# #

19 Δεκ 2012

Πάνος Τσακλόγλου. Ένα νέο είδος ανθρωποειδούς στον πλανήτη;

Αλήθεια, ποιο είναι αυτό το ον που είναι πιο σκληρό και ανάλγητο ακόμα και από έναν ψυχρό εκτελεστή δολοφόνο, ακόμα και από έναν αδίστακτο πουλημένο πολιτικό; 
Το ανθρωποειδές ,όπισθεν του Στουρνάρα

Σε ποιο είδος του πλανήτη και του σύμπαντος ανήκει; 

Ψυχρός εκτελεστής-δολοφόνος αποκλείεται να είναι διότι αυτοί τουλάχιστον δρουν παρανόμως και ποτέ δεν καυχώνται και επαίρονται στα τηλεπαράθυρα για τα κατορθώματα τους διότι, α μη τι άλλο, θα συλληφθούν. 

Πολιτικός αποκλείεται να είναι διότι ακόμα και ο χυδαιότερος όλων εμφορείται από κάποιες αρχές, δηλαδή είναι καλός, συνεπής και πρόθυμος στα αφεντικά του, μπορεί ακόμα και να στρατεύει τον εαυτό του στην πιο απάνθρωπη και βάρβαρη μνημονιακή πολιτική παίρνοντας έτσι και το λεγόμενο «πολιτικό κόστος», δηλαδή θυσιάζοντας ό,τι πιο ιερό έχει –γιατί ακόμα και αυτός έχει ιερά και όσια, τους ψήφους του.. 

Εν ολίγοις λοιπόν ο ψυχρός δολοφόνος ελέγχεται από τον νόμο και ο αδίστακτος πολιτικός ελέγχεται κατά κάποιο τρόπο στην κάλπη.. Άρα αυτό το ον δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο.. 

Μήπως είναι αυτό που κοινώς αποκαλούμε ζώον; Κτήνος;
 

Το αποκλείω κατηγορηματικά γιατί δεν υπάρχει ζώο που να σκοτώνει έτσι από ευχαρίστηση χωρίς να πεινάει.. 

Πρόκειται για ένα ον που πάντα δρα νομίμως και δημοσίως, που ουδείς το εξέλεξε για να αποφασίζει για την ζωή των άλλων, που σε κανέναν δεν λογοδοτεί, που χωρίς κανένα προσωπικό κόστος και ρίσκο, χωρίς φόβο και τιμωρία, παραμένει διαρκώς στο απυρόβλητο κάθε ελέγχου και κριτικής και επιβιώνει σε κάθε πολιτική κατάσταση και σε κάθε καθεστώς κατασκευάζοντας νόμους, εγκυκλίους και μέτρα σε βάρος όχι των ισχυρών φυσικά, αλλά των αδύναμων και απροστάτευτων, δηλαδή σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας ενός ολόκληρου λαού. 

Πρόκειται για ένα θρασύδειλο ον που βιάζει τη ζωή μας νομίμως και εκ του ασφαλούς με τον τίτλο του λεγόμενου «τεχνοκράτη», καθηγηταρά, εμπειρογνώμονα.. 

Ευδοκιμεί συνήθως στο υπουργείο οικονομικών και όχι, δεν είναι ένας απλός υπάλληλος, ένας σύμβουλος που απλώς συμβουλεύει και οι πολιτικοί αποφασίζουν. 
Είναι αυτός που λέει, «μόνο έτσι γίνεται κύριε υπουργέ και δεν γίνεται αλλιώς» και αναγκαστικά έτσι γίνεται.. 

Επικεφαλής λοιπόν των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου οικονομικών και κορυφαίος σε κοινωνική αναλγησία και νοσηρότητα εγκεφάλου είναι ο διαβόητος Πάνος Τσακλόγλου ο εμπνευστής του φόρου σύμφωνα με τον οποίο κάθε παιδί αποτελεί φορολογικό τεκμήριο(!) 

Ο νοσηρός εγκέφαλος που τιμωρεί με φόρο όποιον γονιό έφερε στη ζωή ένα παιδί(!) 

Ανατρίχιασα όταν είδα με πόση περηφάνια και ηδονή άκουγε τον Στουρνάρα να λέει ότι αυτός του πρότεινε τα νέα μέτρα καταστροφής. 

Περισσότερα από δύο χιλιάδες παιδιά σιτίζονται στο κέντρο της Αθήνας. 

Περισσότεροι από 3.500 αυτόχειρες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ολόκληρη η μεσαία τάξη της χώρας εξολοθρεύτηκε. 

Άνθρωποι στους δρόμους και στα σκουπίδια.. 

Και τώρα φόρος ακόμα και στην ίδια τη ζωή.. σε κάθε νέα ζωή.. στο παιδί.. 

Το απολαμβάνουν;; 
Τι όντα είναι αυτά;; 

Διάγουμε την εποχή της δικτατορίας της αγοράς όπου μια φούχτα διεθνείς τοκογλύφοι και τραπεζίτες με τους αυτόχθονες υπαλλήλους τους αποφασίζουν για τις τύχες ολόκληρων κρατών και λαών. 

Η γνώση είναι εξουσία όπως έλεγε ο Φουκώ και οι «τεχνοκράτες» αυτοί κατέχοντας το know haw της αγοράς, δηλαδή την εξουσία της αγοράς, κατευθύνουν τους πολιτικούς και τον κόσμο μέσα από τους λεγόμενους «οίκους» αξιολόγησης, τράπεζες, υπουργεία, διεθνείς οργανισμούς, think tank, κλπ.. 

Πρόκειται για άτομα παντελώς αποπροσωποποιημένα γιατί έχοντας την εξουσία να επηρεάζουν τις τύχες της ανθρωπότητας, έχουν χάσει την αίσθηση του «προσώπου», την ανθρώπινη αίσθηση που αγαπά, που πονά, που συναισθάνεται τους άλλους που υπάρχει μαζί με τους άλλους. 

«Προϊόντα» και αυτοί της πλήρους ασυδοσίας της αγοράς και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, δηλαδή του πιο αδίστακτου και χυδαίου νεοφιλελευθερισμού που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, δεν υπηρετούν πατρίδες και ιδεολογίες, αλλά την αλαζονεία, την αυθεντία και μεγαλοσύνη τους ενώ κάθε λίγο και λιγάκι δοκιμάζουν στις πλάτες μας τις τραγελαφικές γκάφες και την απίστευτη ανικανότητα τους, γιατί στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν οικονομικά αλλά πώς, δια της οικονομίας, να κατακτούν τον κόσμο.. Νιώθουν θεοί και το απολαμβάνουν. 

Δεν υπάρχει εξουσία που δεν της αρέσει να απολαμβάνει την εξουσία της και κανένας θεός δεν παραδίδει τη δύναμη του αλλά θέλει συνεχώς να την επιβεβαιώνει και να την απολαμβάνει. Στην πραγματικότητα οι «τεχνοκράτες» αυτοί διακατέχονται από μία μη ιδεολογία. 

Υποκλίνονται μεν στις αξίες της αγοράς, αλλά οι ίδιοι είναι σαν τη μόδα που βρίσκεται πέρα και πάνω από το ωραίο και το άσχημο, έτσι και αυτοί είναι πέρα και πάνω από κάθε ιδεολογία.. 

Η μη ιδεολογία τους είναι απλή και σαφής. Είναι η πολιτική των “αγορών”. Δεν υπάρχουν άνθρωποι παρά απλές κατηγορίες. Κατώτερη τάξη, Μεσαία, Ανώτερη, μισθωτοί, συνταξιούχοι.. 

Η ελευθερία είναι η ζούγκλα των ισχυρών, η δημοκρατία επιχείρηση, η ζωή «αγορά», οι άνθρωποι αριθμοί και τα συναισθήματα «επιτυχία» ή «αποτυχία».. 
Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με όντα μηχανές που δεν νιώθουν, δεν αισθάνονται, δεν έχουν πατρίδα και θεό, μάνα, πατέρα, παιδιά, δεν αγαπάνε, δεν πονάνε, δεν κάνουν έρωτα με ανθρώπους αλλά με αριθμούς.. 

Δεν είναι ψυχροί δολοφόνοι, δεν είναι αδίστακτοι πολιτικοί, δεν είναι ζώα. Είναι ένα νέο είδος ανθρωποειδούς που έχει εισβάλει στον πλανήτη και βιάζει εκ συστήματος και κατ εξακολούθηση τη ζωή μας, τις οικογένειες μας, τις αγάπες μας, τα όνειρα μας.. 

Και τους αφήνουμε να το κάνουν.. 
Ως πότε;;

Σοφιστής

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.