# #

15 Σεπ 2013

Ποιοι έχουν αποφασίσει έως τώρα απεργία από 16/9 - Συνεχής ενημέρωση

Σε πενθήμερη απεργία 16-20/9 βρίσκονται οι:
  • ΟΛΜΕ: Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (επαναλαμβανόμενες πενθήμερες από 16/9 με αποφάσεις από Γενικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα) 
  • ΟΔΠΤΕ: Διοικητικοί ΑΕΙ-ΤΕΙ (απεργία 10-14/9 και πενθήμερη 16-20/9 με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, που επικυρώνεται από τις γενικές συνελεύσεις. Πολλά Ιδρύματα έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από 5/9, ενώ και οι Σύγκλητοι των Ιδρυμάτων κάνουν αναστολή λειτουργίας για κάποιες μέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια είναι πολύμορφες και καθημερινές).
  • Οι Ομοσπονδίες των ..ασφαλιστικών ταμείων (ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.). Η πενθήμερη βγήκε απο τις Ομοσπονδίες αλλά και από Γενικές Συνελεύσεις σε κάποιους χώρους (π.χ. ΙΚΑ). Συνημμένη επιστολή των εργαζόμενων του ΟΑΕΔ προς τους ανέργους.
Για τη Δευτέρα 16/9, που πραγματοποιείται το μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο, σύλλογοι του δημοσίου, Ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει στάση εργασίας 11.30 πμ έως τέλος βάρδιας για να συμμετάσχουν στο συλαλλητήριο.
Τα Υπουργεία που έχουν διαδοχικές 24ωρες ή στάσεις εργασίας και πριν τις 18-19/9:
1. Η ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή του Υπ. Ανάπτυξης (Κάνιγγος) είναι σε κινητοποιήσεις από τον Αύγουστο, με συνέλευση καθημερινά. 48ωρη απεργία πραγματοποίησε στις 12-13/9, ενώ και οι υπόλοιποι σύλλογοι του Υπουργείου είχαν 24ωρη απεργία στις 13/9. Οι καθημερινές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στην πλατεία Κάνιγγος συνεχίζονται από 16/9, από τους εργαζόμενους ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή, καθώς και ΓΓ Βιομηχανίας και Ενέργειας.
2. ΥΠΑΑΤ: Διαδοχικές στάσεις εργασίας και απεργίες από τις Ομοσπονδίες (ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟ ) και τον Ενιαίο Σύλλογο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, από 10/9.
3. ΥΠΠΟΑ: Στάσεις εργασίας Δευτέρα 16/9 (από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ και πρωτοβάθμιους Συλλόγους) και Τρίτη 17/9 (από τον Ενιαίο Σύλλογο Αττικής, Στερεάς και Νήσων). Νέα Συνέλευση για απόφαση κλιμάκωσης: 20/9.
4. Η ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) καλούν σε απεργία 17-19/9. Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία που κλείνουν (πχ Λοιμωδών).
4. Υπουργείο Τουρισμού: στάση εργασίας Τρίτη 17/9 για συμπόρευση με άλλα Υπουργεία, νέα συνέλευση στις 20/9.
5. Υπουργείο Υγείας (Κεντρική Υπηρεσία): δράσεις ενημέρωσης του κοινού Δευτέρα και Τρίτη, απεργιακή περιφρούρηση στη 48ωρη, νέα Γενική Συνέλευση στις 20/9.
Όλες οι άλλες Ομοσπονδίες του δημοσίου καλούν σε μαζική συμμετοχή στις 18 & 19/9, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες στις 20/9 και Γενικό Συμβούλιο στις 21/9 (Σάββατο) για να αποφασίσει τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Μετά τις 18-19/9:
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ έχει αποφασίσει, εκτός από τη συμμετοχή στις 18-19/9 πενθήμερη απεργία από 23/9, αν συμμετέχουν και άλλοι κλάδοι. Η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε (Γενικό Συμβούλιο), μετά τις 18-19/9 άλλη μία 48ωρη απεργία στις 23 και 24 Σεπτέμβρη.
Στις 23 Σεπτεμβρίου φτάνει η αντιπροσωπία της Τρόικας στην Αθήνα!
Ήρθε η ώρα για κοινό μέτωπο των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα, των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.