# #

20 Σεπ 2013

Διαβάστε το κείμενο φίλου του Παύλου Φύσσα.

Για μένα προσωπικά δεν εχει σημασία σε ποια ομάδα είναι , ή σε ποιο κόμμα ... αν είναι στημένο ή οχι... 
Το να πάρεις το μαχαίρι και να πλησιάσεις το θύμα για να το σκοτώσεις μου δηλώνει μίσος για τον άνθρωπο... μίσος για τον εαυτό του! 
Αδιαφορώ για όσα λένε , και που ρίχνουν τις ευθύνες ... το αποτέλεσμα μετράει ...


"Θυμάμαι το τελευταίο live που κάναμε μαζί σαν Social Waste το 2005 στο "An Club" στα Εξάρχεια. Μοιραζόμασταν τη σκηνή μαζί με τους Rhymeshot, την τότε νέα μπάντα του Killah P. Του λέγαμε, "δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα Παύλο, καλύτερα να μην παίξουμε". "Όχι, στο πρώτο μας live σας θέλω εκεί", μας είπε.

Τότε ο Παύλος ήταν 26 χρονών κι εγώ 23. Γνωριστήκαμε στη Freestyle Productions, μια κοινωνικό-πολιτική ομάδα hip-hop που δημιουργήθηκε από τους Active Member, τη μεγαλύτερη hip-hop μπάντα της χώρας. Μοιραζόμασταν κοινές πολιτικές απόψεις και "πιστεύω" και σεβόμασταν ο ένας τον άλλο, έτσι γίναμε φίλοι και παραμείναμε αφού φύγαμε και οι δυο από τη Freestyle Productions.

Ο Παύλος ήταν από τα εργατικά προάστια του Πειραιά και όπως όλα τα παιδιά που μεγάλωσαν εκεί, ήταν οπαδός του... Ολυμπιακού ("και της Προοδευτικής" θα προσέθετε) - κάτι που επίσης είχαμε κοινό. Θυμάμαι να κατεβαίνουμε μαζί στις πορείες στην Αθήνα και όχι μόνο, συνήθως στο ίδιο μπλοκ.

Ο Παύλος ήταν πάντα παρών στους κοινωνικούς αγώνες της γενιάς του και προσπαθούσε και με τη μουσική και τους στίχους του να συνεισφέρει. Ο καιρός πέρασε.

Εγώ έφυγα από την Ελλάδα και πλέον όποτε επιστρέφω, σπάνια περνάω χρόνο στην Αθήνα. Χάσαμε την επαφή μας κάποια στιγμή, αλλά πάντα μάθαινα νέα του από κοινούς μας φίλους. Άκουσα ότι είχε ανοίξει μια μικρή ταβέρνα στη γειτονιά του και από το εξωτερικό άκουγα πάντα τα κομμάτια και παρακολουθούσα στενά όλες του τις δραστηριότητες. Την Τρίτη το βράδυ, αφού είδα το παιχνίδι της αγαπημένης μου, και του Παύλου, ομάδας στο Internet, άρχισα να πέφτω πάνω σε ειδήσεις με τίτλο:

"Αντιφασίστας μαχαιρώθηκε από νεοναζί στην Αμφιάλη. Το περιστατικό έγινε μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την PSG". Συνέχισα να διαβάζω τις ειδήσεις μέχρι που έπεσα πάνω σε εκείνη που έλεγε: "Ο αντιφασίστας ακτιβιστής άνδρας είναι νεκρός. Το όνομα του είναι Παύλος Φύσσας, γνωστός στον χώρο του hip hop σαν Killah P…".

Πάγωσα.

Δεν ξέρω καν γιατί γράφω αυτές τις γραμμές τώρα. Ή ίσως να ξέρω. Γιατί ένας νέος άνθρωπος πέθανε απόψε, ένας νέος άνδρας που τύχαινε να είναι φίλος μου μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από μια ομάδα νεοναζί που μέλη της είναι μέσα στην ελληνική Βουλή και τελευταία είναι και πολύ δημοφιλείς.

Και όλα αυτά έχουν μια αιτία: Η άνοδος του φασισμού στην Ελλάδα είναι άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας που έχει οδηγήσει τους ανθρώπους σε ακραία επίπεδα φτώχειας, σε περιθωριοποίηση και ανασφάλεια, δημιουργώντας έτσι πρόσφορο έδαφος για τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που τάζουν εθνικές δόξες και οικονομική ασφάλεια.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση και προωθούνται από την τρόικα και τους συμμάχους της και εφαρμόζονται από τις υποτακτικές κυβερνήσεις αυτής της χώρας.

Τόσο η τρόικα, όσο και η κυβέρνηση έχουν επιλέξει να εθελοτυφλούν έναντι των δολοφονικών πράξεων της Χρυσής Αυγής. Ξέρουν για όσα γίνονται –δεν είναι ότι δεν ξέρουν. Αλλά όσο τα μέτρα λιτότητας ψηφίζονται στη Βουλή και το χρέος αποπληρώνεται, η Τρόικα είναι ικανοποιημένη.

Την ίδια ώρα, οι οπαδοί του Αντώνη Σαμαρά βλέπουν τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής σαν "δικούς τους ανθρώπους" και ακόμα και ο Πρωθυπουργός ο ίδιος, υιοθετεί τον λόγο μίσους των νεοναζί, ειδικά όταν μιλάει για ζητήματα μετανάστευσης. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι καινούργιο. Συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια, όσο η κοινωνική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας επιδεινώνεται σταδιακά και στέλνει όλο και περισσότερο κόσμο στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής.

Ο Παύλος δεν είναι το μόνο θύμα αυτής της δολοφονικής συμμαχίας. Ένα χρόνο πριν, ο 27χρονος Πακιστανός Shehzad Luqman δολοφονήθηκε από νεοναζί την ώρα που πολλοί άλλοι έχουν τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο πρόσφατο παρελθόν. Και οι αστυνομικοί - πολλοί εκ των οποίων είναι οπαδοί της Χρυσής Αυγής - κάνουν και αυτοί τα στραβά μάτια. Τώρα, μετά τους μετανάστες, ήταν η σειρά του Παύλου. Και αύριο, τίνος η σειρά θα είναι; Και για πόσο ακόμα θα κάνουμε τα στραβά μάτια; Καλό ταξίδι Παύλο.

Και για ένα να είσαι σίγουρος.

No Pasaran!

Λεωνίδας, Social Waste".

2 σχόλια:

  1. Ωραίο. Πολύ ωραίο. Επικροτώ.
    Να το διαβάσει και ο μαγαζάτορας στον Άγιο Παντελεήμονα που χθες το πρωί μάζευε, μπροστά μου, για χιλιοστή φορά τα σκατά από την πόρτα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ
    23 ΑΤΟΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΦΥΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.