# #

10 Οκτ 2013

"Η κατάληψη θα συνεχιστεί και σήμερα το βράδυ θα είμαστε μάχιμοι"


Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας συνεχίζουν την κατάληψη του σχολείου τους κόντρα στην τρομοκρατία και στις συλλήψεις από την αστυνομία. Να θυμήσουμε ότι η αστυνομία είχε εισβάλει στο 1ο ΕΠΑΛ που βρισκόταν σε κατάληψη και συνέλαβε 20 μαθητές από τους οποίους οι 3 καταδικάστηκαν σε 20 ημέρες φυλάκισης
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Το ψιλόβροχο δεν εμπόδισε μαθητές, καθηγητές, δασκάλους και γονείς να διαμαρτυρηθούν έξω από τα Δικαστήρια και τους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας, για τη χθεσινή καταδικαστική απόφαση των μαθητών στο αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας.
 Δεν έχει ξαναγίνει να καταδικαστούν μαθητές, ενώ έχουν κρατηθεί όλη τη νύχτα στα κρατητήρια σαν κοινοί εγκληματίες...
επανέλαβαν γονείς των παιδιών στο LamiaReport.

Είμαστε δίπλα τους για ότι χρειαστούν δήλωσαν οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ, ενώ στη κάμερα του LamiaReport, μίλησαν και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ για όσα έγιναν στο σχολείο τους.
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                
Πλ. Πάρκου 13 ΤΚ 35100  ΛΑΜΙΑ
Τηλ. - Fax 2231028807   
Ιστοσελίδα: http://elmefth.blogspot.gr 
Email : elmelami@otenet.gr & elmefth@gmail.com                    
            
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ             
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                
Πλ. Πάρκου 13,  35100 Λαμία 
Τηλ. Fax: 2231021280
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
            Συνέλαβαν 20 μαθητές (!!!) που συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους (1ο ΕΠΑΛ Λαμίας) και με τη διαδικασία του αυτόφωρου τους καταδίκασαν!!!
            Άκουσον, άκουσον!!! 20 ημέρες φυλάκιση μη εφέσιμες και 4 μήνες φυλάκιση με έφεση για 3 μαθητές και 3 πρώην μαθητές που παρευρίσκονταν στην κατάληψη του σχολείου τους, που οι ίδιοι αποφάσισαν αγωνιζόμενοι για δωρεάν παιδεία, ενάντια στην κατάργηση των ειδικοτήτων που (νόμιμα ; ) αποφασίστηκε από την κυβέρνηση σε μια βραδιά αλλά και για άμεσα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη μη χρηματοδότηση της παιδείας από την κυβέρνηση (κτηριακά προβλήματα, υλικοτεχνική υποδομή, έλλειψη καθηγητών, βιβλίων κτλ). Μετά την επιστράτευση των καθηγητών και τη «μετατροπή» των εργασιακών τους σχέσεων η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας «αναθέτει» τον παιδαγωγικό ρόλο των καθηγητών στον εισαγγελέα, την αστυνομία και τα δικαστήρια.
            Η κυβέρνηση επιτέλους βρήκε το άλλο «άκρο». Είναι κάθε αγωνιζόμενος ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της. Αυτό το αποδεικνύει κάθε ημέρα σε κάθε αγωνιζόμενη κοινωνική ομάδα ΤΩΡΑ και στους μαθητές. «Μουτζούρωσε» το ποινικό τους μητρώο, τους δίκασε χωρίς δικηγόρο, χωρίς αναβολή για τη σωστότερη προετοιμασία τους, ουσιαστικά τους «τύλιξε» σ’ ένα κομμάτι χαρτί, διότι «δε συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις».
            Οι εκπαιδευτικοί ως παιδαγωγοί και ζώντας μέσα στα ίδια προβλήματα με τους μαθητές μας δεν μπορούμε παρά να σταθούμε δίπλα τους και να αγωνιστούμε στο πλευρό τους ενάντια στην πολιτική που «γεννά» τα προβλήματα και τρομοκρατεί όσους αντιστέκονται.
-  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
-  ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Κηρύσσουμε  3ωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο των μαθητών στην Πλατεία ΠΑΡΚΟΥ στις 11:00.
ΥΓ1.  Η ΕΛΜΕ σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ θα συνδράμει νομικά τους διωκόμενους
            μαθητές.
ΥΓ2.   Αλήθεια, ο ΔΔΕ και ο Περιφερειακός Δντής τι θέση παίρνουν;
                                                                                                                                                 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΛΜΕ  Φθιώτιδας         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΕΠΕ Φθιώτιδας
      Ευθύμιος Παλέτσος                                                         Γιώργος Τσάπαλης

 http://www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.