# #

29 Δεκ 2012

H παγκάλεια λίστα Λαγκάρντ...Ο απόλυτος ξεπεσμός


Εκτός από την κυνική υποφώσκουσα ενοχή που αφήνει για όσους βρίσκονται στη λίστα, ομολογεί δημόσια την τακτική της απόκρυψης για να μη διαταραχτεί το κυβερνητικό σχήμα, που βολεύει τα τρία κόμματα που το απαρτίζουν. 



Η φράση από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ τα λέει όλα: «Για να σταματήσει η κοροϊδία γύρω από τις λίστες Λαγκάρντ, να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα που περιλαμβάνουν και η παλιά και η νέα λίστα, ώστε να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται».

Οντως είναι κοροϊδία και οφείλει πάραυτα να σταματήσει, να λάμψει η αλήθεια, να αποδοθούν τυχόν ευθύνες προσωπικές. Να επισπευσθεί η δικαστική έρευνα. 

Οχι ότι θα επέλθει η ειρήνη στο ταραγμένο πολιτικό σύστημα, αυτό από μόνο του είναι ανίκανο να ισορροπήσει και να βρει ικανοποιητική λύση στις ανισότητες που έχει δημιουργήσει.

Θα πάψει απλώς ο τραγέλαφος της μετάθεσης ευθυνών και θα γνωρίσει ο ελληνικός λαός ποιοι παρανόμησαν απ” αυτούς που είχε εμπιστευτεί με την ψήφο του. Επιπλέον, θα σταματήσει το επώδυνο «ταξίδι» της λίστας (Παπακωνσταντίνου, Καπελέρης, Διώτης, Βενιζέλος) και θα θυμηθούν οι υπεύθυνοι τι παρέλαβαν, πότε, από ποιον και σε ποιον την παρέδωσαν.

Ολα αυτά, ότι δηλαδή ο Παπακωνσταντίνου έχασε το πρωτότυπο, ότι ο Καπελέρης έλεγξε τη λίστα, αλλά όχι ολόκληρη, ότι ο Διώτης δεν την έλεγξε και ότι, τέλος, ο Βενιζέλος την έβαλε στο συρτάρι και την ξέχασε, μόνο θυμηδία προκαλούν αλλά και μια θλίψη (και οργή) για τους ...
πρωταγωνιστές.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τελούν εν πλήρει συγχύσει. 

Ο Βενιζέλος αποφάσισε να μεταθέσει όλες τις ευθύνες στον Παπακωνσταντίνου και τον Διώτη, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική γενναιότητα δεν χαρακτηρίζει τους πολιτικούς της εποχής. Ούτε είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί τη μείζονα αντιπολίτευση ότι το έχει κάνει (το ΠΑΣΟΚ) στόχο συκοφαντίας και παραπληροφόρησης. Η αλληλουχία των γεγονότων βοά από μόνη της. 

Κάποιοι ήξεραν το περιεχόμενο, κάποιους ήθελαν να καλύψουν, δεν χωρεί αμφιβολία.

Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο, διαφορετικά το πολιτικό αλλά και το ηθικό μας σύστημα θα γελοιοποιείται από δηλώσεις τύπου Πάγκαλου: 

«Τι θέλετε; Να διερευνηθεί η λίστα, να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά και να ανεβεί ο Τσίπρας;». 

Εκτός από την κυνική υποφώσκουσα ενοχή που αφήνει για όσους βρίσκονται στη λίστα, ομολογεί δημόσια την τακτική της απόκρυψης για να μη διαταραχτεί το κυβερνητικό σχήμα, που βολεύει τα τρία κόμματα που το απαρτίζουν. 

Δείχνει ταυτόχρονα ένα αδιανόητο μίσος και απαξίωση για το δεύτερο μεγάλο κόμμα της χώρας.


Είναι καθαρός ξεπεσμός των πολιτικών ηθών, εξομολόγηση παντελούς έλλειψης ηθικής στον πολιτικό στίβο. Και δεν χωρεί δικαιολογία ως εκ του οξύθυμου του χαρακτήρα του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Από τη στιγμή που απευθύνεται στον ελληνικό λαό, έστω μέσα από τα media (αλλά μόνο μέσα απ” αυτά επικοινωνούν οι σύγχρονοι πολιτικοί με τους ψηφοφόρους, μονομερώς δε), οφείλει λοιπόν να είναι διαυγής και ειλικρινής.

Ειλικρινής μπορεί να ήταν δηλώνοντας την απέχθειά του για τον Αλέξη Τσίπρα (και αυτό είναι δικαίωμά του), ταυτόχρονα, όμως, ομολόγησε (;) τη νοσηρή λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Συνιστά γεγονός εκ των ων ουκ άνευ η διερεύνηση και διαλεύκανση της λίστας για να μην έχουμε και άλλα κρούσματα τύπου Πάγκαλου, ευφυούς ανθρώπου, αλλά ανεκδιήγητου πολιτικού. Κάθε πολιτικός, όμως, οφείλει να είναι άνθρωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.