# #

13 Απρ 2013

Δεν ζει και ο Γκαίμπελς να στείλει συγχαρητήρια στο Mega



Η είδηση είναι είδηση, όντως, αλλάζει όμως κατά το δοκούν κι αναλόγως το πως την παρουσιάζεις. Και το χρόνο που επιλέγεις να την παρουσιάσεις. Το Mega σε κάτι τέτοια είναι αξεπέραστο, ακολουθεί τακτική Γκαίμπελς. 

Με… χειρουργική ακρίβεια. 
Στο δελτίο της Τετάρτης 10 Απριλίου η είδηση για την έφοδο της αστυνομίας στα σπίτια δύο κατοίκων της Ιερισσού τα ξημερώματα, μεταδόθηκε στις 8 και 31 ακριβώς, 35 λεπτά δηλαδή μετά την έναρξη των ειδήσεων. Έτσι έκρινε η αρχισυνταξία, έτσι αποφάσισε το κονκλάβιο Τρέμη-Πρετεντέρη-Τσίμα που συνεκλήθη νωρίτερα και δεν μας πέφτει λόγος. 

Στις 8 και 31 λοιπόν με την Όλγα Τρέμη να δίνει ευθύς εξαρχής το στίγμα, μην τύχει και καταλάβει άλλα πράγματα ο τηλεθεατής:

«Τα ξημερώματα κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, μετά τη σύλληψη δύο κατοίκων, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην πρωτοφανή επίθεση που έκαναν κουκουλοφόροι τον περασμένο Φεβρουάριο στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές».
100% κατευθυνόμενη άποψη, χωρίς κάποιο καινοφανές ψέμα: Είχαμε «εισβολή» κατοίκων στο αστυνομικό τμήμα, οι ζημιές ήταν «εκτεταμένες», η επίθεση στο μεταλλείο χρυσού ήταν «πρωτοφανής» κι έγινε από «κουκουλοφόρους». #Ti den katalabaineis?

Το (ο Θεός να το κάνει) ρεπορτάζ ξεκίνησε κατευθείαν με πλάνα και σπικάζ από τους «κατεστραμμένους υπολογιστές», τα «σπασμένα τζάμια και διαλυμένα γραφεία» και τα «πεταμένα έγγραφα» στο Α.Τ. της πόλης που, μετά την επίθεση των κατοίκων, έγινε «γυαλιά καρφιά». 


Η συνέχεια μας βρήκε με τον εκφωνητή να αναφέρεται ξανά στο αστυνομικό τμήμα «που εκκενώθηκε, ώστε οι αστυνομικοί να γλυτώσουν από την οργή των κατοίκων». Και όχι μόνο αυτό αλλά, οι κάτοικοι έστησαν και «οδοφράγματα», ενώ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν «για τη σύλληψη δύο κατοίκων για τις καταστροφές». Τις πρωτοφανείς καταστροφές όπως είπαμε, στο «εργοτάξιο στις Σκουριές». 
Για το πότε έγιναν οι συλλήψεις, τι ώρα δηλαδή και με ποιον τρόπο, κουβέντα ακόμα. Κι ας αναρωτηθεί ο τηλεθεατής γιατί έτσι ξαφνικά ξύπνησαν οι κάτοικοι κι άρχισαν τις καταστροφές. Πριν καν πάρουν το πρωινό τους… Περίεργοι άνθρωποι αυτοί στην Ιερισσό.

Το (ο Θεός να το κάνει) ρεπορτάζ συνεχίστηκε με την απόφαση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως να αναστείλει τη λειτουργία του τοπικού αστυνομικού τμήματος. 


Κύλησε το ¼ του ρεπορτάζ χωρίς να γίνει καν αναφορά στο λόγο που εξαγριώθηκαν οι κάτοικοι. Έπρεπε να φτάσουμε στο 1 λεπτό περίπου για να ειπωθεί, γρήγορα-γρήγορα, πως οι συλλήψεις έγιναν στις 3 τα ξημερώματα! Φυσικά το κανάλι έσπευσε να μας ενημερώσει πως η έφοδος (δεν την ονόμασαν έτσι, συγχωρείστε μας λοιπόν για την έκφραση) έλαβε χώρα παρουσία δικαστικών και πως, σύμφωνα με την αστυνομία, τα ΕΚΑΜ έσπασαν τις πόρτες στα δύο σπίτια, αφού πρώτα χτύπησαν (το κουδούνι;) και δεν τους άνοιξαν οι έντρομοι κάτοικοι. Δίκιο έχει η αστυνομία και το Mega: Συνηθισμένο δεν είναι να σου χτυπούν την πόρτα στις 3 τα ξημερώματα; Και σ’ εσάς δεν συμβαίνει πολύ συχνά αυτό;
Το ρεπορτάζ διανθίστηκε, για την αντικειμενικότητα του πράγματος φυσικά, και με δηλώσεις του πατέρα ενός εκ των συλληφθέντων. 


Τη σκυτάλη πήρε ο «αποκλεισμός» των κτιρίων της αστυνομίας και των δικαστηρίων από τους κατοίκους που «είχαν αποκλείσει και τις δύο εισόδους»! Και μετά ήρθε ο Νίκος Δένδιας! 

Δώσε τηλεοπτικό χρόνο απλόχερα. 
Τον έβγαλαν άλλωστε και στην πρωινή εκπομπή του σταθμού. 
Ο δημοσιογράφος του δελτίου μάλιστα έσπευσε να μας μεταφέρει πως «όλα έγιναν σύννομα και, όπως και να έχει, ο νόμος θα εφαρμοστεί». Μισό λεπτό στον υπουργό μας λοιπόν, τα απαραίτητα δευτερόλεπτα (19: δεκαεννέα σύνολο) στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα τόσα, αμέσως μετά, για την απάντηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Για την τελευταία γεύση. 

Στον επίλογο του… ρεπορτάζ περάσαμε ξανά στους δύο συλληφθέντες οι οποίοι, «αντιμετωπίζουν σωρεία κακουργημάτων» για την επίθεση στο εργοτάξιο. 


Η… ενοχή τους μάλιστα ταυτοποιήθηκε «αφού βρέθηκε γενετικό υλικό στο χώρο της επίθεσης». Σύμφωνα με τον συνήγορο των συλληφθέντων, βρέθηκε ένα σκουφί σε μακρινή απόσταση από το εργοτάξιο! Τόση ταυτοποίηση! Και όλα αυτά φυσικά να «ντύνονται» με πλάνα από τα καμένα αυτοκίνητα στο εργοτάξιο και από το «κατεστραμμένο» αστυνομικό τμήμα.

Στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα (3: ολογράφως «τρία»!) είδαμε στο τρέιλερ και μία σειρά, μία αράδα, από τη δήλωση του κ.Καπερνάρου, βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την «αστυνομική αυθαιρεσία».

Αλλά για ποια αυθαιρεσία μιλάει τώρα αυτός; Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από το ρεπορτάζ του μεγάλου καναλιού…


Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.