# #

26 Δεκ 2012

Το πάρκο μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης


 

        Στο Πάρκο ΤΗΘΥΣ η κατανάλωση ενέργειας για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων του έχει σχεδιασθεί με μηδενικό συντελεστή, ώστε να συμβάλλει σε εφαρμογές με υψηλό περιορισμό όχλησης και επιβάρυνσης.


Η χρήση νερού δεν...
επιβαρύνεται από γεωτρήσεις και εξασφαλίζεται για τις ανάγκες του πόσιμου, από το δίκτυο ύδρευσης και για το πότισμα του περιβάλλοντα χώρου, από υδρομάστευση ομβρύων. Ο υψηλός βαθμός υγρασίας του περιβάλλοντος, συμβάλλει αποφασιστικά και περιορίζει την ανάγκη χρήσης νερού.

Η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για το τουριστικό περίπτερο “ΙΟΛΗ” και τον ηλεκτροφωτισμό του περιβάλλοντα χώρου, καλύπτεται από φωτοβολταϊκά στοιχεία. Οι ανάγκες του υπό κατασκευή ενυδρειολογικού χώρου (αντλίες, φωτισμός ενυδρείων, θερμάστρα, κτλ) θα καλυφθεί από φωτοβολταϊκά στοιχεία και μικρής κλίμακας ανεμογεννήτριες.
 

Ο φωτισμός στο μουσείο “ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ” εξασφαλίζεται από την εφαρμογή σύγχρονου εξοπλισμού (φωτοσωλήνες) συλλογής και διανομής του ημερήσιου φωτός.


Η οξυγόνωση του νερού εκτροφής κυρίως στις περιόδους ανοξικών συνθηκών θα καλύπτεται από σύγχρονο εξοπλισμό με τη χρήση της αιολικής ενέργειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.