# #

10 Μαΐ 2013

Μάθημα δουλείας από τον Κοσμά τον Αιτωλό...τον "Μέγα Δάσκαλο"!!!


378250-slaves_of_mongol_jesus_xerxesΤα ευαγγέλια του Κοσμά:
«Ας υποτάσσεται ο καθένας στις ανώτερες εξουσίες, διότι δεν υπάρχει εξουσία παρά από τον θεόν… Ώστε εκείνος που αντιτάσσεται εις την εξουσίαν, αντιτάσσεται εις την διαταγήν του θεού και εκείνοι που αντιστάθηκαν θα κατακριθούν… Αυτός είναι ο λόγος που πληρώνεται τους φόρους, διότι οι αρχές είναι υπηρέται του θεού». (Ρωμαίους, 13. 1)
«Οι δούλοι να υπακούετε εις τους κυρίους σας του κόσμου αυτού με φόβον και τρόμον». (Εφεσίους 6. 5) 
«Όσοι είναι υπό τον ζυγόν της δουλείας, ας θεωρούν τους κυρίους των αξίους κάθε τιμής, δια να μη δυσφημείται το όνομα του θεού και η διδασκαλία». (Τιμόθεον 6. 1) 
«Οι δούλοι να υποτάσσονται εις τους κυρίους τους, να είναι εις όλα ευάρεστοι». (Τίτον 2. 9) 
«Υποταχθείτε λοιπόν, σε κάθε ανθρώπινη εξουσία χάριν του Κυρίου, διότι αυτό είναι το θέλημα του θεού». (Πέτρου 2. 13)  
«Οι υπηρέται, να υποτάσσεσθε εις τους κυρίους σας, με τον οφειλόμενο σεβασμό, κι όχι μόνον εις τους καλούς και επιεικείς αλλά και εις τους...
διεστραμμένους».  (Πέτρου 2. 13)
Ο προπάππος του Κοσμά Ιωάννης Χρυσόστομος:
«Όπως ακριβώς δεν ωφελεί καθόλου η περιτομή ούτε βλάπτει η έλλειψις περιτομής, έτσι ούτε βλάπτει η δουλεία ούτε ωφελεί η ελευθερία. Και για να καταδείξει τούτο με μεγαλυτέραν σαφήνειαν λέγει (αναφέρεται σε λεγόμενα του Αποστόλου Παύλου): Αλλά και αν ημπορείς να γίνεις ελεύθερος, χρησιμοποίησε περισσότερο την δουλείαν, δηλαδή να είσαι περισσότερο δούλος. Και διατί τέλος πάντων αυτόν που δύναται να ελευθερωθεί τον συμβουλεύει να μείνη δούλος. Διότι θέλει να δείξη ότι δεν βλάπτει καθόλου η δουλεία αλλ’ ωφελεί μάλιστα».  Εις Α΄ Κορινθίους Ομιλία, ΙΘ΄ σελ. 535 (εκδ. «Γρηγόριος ο Παλαμάς» 1980)
Πώς είπατε; Ότι άλλα εννοεί! Μη βιάζεστε, μας το εξηγεί αμέσως στη συνέχεια ο πατέρας Χρυσόστομος. Φρόντισε και γι’  αυτό μην τυχόν του ξεφύγει κανείς με αμφιβολίες. 
«Και γνωρίζω μεν ότι μερικοί ισχυρίζονται, ότι το χρησιμοποίησε περισσότερο το είπε περί ελευθερίας, υποστηρίζοντες ότι σημαίνει, εάν ημπορείς να ελευθερωθείς, ελευθερώσου… Δεν λέγει λοιπόν τούτο, αλλ’ εκείνο που είπα προηγουμένως, θέλων να δείξη ότι δεν κερδίζει τίποτε περισσότερον αυτός που γίνεται ελεύθερος, και επομένως, λέγει, και αν ακόμα εξαρτάται από σένα να ελευθερωθείς, μάλλον μένε ως δούλος».

Αυτό το υποκείμενο αποκλήθηκε Χρυσόστομος και τέθηκε προστάτης της παιδείας στην χώρα των Ρωμιών!

Η σπουδαιότερη προφητεία του δουλοδιδάσκαλου:
«Ο ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ». ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ (1,2) (Ο κύριος Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής ακόμη δεν τοποθετήθηκε απέναντί της!).

3 σχόλια:

  1. Σκοπίμως βεβαίως και για ευνοήτους λόγους δεν γίνεται αναφορά στους τωρινούς χρόνους στα εν λόγω χωρία.
    Διότι ποιός λογικός άνθρωπος δεν θα διάλεγε την ελευθερία, όσο βάρος και όση ευθύνη και αν συνεπάγεται για τον ίδιο η διατήρηση της ελευθερίας του;
    Η δουλεία, θεσμοθετημένη ή άτυπη νομικά (αλλά πολύ πραγματική οντολογικά), αποτελεί μια απάνθρωπη κατάσταση και κανείς δίκαιος και πανάγαθος θεός (αν υπήρχε) δεν θα την ευλογούσε.
    Η ελευθερία, την οποία οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξουσιαστικές δομές και εξουσίες μονίμως διώκουν, αποτελεί ένα από τα ύψιστα αγαθά της ανθρώπινης κοινωνίας, ομού με την κοινωνική δικαιοσύνη.
    Η αβρααμική και μωσαϊκή αντίληψη περί υποβολής του "εκλεκτού" λαού σε κατάσταση δουλείας (από Βαβυλωνίους και Αιγυπτίους νωρίτερα, Ελληνες και Ρωμαίους αργότερα), διότι έτσι έκρινε ο Γιαχβέ, για το "καλό των Ιουδαίων" ή για να τους τιμωρήσει, διότι "ξέφυγαν από το δρόμο του", δεν μπορεί να γίνει δεκτή στη χώρα που γέννησε Δημοκρίτους, Επικούρους, φυσικούς φιλοσόφους, αλλά και Αριστοτέλη και άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς το σύστημα δούλεψε καλά...Αποδοχή κληρονομιάς δεν έχουμε κάνει, αντίθετα στέλνουμε αεροπλάνο να φέρει το "άγιο φως' από το Ισραήλ...
      Κι αυτό όχι στο Αφγανιστάν αλλά....
      Στη χώρα που γέννησε Δημοκρίτους, Επικούρους, φυσικούς φιλοσόφους, αλλά και Αριστοτέλη και άλλους.

      Διαγραφή
  2. ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ; ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ;ΡΩΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ; ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΕΣΚΛΑΒΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΚΟΣΜΑΣ ΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΑΠΕΙΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ( ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ). ΚΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΕΒΓΑΛΕΣ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΗΧΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΟΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ. ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ Η ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.