# #

6 Ιουν 2013

Φωτογραφική εγκύκλιος του Στουρνάρα για να γλιτώσουν συγκεκριμένες οικογένειες μεγαλονταβατζήδων!


Πολιτικό σάλο ξεσηκώνει το προκλητικό ρουσφέτι προς τους πλούσιους μεγαλοκαταθέτες, οι οποίοι έβγαλαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό και μια απλή εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών τους ανοίγει παράθυρο για να «ξεπλύνουν» κάθε είδους παρανομίες και να μην εκπληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, επικαλούμενοι εικονικές δωρεές από συγγενικά τους πρόσωπα.

Η «νομιμοποίηση» κεφαλαίων, με την καταβολή ενός ευτελούς αντιτίμου της τάξης του..

10% και χωρίς να εξετάζεται αν τα χρήματα αυτά είναι προϊόντα φοροδιαφυγής ή άλλων έκνομων δραστηριοτήτων, προκαλεί την έντονη αντίδραση του πολιτικού κόσμου, εκπρόσωποι του οποίου καταθέτουν βροχή ερωτήσεων, καθώς όλα δείχνουν ότι η επίμαχη ρύθμιση πέρασε κρυφίως και εν αγνοία της Βουλής.

Μετά τα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, όπως και η νεοσύστατη Συμφωνία για την Ελλάδα του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, στο μείζον πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει από τις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Βασίλης Οικονόμου, καταγγέλλοντας τους εμπνευστές της χαριστικής ρύθμισης και ζητώντας την άμεση ανάκλησή της.

Οι συγκεκριμένες ερωτήσεις των βουλευτών, καθώς και άλλες που θα ακολουθήσουν, αφού ενδιαφέρον για τις τεράστιες διαστάσεις της σκανδαλώδους αυτής υπόθεσης έχουν εκδηλώσει στελέχη και από άλλα κόμματα, τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης, «κουρελιάζουν» τον πέπλο σιωπής με το οποίο επιχείρησαν οι αρμόδιοι να καλύψουν τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι «βάφτισαν» το «ρουσφέτι» στους πλούσιους (φίλους τους, προφανώς) ως δήθεν «επαναπατρισμό».

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι αμείλικτα και τα κυβερνητικά στελέχη που είτε εισηγήθηκαν, είτε υιοθέτησαν ή συμφώνησαν με το επιχειρούμενο προκλητικό «ξέπλυμα», αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθούν να πάρουν θέση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απαντήσουν, έτσι, στο «συνένοχοι ή βλάκες;» που έθεσε το «Πρώτο Θέμα» με το πρωτοσέλιδο της περασμένης Κυριακής.   

Β. Οικονόμου: Η φοροδιαφυγή δεν αντιμετωπίζεται με χάρες

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Βασίλης Οικονόμου, στο κείμενο της ερώτησής του, επισημαίνει ότι «αντί το υπουργείο Οικονομικών να εντοπίζει τους φοροφυγάδες και να φροντίζει ώστε να εισπράττει αυτά που κάθε φορά ο νόμος προβλέπει από όλους τους φορολογούμενους, επαινεί και διευκολύνει όσους είχαν την δυνατότητα να διοχετεύσουν μη δηλωμένα εισοδήματα στο εξωτερικό στερώντας πολλά αναγκαία έσοδα για το δημόσιο την ίδια στιγμή που αναζητά εναγωνίως τρόπους αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής». 

Εκφράζοντας την άποψη ότι «η φοροδιαφυγή δεν αντιμετωπίζεται με χάρες και ειδική ευνοϊκή αντιμετώπιση των φοροφυγάδων πολύ περισσότερο όταν τα ονόματα αυτών περιλαμβάνονται και στη “λίστα Λαγκάρντ” την οποία εξετάζει η Βουλή για τέλεση αξιόποινων πράξεων», ο κ. Οικονόμου χαρακτηρίζει «προσβλητικό» τον ισχυρισμό του γενικού γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη ότι η εγκύκλιος είναι καθ' όλα νόμιμη και δεν πρόκειται να ανακληθεί.
Απευθυνόμενος δε στον υπουργό Οικονομικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του συγκυβερνώντος κόμματος, τον καλεί να απαντήσει στη Βουλή, να απαντήσει για τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με βάση τα στοιχεία από τα τραπεζικά ιδρύματα για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την τριετία 2009 - 2011. Να ενημερώσει επίσης για το ύψος των κεφαλαίων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις φορολογικές δηλώσεις, καθώς και να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο (ΠΟΛ 1033/21-02-2013), διεκδικώντας και εισπράττοντας για λογαριασμό του δημοσίου τους φόρους που αναλογούν.

Ανάλογα στοιχεία για όσους επωφελούνται από το προκλητικό «ρουσφέτι», αλλά και τις απώλειες που θα έχει το δημόσιο, έχουν ζητήσει, με ερωτήσεις τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κύριοι Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Γάκης και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, καθώς και οι κύριοι Ανδρέα Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης από τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».
Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών την οποία υπερασπίζεται ο Χάρης Θεοχάρης-ο οποίος στην κυριολεξία κινδυνεύει να έχει την τύχη του Παπακωνσταντίνου-είναι φωτογραφική για συγκεκριμένες οικογένειες μεγαλονταβατζήδων με τους οποίους διαπλέκονται συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα..

www.staparaskinia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.