# #

27 Δεκ 2012

Στο Ριζοσπάστη απολύσεις,στο ΠΑΜΕ παραιτήσεις


Τριγμούς στην παράταξη του ΚΚΕ στην ΕΣΗΕΑ δημιουργεί η ειλημμένη απόφαση από την ηγεσία του κόμματος και της διεύθυνσης της εφημερίδας  να μειώσει κατά το ήμισυ τους εργαζόμενους στο «Ριζοσπάστη» αφού η Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος της παράταξης «Δημοσιογραφική Συνεργασία» ανακοίνωσε την παραίτηση της   από το σχήμα στην ΠΟΕΣΥκαι την ΕΣΗΕΑ καθώς από το ΠΑΜΕ τύπου και ΜΜΜΕ ,μ ε ανακοίνωση που ανάρτησε η ίδια  στο μπλοκ peiratikoreportaz  και λέει τα εξής...
«Θα μας  δοθεί ο χρόνος να πούμε περισσότερα και με την ειλικρίνεια, που με διακρίνει, να είστε βέβαιοι πως  θα μιλήσω ανοιχτά για  όλα!

Δεν έκρυψα ποτέ,  έως τώρα  τις αντιρρήσεις μου για απολύσεις συναδέλφων από όλο το φάσμα  των ΜΜΕ, που έκανε το ΚΚΕ.
Τώρα,  το ποτήρι ξεχείλισε….

Αδυνατώ να κατανοήσω πως θεωρούνται δυνατοί όσοι αποδέχονται τις μαζικές απολύσεις για χάρη της εφημερίδας του κόμματος.

Για μένα και την συνείδησή μου τούτες τις γιορτινές μέρες, αλλά και μετά  δεν δικαιολογείται  με  τίποτα  να απολύεις εργαζόμενους από τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» και εσύ ο ίδιος να πηγαίνεις για περιφρούρηση στα εργοστάσια ή στις επιχειρήσεις τύπου γιατί το σκληρό αφεντικό  απολύει  εργαζόμενους!
Αποχωρώ λοιπόν  και παραιτούμαι και από την συνδικαλιστική παράταξη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ και από το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ!

Η θέση μου είναι και θα παραμείνει  διάφανη και σταθερή,  χωρίς υποχωρήσεις  και συμβιβασμούς στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» και της τηλεόρασης του 902 και στο πλευρό όσων  συναδέλφων δοκιμάζονται σκληρά , όχι μόνο στα ΜΜΕ, αλλά και σε κάθε άλλο  κλάδο εργαζομένων.
Πόπη Χριστοδουλίδου
μέλος του Γ.Σ της ΠΟΕΣΥ
μέλος της ΕΣΗΕΑ
Υ.Γ Σε όσους  εκφράζουν την άποψη ,πως στα δύσκολα , φαίνεται αν είμαστε δυνατοί και αντέχουμε, υπάρχει απάντηση. Ποιοι αντέξαμε κι αντέχουμε ακόμα, αποδεικνύεται στην πράξη.
Και όχι στα λόγια!»
Επίσης από το ίδιο μπλογκ και δια χειρός της ίδιας πρώην συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ σε άρθρο  με τίτλο : 
«Ιστορικό λάθος του ΚΚΕ οι μαζικές απολύσεις στο ριζοσπάστη» και την φωτογραφία του Διευθυντή του Στέφανου Λουκά  που φέρεται να λέει: 
«Τον Ριζοσπάστη μπορώ να τον βγάζω μόνο με 40 μέλη του Κόμματος και Κνίτες» είδαν το φως της δημοσιότητας τα ονόματα των  τριών πρώτων απολυμένων δημοσιογράφων της εφημερίδας.
Να τονίσουμε εδώ πως τον τελευταίες μέρες  άρθρα που φιλοξενούνται στο Ριζοσπάστη  και στον 902.gr και φέρεται να είναι γραμμένα από μέλη της ηγεσίας  του κόμματος, αναλύουν τις αιτίες που αναγκάζουν την Διεύθυνση της εφημερίδας να υλοποιήσει αυτή την πολιτική, που δεν είναι άλλες   από τις «παρενέργιες» που δημιουργεί  η γενική καπιταλιστική κρίση  κάνοντας βέβαια  αναφορές και για επιθέσεις  που δέχεται το ΚΚΕ λόγο  της αταλάντευτης και συνεπούς εργατικής πολιτικής που ακολουθεί.
Κλείνοντας αυτό το σημείωμα θα θέλαμε να παραθέσουμε την τελευταία παράγραφο  από το δημοσίευμα του peiratikoreportaz και φέρεται να είναι λόγια των απολυμένων που λένε:
«Απολυμένοι και υπό απόλυση εργαζόμενοι του «Ρ», είτε είμαστε μέλη του ΚΚΕ είτε όχι, που σεβαστήκαμε και σεβόμαστε το «Ριζοσπάστη» και αυτό που εκφράζει και υπηρετεί μέσα από την ιστορική του πορεία, βάλαμε πλάτες και σε δύσκολες περιόδους, υπηρετήσαμε με συνέπεια και αυτοθυσία την δημοσιογραφία στο όνομα της αποκάλυψης της αλήθειας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, τέλος δεχθήκαμε αδιαμαρτύρητα να μην πληρωνόμαστε τους τελευταίους 5 μήνες και ήμασταν διατεθειμένοι να βάλουμε πλάτη για να στηρίξουμε το Ριζοσπάστη αλλά και το ΚΚΕ να ξεπεράσει τα προβλήματα του, τώρα είμαστε αντιμέτωποι με αυτό που πάντα πολεμούσαμε και βλέπαμε να έρχεται από την απέναντι όχθη.
Καλούμε ΤΩΡΑ την ΕΣΗΕΑ που μέχρι στιγμής κάνει ότι δεν ξέρει και δεν άκουσε τίποτα, να πράξει τα δέοντα. Η υπόθεση των εργαζομένων στο «Ριζοσπάστη» είναι υπόθεση του συνδικαλιστικού κινήματος.»
 Και να πούμε συμφωνώντας πως, ναι  : «Η υπόθεση των εργαζομένων στο «Ριζοσπάστη» είναι υπόθεση του συνδικαλιστικού κινήματος.»……και να μας πει το ΠΑΜΕ, διαφωνεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.