# #

11 Απρ 2013

Προσοχή μη στραβοκαταπιούμε το επόμενο κόκαλο που θα μας πετάξουν.



Αυτός είναι ο άνθρωπος που σήμερα καταγγέλλει τα διαπλεκόμενα, την κομματοκρατία και τους «ομίλους» -παρά το γεγονός ότι εργάζεται στον όμιλο Αλαφούζου.
Είναι ο κ. Φράγκας, για τον οποίο η εμπλοκή του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, προβοκάτσια των μυστικών υπηρεσιών που θέλουν να τον εκθέσουν.
Προβοκάτσια όμως σίγουρα δεν είναι τα πάνω από 3 εκατομμύρια 200 χιλιάδες ευρώ που πήραν μόνο το 2008 μέσω κρατικής διαφήμισης οι εφημερίδες του «Χώρα της Κυριακής» και η καθημερινή «Χώρα». Παλιά τα στοιχεία, αλλά πάντα έχουν την αξία τους. Στο νούμερο 11 και 35 της λίστας, τα σχετικά ποσά.
Ενδιαφέρον έχει όλη η λίστα βέβαια και πάντα θα έχει. Ιδιαίτερα για όσους δεν επιλέγουν συνειδητά τα συστημικά ΜΜΕ που σιτίζονται από το Κράτος για να ευλογούν τα μνημόνια που….
απαιτούν λιγότερο Κράτος.
Τα συμπεράσματα εύκολα. 
Όμως γι’ αυτόν τον κ. Φράγκα είναι που σηκώθηκε τόση σκόνη επειδή κάλεσε στην εκπομπή του 4 νεοναζί. 
Μπορεί ακόμη και σήμερα να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη με μία του κίνηση. Άξιος!
Η λίστα με τα ποσά
ph1
Η λίστα με τις κυκλοφορίες εφημερίδων 2 Κυριακών του Δεκεμβρίου 2008. Μία εφημερίδα με κυκλοφορία 1.020 (χιλίων είκοσι) φύλλων κάθε Κυριακή πήρε κρατική διαφήμιση 2.611.000 ευρώ.
ph2
Παρεμπιπτόντως, πρωταθλητής στην κρατική διαφήμιση το 2008 ήταν ο Κύρτσος με τις free press του. Τα πηγαίνει πολύ καλά με τις διαφημίσεις ο Κύρτσος. Όπως την προηγούμενη Κυριακή, όπου στην ίδια σελίδα είχε διαφήμιση της συνένωσης Εθνικής με Eurobank, αλλά και άρθρο του ίδιου για τους λόγους που δε θα γίνει η συνένωση που διαφήμιζε.
ph3
Αυτή είναι η μία πλευρά της πραγματικότητας. Πάμε στην άλλη τώρα. Συνάντηση και γεύμα εργασίας είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τους Γιώργο και Φώτη Μπόμπολα, καθώς και τους διευθυντές των εφημερίδων του συγκροτήματος, στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Πήγασος Εκδοτική. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και με άλλους ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Κατανοητό;
Γνωρίζω πως κάποιοι, ίσως αρκετοί, πουν «και πού είναι το κακό;». Μακάρι να μπορούσα να έλεγα πουθενά. Και θα το έλεγα αν αυτοί που τώρα ρωτάνε «και πού είναι το κακό;» ρωτούσαν το ίδιο όταν ο Ψυχάρης συναντιόταν στο Μαξίμου με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ή θα είναι κακό, λοιπόν, γενικά να συναντιούνται πολιτικοί αρχηγοί με όσους αποκαλούν νταβατζήδες ή δεν θα είναι καλό όποτε μας βολεύει και κακό όποτε δε μας βολεύει.
Κι ας δούμε τώρα τι συμβαίνει όσο ασχολούμαστε με την κάθε αηδία που μας πετάνε σαν κόκαλο για να έχουμε να μασάμε. “Μαύρη τρύπα 300 εκατομμυρίων ευρώ από το πρώτο κιόλας τρίμηνο του έτους εμφανίζει ο ΕΟΠΥΥ και εκτιμάται ότι αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, το άνοιγμα του Οργανισμού θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ στο τέλος του 2013.
Η βασική αιτία δημιουργίας του ελλείμματος – μαμούθ είναι η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, η οποία πλήττει ολόκληρη την οικονομία, αλλά και οι ανεπιτυχείς προσπάθειες πάταξης της εισφοροδιαφυγής. Η οικονομική κρίση έχει συρρικνώσει τα έσοδα των Ταμείων, και την όποια ρευστότητα διαθέτουν προτιμούν να τη διοχετεύσουν στον κλάδο συντάξεων.
Σχετική οικονομική μελέτη που έχει εκπονηθεί δείχνει ότι η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ φτάνει τα 4,3 δισ. ευρώ για το 2013, όπως προβλέπει άλλωστε και ο προϋπολογισμός. Τα 300 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, της μαύρης τρύπας, τα οποία έπρεπε να έχουν ήδη δοθεί, κάλυψαν ανάγκες πληρωμής συντάξεων από τα Ταμεία”.
Σας παρακαλώ, δώστε προσοχή στη λέξη «προτιμούν». 
Προτιμούν να τη διοχετεύσουν στον κλάδο συντάξεων! 
Αύριο, δηλαδή, μπορεί να μην το προτιμήσουν. 
Να προτιμήσουν κάτι άλλο. 
Να προτιμήσουν να εξυπηρετήσουν κάποια άλλη ανάγκη. 
Προτεραιότητες είναι αυτές βρε αδελφέ, αλλάζουν. 
Και τι έγινε αν αύριο, μεθαύριο ή τον Ιούλιο δεν πληρωθούν συντάξεις; 
Τίποτα! Εμείς θα συνεχίσουμε περί άλλων να τυρβάζουμε και θα περιμένουμε να μας σώσει ο επόμενος σωτήρας…

Προσοχή μη στραβοκαταπιούμε το επόμενο κόκαλο που θα μας πετάξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.