# #

4 Ιουν 2013

Ο Βενιζέλος σε εταιρεία με μεταλλαγμένες ζωοτροφές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Μείζων θέμα για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο προκαλεί η προ ημερών επίσκεψή του σε γαλακτοβιομηχανία η οποία κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
Πρόκειται για την εταιρεία ...
Φάρμα Κουκάκη”, μία εκ των συνολικά τεσσάρων εταιρειών για τις οποίες η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace είχε αποκαλύψει ότι χρησιμοποιούν μεταλλαγμένες ζωοτροφές.

Όπως αποκαλύπτει, το koutipandoras.gr, ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθνάσιο Τσαύταρη τη συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία στις αρχές του Ιούνη. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ξενάγησαν τον κ. Βενιζέλο στις εγκαταστάσεις τους, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε με αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί.




Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μια εκ των τεσσάρων για τις οποίες η Greenpeace είχε αποκαλύψει στα τέλη Φλεβάρη του 2012 ότι χρησιμοποιούν μεταλλαγμένες ζωοτροφές. 

Η οργάνωση αρχικά πήρe δείγματα από τις τέσσερις εταιρείες τα οποία στάλθηκαν στη συνέχεια για αναλύσεις στο εξωτερικό σε ανεξάρτητο διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) εργαστήριο. 

Τα αποτελέσματα ήταν κόλαφος για τις συγκεκριμένες εταιρείες. 
Συγκεκριμένα οι ζωοτροφές που χρησιμοποιεί η εταιρεία ΔΕΛΤΑ ήταν θετικές σε μεταλλαγμένα σε ποσοστό 90%, της Όλυμπος σε ποσοστό 85%, της Μεβγάλ σε ποσοστό 80% και της Φάρμας Κουκάκη σε ποσοστό 45%.

Μερικές μέρες μετά οι εταιρείες αντί να απαντήσουν επί της ουσίας αναλώθηκαν στο να ζητήσουν από την Greenpeace να δώσει τα ονόματα των κτηνοτρόφων από τις φάρμες των οποίων πήραν τα δείγματα. ...
Η εμπλοκή της εταιρείας στο διατροφικό σκάνδαλο δεν εμπόδισε τον κ. Βενιζέλο να επισκεφτεί την εταιρεία. Αν και θα περίμενε κανείς από έναν αρχηγό κόμματος ότι θα είναι πιο προσεκτικός σε ζητήματα που αφορούν εκατομμύρια πολίτες.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.