# #

16 Σεπ 2013

Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση της Χρυσής Αυγής και τις αποκαλύψεις του Μπάμπη


Τα γεγονότα και η ερμηνεία τους To event του Σκάι - To αντικομμουνιστικό show της ΧΑ - 
Η στρατηγική και οι στόχοι των χορηγών της ΧΑ - 
Έρχεται η «νύχτα των μαχαιριών»; …
ή θα γίνει εμφύλιος στη ΧΑ - 
Τα πολιτικά συμπεράσματα









Το τηλεοπτικό event: Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου του Σκάι ξέρει πολύ καλά τι λέει. Είναι πολύ μορφωμένος, ξέρει οικονομία και πολύ καλά πολιτική. Είναι ιδιαίτερα ικανός και ξέρει να χειρίζεται ζητήματα παρασκηνίου, από την εποχή που ήταν φοιτητής στο Παρίσι, όπου, λέγεται, έφερε το προσωνύμιο «Σουσλώφ». 

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου, στην εκπομπή «Βαρόμετρο» του Σκάι, όπου παρουσιάστηκε η δημοσκόπηση της PublicIssue που έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων, είπε απευθυνόμενος στον Γιάννη Μηλιό του ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλετε το ΚΚΕ; Πάρτε το!...». 

Εκεί παρενέβη η ανυποψίαστη Σία Κοσιώνη, η οποία είπε το αθώο... «Μα δεν τους παίρνει το ΚΚΕ, Μπάμπη μου…». Ο Μπάμπης ούτε που γύρισε να την κοιτάξει και συνέχισε χωρίς να σταματήσει:  «Όμως, γιατί μια σοβαρή Χρυσή Αυγή να μην στηρίξει μια συντηρητική κυβέρνηση, όπως έγινε χθες στη Νορβηγία;».
Σάλος στα social media…

Αυτό είναι πολύ σημαντικό και καθόλου τυχαίο που είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. 
Έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που γράψαμε στο extrapolation με τίτλο «Έρχεται η κυριλέ Χρυσή Αυγή»  στις 19 Ιουλίου, ότι δηλαδή, «η Χρυσή Αυγή θα εμπλουτίσει τα ψηφοδέλτιά της τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και προφανώς στις βουλευτικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν, με πρόσωπα που δεν θα έχουν καμία σχέση με τους κορμαρίωνες και τους φουσκωτούς, καθώς θα πρόκειται για πρώην δικαστές, στρατιωτικούς, διευθυντές υπουργείων, τραπεζών και γενικά ανθρώπους συντηρητικούς και θυμωμένους. 

Προφανώς, μια συνεργασία της ΝΔ με μια πιο κυριλέ Χρυσή Αυγή που θα στηρίζεται από μακρόθεν από το κεφάλαιο δεν θα μπορούσε να έχει αρχηγό τον Σαμαρά. 

Ένα τέτοιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει η Ντόρα (ΣΣ: και να πάρει πίσω το αίμα της οικογένειας για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον πάλαι ποτέ νεαρό Αντώνη)».

Το δεύτερο σημαντικό είναι η ατάκα του Μπάμπη Παπαδημητρίου «Θέλετε το ΚΚΕ; Πάρτε το!...». Εδώ έγινε μια εξίσωση του ΚΚΕ με την Χρυσή Αυγή!... για την οποία, περιέργως, ούτε το ΚΚΕ δεν αντέδρασε. 

Τι σημαίνει αυτό; 
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται για να κάνει κυβέρνηση το ΚΚΕ, εντάξει, αλλά έτσι και η ΝΔ νομιμοποιείται να κάνει κυβέρνηση με την ΧΑ! 

Εδώ, όμως έχουμε μια επικίνδυνη εξομοίωση. Το ΚΚΕ είναι το πιο νομιμόφρων και συστημικό κόμμα της μεταπολίτευσης, υπερασπίστηκε μάλιστα το Κοινοβούλιο από την προσπάθεια των Αγανακτισμένων να μπουκάρουν. Το ΚΚΕ είναι πυλώνας του συστήματος, και ενισχύεται από το σύστημα. Θυμηθείτε την πώληση της «Γερμανός» με το σκανδαλώδες τίμημα, ή την πώληση σε off shore του 902… 

Η Χρυσή Αυγή όμως, είναι ένα παραβατικό, αν όχι εγκληματικό «κόμμα». Η εξίσωση ΚΚΕ-ΧΑ είναι πολύ επικίνδυνη. Δείχνει και τον πανικό του συστήματος, μπροστά σε μια ισχυρή κυβέρνηση της αριστεράς… 

Η σιγή του ΚΚΕ για την εξίσωσή του με την ΧΑ εξηγείται παρακάτω.

To αντικομμουνιστικό show της ΧΑ: 
Την επομένη το βράδυ, 12 Σεπτεμβρίου, μια διμοιρία Χρυσαυγιτών σπάει στο ξύλο στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα που έκαναν αφισοκόλληση. Η ΕΛ.ΑΣ. φθάνει όταν φθάνει και αργότερα πραγματοποιεί 26 προσαγωγές υπόπτων ατόμων, τα τρία εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί ότι έχουν συμμετάσχει στη επίθεση, ο ένας μάλιστα από αποτύπωμα που είχε σε προηγούμενη επίθεση κατά μεταναστών. 

Ένας από τους προσαχθέντες συνελήφθη καθώς βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα ναρκωτικών. Ξεσπά σάλος στα media και όλα τα κόμματα βγαίνουν και κάνουν τις συνήθεις δηλώσεις καταδίκης. Μόνο η Νέα Δημοκρατία τήρησε σιγή ιχθύος. Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτήρισε την επίθεση «οργανωμένη και μαφιόζικη».

Τα πράγματα είναι απλά. Η «σοβαρή» ΧΑ δεν πρέπει να φαίνεται σαν ένα ρατσιστικό κόμμα ηλίθιων μποντιμπιλντεράδων, αλλά σαν ένα κόμμα αντικομμουνιστικό, ένα κόμμα κατά του εσωτερικού εχθρού που είναι οι πάσης φύσεως αριστεροί, ελευθεριακοί, γκέι, ναρκομανείς κ.ο.κ. Η επίθεση στο ΚΚΕ έρχεται να σηματοδοτήσει ακριβώς αυτό, αλλά όχι μόνο.

Η στρατηγική και οι στόχοι των χορηγών: 
Όλα αυτά συμβαίνουν μετά την οργή που προκάλεσε στο εκλογικό σώμα η εμφάνιση Σαμαρά στη ΔΕΘ, την ώρα που έρχεται αγριεμένη η Τρόικα και φυσικά, την ώρα που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις και ο Αλέξης Τσίπρας ξεδιπλώνει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας και τιμωρίας της διαπλοκής.  

Κεντρικός στόχος της επίθεσης της ΧΑ στο ΚΚΕ και ο σάλος των καναλιών είναι η δημιουργία ενός «πρώτου θέματος» που θα «καλύψει» την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ και τον μαρασμό της κυβέρνησης, η οποία –σημειωτέον- ετοιμάζεται να δώσει τα ρέστα της στους δανειστές.
Δεύτερος στόχος: να καταγραφεί ότι το ΚΚΕ είναι ο στόχος της ΧΑ, ούτως ώστε να κερδίσει την συμπάθεια των δημοκρατικών και αριστερών ψηφοφόρων και να σταματήσει η διαρροή ψηφοφόρων του προς τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι σαφές ότι το σύστημα θέλει το θρησκευτικό ΚΚΕ απέναντι στον ανατρεπτικό ΣΥΡΙΖΑ… Εννοείται ότι τα παιγνίδι αυτό αρέσει πολύ στον Περισσό.
Τρίτος στόχος είναι να καταγραφεί η ΧΑ στο αντικομμουνιστικό μπλοκ, και να ξεχαστεί η αντιμνημονιακή της στάση, ούτως ώστε να διευκολυνθεί μεθαύριο μια συμμαχία της με μια συντηρητική κυβέρνηση υπό τις ευλογίες των δανειστών, του κεφαλαίου και των Ελλήνων χορηγών του κοινωνικού της έργου.

Έρχεται η «νύχτα των μαχαιριών;» … ή εμφύλιος στη ΧΑ: 

Η ΧΑ είναι δύο πράγματα. 
Το ένα είναι οι νεαροί αυθεντικοί ιδεολόγοι εθνικοσοσιαλιστές, εθνικιστές και σοσιαλιστές, που έχουν αντικαπιταλιστικές απόψεις, ψιλονασερικοί, ψιλοκανταφικοί, μεταμοντέρνοι ρατσιστές. Το άλλο είναι τυχοδιώκτες, αριβίστες, άνθρωποι της νύχτας, με ότι άλλο αυτό μπορεί να σημαίνει που γουστάρουν πλούσια ζωή, χειροφιλήματα με το καταστημένο και διψούν για εξουσία. Η διαίρεση αυτή είναι απολύτως αισθητή στους κόλπους της ΧΑ, στα στελέχη τουλάχιστον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδεολόγοι εθνικοσοσιαλιστές φοβούνται μια «νύχτα των μαχαιριών», όπως έγινε στους Ναζί, όπου μέσα σε μια νύχτα τα SS έσφαξαν όλη την αριστερή πτέρυγα του κόμματος και τα βρήκαν με τους βιομήχανους (Κρουπ κ.ά.). Φοβούνται ότι με ανεπίσημο τρόπο, πριν από τις εκλογές, το κόμμα θα τους απαρνηθεί, θα τους στοχοποιήσει και θα τους καρφώσει στην αστυνομία ως υπαίτιους για όλες τις εγκληματικές δράσεις της ΧΑ. Έτσι, ώστε να δικαιολογηθεί και η διεύρυνση των ψηφοδελτίων της ΧΑ με απόστρατους στρατηγούς, συνταξιούχους δικαστές και διευθυντές υπουργείων. 

Οι ιδεολόγοι, κυρίως λαϊκής και μικροαστικής προέλευσης, δεν τα θέλουν αυτά και επιδιώκουν να τα προλάβουν. Βλέπουν συναδέλφους τους με οικονομική άνεση, βλέπουν ένα λάιφ στάιλ που δεν γουστάρουν, βλέπουν να σέρνει το σύστημα το αντισυστημικό κόμμα τους σε συνεργασία με τη ΝΔ που απεχθάνονται περισσότερο από όλους τους πολιτικούς τους αντιπάλους και φαίνεται ότι αναρωτιούνται τι πρέπει να γίνει.

Τα πολιτικά συμπεράσματα: 
Οι δανειστές, οι αγορές, το κεφάλαιο και η ντόπια  ολιγαρχία τρέμουν για πολλούς λόγους τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσκοπική του άνοδος, η πολιτική κατάρρευση της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, η νέα στροφή αστικών στρωμάτων προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως το ενδεχόμενο μιας εκλογικής κατάρρευσης της ΝΔ προκαλεί πανικό. Εννοείται ότι κάθε συζήτηση περί κεντροαριστεράς προκαλεί πλέον μόνο μειδιάματα.

Οι προαναφερθέντες παράγοντες στήνουν λοιπόν συστηματικά το σκηνικό της αναδιάταξης του δεξιού χώρου, με αλλαγή της εικόνας της ΧΑ, την αλλαγή Σαμαρά για λόγους συμβολικούς αν δεν μπορέσει να δείξει την αναγκαία προσαρμοστικότητα και την σύμπραξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που έχουν καθηλωθεί. Μπορεί μάλιστα οι ΑΝΕΛ να αποτελέσουν τη γέφυρα μεταξύ ΝΔ και ΧΑ. Σημειώνεται εδώ, η απόσυρση του Μάκη Βορίδη από το τηλεοπτικό προσκήνιο, ούτως ώστε να μην φθαρεί άλλο …
Η διαχωριστική γραμμή έχει τραβηχτεί και δεν χωρίζει πια μνημονικούς και αντιμνημονικούς, αλλά χωρίζει αυτούς και εμάς.



3 σχόλια:

  1. ΠΩ ΠΩ ΣΕΝΑΡΙΟ..........
    ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΕΙ Ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΠΟΛΤ
    ΚΑΙ Ο ΜΠΕΝ ΧΕΚΤ ΤΩΝ ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ...........

    ΡΕ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ.....................

    Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρικυμία εν κρανίω εξουσιολιγούρη συριζαίου!
    Τύφλα νάχει η αυριανή της δεκαετίας του 80.
    Αναμασάει γνωστά ψέματα, όπως:
    -συστημικό κόμμα (αν και έχει στόχο την ανατροπή του συστήματος)
    -η περιφρούρηση μιας μεγαλειώδους συγκέντρωσης απ τα φασισταριά που πετούσαν μάρμαρα και κρατούσαν αστυνομικά γκλομπς ‘περιφρούρηση’ της βουλής (όλα τα καλόπαιδα ήταν εκεί μετά τις 5 που έφυγε το ΠΑΜΕ.. γατί δεν μπούκαραν τότε;
    -Γερμανός κι άλλες αηδίες για τα οποία σταμάτησε να μιλάει μέχρι κι ο Πάγκαλος
    Φτηνιάρηδες καιροσκόποι όπως πάντα. (Όσο για τον Σοφιανό αντέδρασε, αλλά έτσι βόλευε στον ποιητή!)
    Αλεπού κάποτε έκανες ωραίες επιλογές άρθρων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το ψέκασμα ξέχασες να γράψεις ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.