11 Απρ 2013

Η θεοποίηση του ευρώ και η σατανοποίηση της δραχμής

                                                                                                                                           

Από το 2008 και μετά, το πολιτικό-οικονομικό σύστημα που επί πολλές χρόνια ελέγχει και λυμαίνεται την Ελληνική οικονομία και την Ελληνική κοινωνία, έχει θέσει σε εφαρμογή μια τεράστια επικοινωνιακή προσπάθεια «θεοποίησης» του Ευρώ και
«σατανοποίησης» της Δραχμής, με προφανή στόχο να διασφαλίσει τον εγκλωβισμό του Ελληνικού λαού στη νομισματική ζώνη του Ευρώ (στην οποία ενταχθήκαμε με μαγειρεμένα και πλαστά     στοιχεία, χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία της οικονομίας μας).

Όλα τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και κυρίως τα μεγάλα κανάλια διαρκώς παρουσιάζουν διάφορους «τηλε-καθηγητές» και επιλεγμένους «τηλε-πολιτικούς», οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό τρομοκρατούν και εκφοβίζουν τον Ελληνικό λαό, φυσικά χωρίς τεκμηρίωση, λέγοντάς του ότι πέραν από το ΕΥΡΩ υπάρχει μόνον η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και το ΧΑΟΣ. 

Για να καταλάβετε τι ...
εννοώ, ενδεικτικά σας παραθέτω την κεφαλίδα άρθρου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ (15/11/2008) από τον Β.Θ. Ράπανο, καθηγητή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Σήμερα θα χρειαζόμασταν 1.500 δρχ για 1 ευρώ! Η μόνη, τελικά, θωράκιση της οικονομίας έναντι της κρίσης είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ως νόμισμά της το Ευρώ». ΗΜΕΡΗΣΙΑ 15/11/2008.
Απίστευτη δήλωση!!! Πρώτον διότι μετά από τρία μνημόνια ντροπής και εθνικής προδοσίας, η «θωράκιση της οικονομίας με το Ευρώ» έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε συνεχή εξάρτηση από εξωτερικό δανεισμό με επαχθείς όρους, πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, τεράστια ανεργία, απερίγραπτη φτώχεια και δυστυχία. Και δεύτερον, διότι οι «1.500 Δραχμές για 1 Ευρώ» είναι απόλυτο ψέμα, με σκοπό να τρομοκρατηθεί ο λαός. Αν αναρωτιέστε γιατί έκανε αυτή την δήλωση ο «καθηγητής», δείτε τις κατά καιρούς θέσεις που είχε σύμφωνα με το βιογραφικό του (φανταστείτε και τις άμεσες και έμμεσες αμοιβές του), ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ: Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών, Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, Υποδιοικητής και μετά Διοικητής της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, Επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών
(ΙΟΒΕ), Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής και Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Η προπαγάνδα των ΜΜΕ, των βαλτών τηλε-καθηγητών και των τηλε-πολιτικών συμπληρώθηκε με δύο «έρευνες» που δημοσιεύθηκαν τον Μάιο 2012, όπου σύμφωνα με την εταιρία GPO το 80,9% των πολιτών επιθυμεί την πάση θυσία (!!!) παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ, και σύμφωνα με την εταιρία IPSIS το 75% των Ελλήνων θέλει να μείνει στο Ευρώ. Τώρα πως μια τηλεφωνική(!!!) έρευνα σε μόλις 1600 άτομα(!!!) έβγαλε συμπέρασμα ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες θέλουν να ευρίσκονται «πάση θυσία στο Ευρώ» ακόμη και αν η χώρα υποδουλώνεται στους ξένους, ουδείς γνωρίζει!!! Όλα αυτά επηρέασαν σχεδόν όλες τις πολιτικές παρατάξεις και έκτοτε ουδέν κόμμα της βουλής (πλην του ΚΚΕ) τολμά έστω και να ψελλίσει την λέξη Δραχμή, λες και αυτή αποτελεί βαρύ αμάρτημα που θα καταστρέψει την κοινωνία. Βέβαια, ενώ οι υπέρμαχοι του Ευρώ καθημερινά μας έλεγαν πολλά για την καταστροφή που μας περιμένει χωρίς το Ευρώ, ουδέποτε ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους θα καταστραφούμε. Παρεμπιπτόντως να αναφέρω ότι Ευρώ χρησιμοποιούν 17 χώρες από τις 192 που είναι εγγεγραμμένες στον ΟΗΕ, χωρίς φυσικά οι 175 χώρες που δεν το χρησιμοποιούν να έχουν καταστραφεί (αστεία πράγματα!!!).
Ως Οικονομολόγος με 32 χρόνια εμπειρία στη διοίκηση Ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, γνωρίζω καλά ότι όλες οι μακρο-οικονομικές επιλογές έχουν υπέρ και κατά, και μπορεί να είναι ταυτόχρονα και καλές και κακές ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.Αυτό βεβαίως ισχύει και στην περίπτωση επιλογής ενός νομίσματος. Άλλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει ένα νόμισμα ενιαίο για πολλές χώρες, όπως το Ευρώ, και άλλα ένα εθνικό νόμισμα, όπως η Δραχμή. Άλλοι ωφελούνται από ένα ενιαίο νόμισμα (συνήθως οι ισχυροί) και άλλοι βλάπτονται (συνήθως οι αδύναμοι).
Αφού λοιπόν δεν υπάρχει κάποια επιλογή που να έχει μόνον πλεονεκτήματα, προκειμένου ως Έλληνας πολίτης να έχω άποψη για το ποιο νόμισμα συμφέρει τελικά την χώρα μου, αποφάσισα να ψάξω και να εντοπίσω τις συγκριτικές μελέτες μεταξύ Ευρώ και Δραχμής. Μάλιστα είχα την βεβαιότητα ότι αφού έχουν περάσει 11 ολόκληρα χρόνια από την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στο Ευρώ, τα Ελληνικά πανεπιστήμια και οι κρατικοί φορείς θα είχαν αξιοποιήσει τα πάρα πολλά ήδη υπάρχοντα οικονομικά στοιχεία, για να κάνουν πλήρεις ποσοτικές και ποιοτικές συγκριτικές μελέτες μεταξύ των δύο νομισμάτων.
Και ως εκ θαύματος τι διαπίστωσα; Μέχρι σήμερα, 18/11/2012, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ Ή ΈΣΤΩ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΥΡΩ – ΔΡΑΧΜΗΣ!!! Υπάρχουν μόνον γενικόλογα άρθρα πολιτικών, καθηγητών, δημοσιογράφων και ξένων οικονομικών οίκων, καθώς και μερικές προεκλογικές τραπεζικές «μελέτες» με αόριστη και ατεκμηρίωτη κινδυνολογία. Επί της ουσίας όμως, ΤΙΠΟΤΑ. Για να σιγουρέψω ότι δεν είχα κάνει λάθος στην διαπίστωσή μου, τηλεφώνησα σε κάποιο φίλο μου καθηγητή Οικονομικών σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο και τον ρώτησα αν υπάρχει κάποια συγκριτική μελέτη του Ευρώ με την Δραχμή. Αυτός, μου απάντησε
ευθαρσώς ότι δεν γνωρίζει να έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο.
Απόρησα και τον ρώτησα πως είναι δυνατόν η πολιτική μας ηγεσία να τοποθετείται μονόπλευρα υπέρ του Ευρώ χωρίς την ύπαρξη αντικειμενικών μελετών. Η απάντησή του ήταν «αφού ξέρεις ποιοι μας κυβερνούν, τι ρωτάς;».
Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε ότι, ναι μεν το νόμισμα της Ελλάδας θα πρέπει να εξυπηρετεί τεράστια συμφέροντα, όμως τα συμφέροντα αυτά θα πρέπει να είναι Ελληνικά, όπως η διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας, η ανάπτυξη της οικονομίας και η συνεχής πρόοδος της κοινωνίας και ΟΧΙ συμφέροντα Γερμανικά, Γαλλικά κλπ. Νομίζω επίσης ότι η επιλογή του νομίσματος της Ελλάδας πρέπει να είναι απόφαση ολόκληρου του Ελληνικού λαού (αφού προηγουμένως ενημερωθεί σωστά για τα
πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε επιλογής) και όχι των υποταγμένων πολιτικών.
Για τον λόγο αυτό, και προκειμένου να διαλύσω την θολούρα που έχει δημιουργηθεί σε πολύ κόσμο γύρω από το Ευρώ και την Δραχμή, έψαξα και βρήκα διάφορα κείμενα που έχουν κατά καιρούς γραφτεί, είτε υπέρ, είτε κατά του Ευρώ. Και στην συνέχεια συνέταξα ένα κατά το δυνατόν πιο απλουστευμένο και ευκολονόητο κείμενο που παρουσιάζει ποιες είναι οι Αλήθειες και ποια είναι τα Ψέματα για το Ευρώ (χρησιμοποιώ τις λέξεις Αλήθεια ή Ψέμα και όχι Σωστό ή Λάθος, διότι πολλά γραφθέντα αποτελούν εσκεμμένη προπαγάνδα).
Γνωρίζω πολύ καλά ότι τα γραφόμενά μου θα ενοχλήσουν πολλά συμφέροντα και θα δεχθώ επίθεση από πολλούς βαλτούς ή ημιμαθείς, που αντί να τα αντικρούσουν θα προσπαθήσουν να τα γελοιοποιήσουν. Όμως αυτό δεν με ενοχλεί, ούτε με πτοεί, διότι οι θέσεις μου στηρίζονται στις αρχές της οικονομικής επιστήμης που διδάσκονται σε όλα τα πανεπιστήμια του πλανήτη και παρουσιάζουν την αλήθεια αντί του ψεύδους.

Γιάννης Καραμολέγκος

http://draxmi2013.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2339.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.