Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ, ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΥ ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ
Το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση είναι να εξυπηρετήσει τραπεζίτες-τοκογλύφους και  να κερδίσει τις εκλογές. Για αυτό ο Φ.Κρανιδιώτης, η ακροδεξιά πρωθυπουργική συντροφιά, ο Δ.Αβραμόπουλος με την.... κυριλέ πολεμοκαπηλεία επιχειρούν την επιστροφή των Χρυσαυγιτών στο μαντρί της γαλάζιας παράταξης. Αφού δεν έχουν «άρτον» για να εξαγοράσουν συνειδήσεις, δίνουν εθνικισμό, εμφυλιοπολεμικό κλίμα, θεάματα!
Μετά την πραγματοποίηση της πανάκριβης άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» και την απόφαση για την ετήσια διεξαγωγή της, αδιαφορώντας για την ανάγκη οικονομικών περικοπών που είχαν οδηγήσει στο μπλοκάρισμα της από το 2009, το ΥΠΕΘΑ ξαναχτυπά. 

Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου επιστρέφουν με απόφαση Δ.Αβραμόπουλου τα μηχανοκίνητα τμήματα και τα ιπτάμενα μέσα (αεροσκάφη-ελικόπτερα), κάτι που είχε σταματήσει επίσης το 2009 . 
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η απόφαση ελήφθη για δύο λόγους: αφενός να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας και στο εσωτερικό και αφετέρου να σταλεί μήνυμα στο εξωτερικό (ιδίως στην Τουρκία) ότι η δεν θα επιτραπεί η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Όμως στην Κύπρο όπου η μισή είναι κατεχόμενη, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, από φέτος μηχανοκίνητα τμήματα δεν συμμετέχουν στην Στρατιωτική Παρέλαση. Μάλισταχωρίς μηχανοκίνητα τμήματα της Εθνικής Φρουράς πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την 53η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσία και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, που δεν έβγαλε κανένα συμπέρασμα.
Αποδεικνύοντας ακραίο πολιτικό καιρισκοπισμό που παράλληλα εξυπηρετεί τις προσωπικές του πολιτικές βλέψεις, αλλά και στέλνοντας ένα μήνυμα οικονομικής ανάκαμψης. Την ίδια περίοδο βεβαίως ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος αδυνατεί να ντύσει τους συναδέλφους στρατιώτες!  
Ταυτόχρονα μας λένε ότι στέλνουν μήνυμα στον «Εξ Ανατολάς Κίνδυνο», με αυτές τις απαράδεκτες και πανάκριβες μεθόδους.
Τους θυμίζουμε ότι ακόμα και η  Τουρκία έχει επιφέρει αλλαγές και οι παρελάσεις γίνονται χωρίς μηχανοκίνητα τμήματα ( βλέπε δημοσίευμα του  σάιτ strategyreports,στις 6 Μαίου 2012). Επικαλούμενο λοιπόν πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Radikal, με το νέο κανονισμό, οι στρατιωτικές παρελάσεις καταργούνται πλην αυτής της 29ης Οκτωβρίου (“Ανακήρυξη Τουρκικής Δημοκρατίας”), η οποία θα πραγματοποιείται μόνο με πεζοπόρα τμήματα. Επιπλέον καταργούνται οι αναπαραστάσεις μαχών και υποβαθμίζεται ο εορτασμός της 19ης Μαΐου. Τέλος, η αρμοδιότητα για τους εορτασμούς της 23ης Απριλίου (“Εθνικής Κυριαρχίας και Ημέρα του Παιδιού”) μεταβιβάζεται στο υπουργείο Παιδείας.
Η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ στοίχιζε 750.000 ευρώ στο ΓΕΣ, 308.000 στο ΓΕΝ και 695.000 στο ΓΕΑ, σύνολο 1.753.000 ευρώ!Για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη το κόστος ήταν 430.000 για το ΓΕΣ, 468.000 για το ΓΕΝ και 415.000 για το ΓΕΑ, σύνολο και για τα τρία όπλα 1,313.000 ευρώΑθροιστικά οι τρεις παρελάσεις στοίχιζαν 3.066.000 ευρώ".
Το 2010 υπήρξαν αντιδράσεις από την  ακροδεξιά. Οι Βουλευτές του ΛΑΟΣ και μετέπειτα μεταγραφές της ΝΔ, Αθ.Πλεύρης και Άδ.Γεωργιάδης κατέθεσαν σχετική ερώτηση. Ο τότε υπουργός Άμυνας και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας είχε αιτιολογήσει την απόφαση να σταματήσει η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων χαρακτηρίζοντάς την κοστοβόρα, αντιοικολογική και ηχορυπαντική λέγοντας επίσης ότι μετακινούνται μονάδες χωρίς να συντρέχει αμυντικός λόγος: «προκειμένου να επιτευχθεί η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις, μετακινείται μεγάλος αριθμός αρμάτων και άλλων μέσων από μονάδες της Θράκης προς την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη χωρίς να εξυπηρετείται κανένας αμυντικός σκοπός».
Μάλιστα, ένα χρόνο πριν - το 2012, το στρατιωτικό ρεπορτάζ μιλούσε για «ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στις δαπάνες για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη καθώς η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση επιβάλλει μεγαλύτερο ψαλίδι στις Ένοπλες Δυνάμεις». Υπολογίζεται, δε, ότι το κόστος της παρέλασης του 2012 δεν ξεπέρασε συνολικά τις 230.000 ευρώ με το Πολεμικό Ναυτικό να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη με δύο αρματαγωγά και να μην αποσταλεί φρεγάτα, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.
Εμείς δεν ξεχνούμε ότι τα τρία (3) αυτά χρόνια οι μισθοί και οι συντάξεις έπεσαν 40-50% , στους φαντάρους δεν δίνονται απαραίτητα είδη ένδυσης-υπόδησης-δωρεάν εισιτήρια. Ότι 4000 συνάνθρωποι μας αυτοκτόνησαν, απολύουν 12.500 δημοσίους υπαλλήλους, η ανεργία στους νέους σκαρφαλώνει στο 65%.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com
http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.