# #

8 Μαΐ 2013

ΚΚΕ...Οχι στην απεργία των εκπαιδευτικών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Η θέση του ΚΚΕ για την απεργία στις εξετάσεις 

Με έπιασε πονοκέφαλος.
Γύρισα πίσω σε όσα ίδια έλεγε πάλι το ΚΚΕ δια στόματος Παπαρήγα το 1988 λίγο πριν από την απεργία στις εξετάσεις. 

Οι εξετάσεις είναι τελικά η ιερή αγελάδα της εκπαίδευσης; 
Και τι να κάνουν οι εκπαιδευτικοί; 
να περιμένουν να απαντήσουν στις απολύσεις και τις αναγκαστικές μετακινήσεις πότε; 
το καλοκαίρι; 


Να μιλήσει για τις δυσκολίες που υπάρχουν, για την ανάγκη συμμαχιών, για την ανάγκη να δώσουν τη μάχη όλοι οι εκπαιδευτικοί, για το πως θα οργανωθεί ο αγώνας, το καταλαβαίνω. 

Αλλά να χρησιμοποιούνται τα λόγια του Σοφιανού από τους παλατιανούς δημοσιογράφους για να χτυπήσουν τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών μου φαίνεται τραγικό. 

Τραγικό για το Σοφιανό γιατί οι άλλοι τη δουλειά τους κάνουν και γι αυτό και προβάλλουν παντού την διαφωνία του ΚΚΕ για απεργία στις εξετάσεις. 

Λυπάμαι.

Χρήστος Κάτσικας

6 σχόλια:

 1. ΑΜ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ.....ΟΛΟΙ ΑΠ ΤΗ ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΚΕ αε ΒΓΗΚΑΤΕ....ΦΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΩΡΑ...[ΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ......ΠΟΣΟ ΚΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Η ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ....ΝΑΙ ΞΕΧΑΣΑ....ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΡΑ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ "ΔΑΣΚΑΛΟΙ" ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΧΑΒΑΛΕ.
  ΚΑΙ ΛΕΩ ΧΑΒΑΛΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ.
  ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εντάξει ? Το ευχαριστήθηκες?Είναι τυχαίο που χρυσαυγίτες και δημοσιογράφοι των καναλιών βρίζουν και κατηγορούν καθε εργαζόμενο που απεργεί, αντιδρά, μάχεται....???

   Με ποιον είστε τελικά...Το χετε καταλάβει?

   Διαγραφή
 4. Οτι η χωριστική πρακτική του ΚΚΕ έχει προβληματίσει πολλούς αριστερούς πολίτες είναι γεγονός.
  Οτι έφτασε η Αλέκα να πει πως το ΚΚΕ δεν είναι αριστερά δυσανασχέτησε ακόμα περισσότερους.
  Εδώ στο θέμα αυτό ο κλάδος των καθηγητών θα πρέπει να προσέξει πολύ, γιατί ο Αρβανιτόπουλος της υποτελούς τους στήνει παγίδα.
  Θέλει να τους οδηγήσει σε αντιπαράθεση με τους γονείς και τα παιδιά.
  Δόλια η κυβέρνηση έφερε αυτό το θέμα τώρα. Θα μπορούσε να το έχει φέρει πολύ νωρίτερα ή να το αφήσει για το φθινόπωρο. Δεν το έπραξε, όμως, συνειδητά και σκόπιμα.
  Είναι σαφές ότι αυτοί που προκάλεσαν την εθνική καταστροφή και που, δυστυχώς, με τη ψήφο των πιο φοβισμένων ή "κολλημένων", δεν τόχουν σε τίποτα να προκαλέσουν μια ακόμη αναστάστωση στην κοινωνία, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να θέσουν τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη.
  Για τους λόγους αυτούς, αντί κανείς να κατηγορεί στην περίπτωση αυτή το ΚΚΕ, που μύρια μπορεί να του καταλογίσει για το αδυνάτισμα του λαϊκού μετώπου και τον εγκλωβισμό λαϊκών μαζών σε επαναστατικές γυμναστικές (εξάλλου, γι' αυτά ο κόσμος τιμώρησε πέρυσι πολιτικά και εκλογικά την ηγεσία του), ας καθήσει να σκεφτεί ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα αποφασίζοντας απεργίες -και μάλιστα στις 15/5 και όχι νωρίτερα- μέσα στις εξετάσεις. Μπορεί ο κλάδος των καθηγητών να υποστεί τέτοιας μορφής ήττα, που να μην μπορεί να "σηκώσει κεφάλι" για πολλά χρόνια.
  Και αυτά, χωρίς να υιοθετείται απαραίτητα η θέση του ΠΑΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις

  1. Πιθανόν να χεις δίκιο...Σκέψου την δυναμική όμως που θα είχε η απεργία αν συμμετείχαν ΟΛΟΙ οι καθηγητές αλλά και οι δάσκαλοι..Ανάλογα εδρασε το ΚΚΕ και όταν οι "αγανακτισμένοι" κατέβαιναν στον δρόμο...Δεν ξέρω , δεν μου κάθεται...

   Διαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.