# #

22 Δεκ 2012

Ο κ. Γιώργος Χρ. Παπαχρήστου των ΝΕΩΝ και τα "διάφορα γιουσουφάκια"



Η κατρακύλα δεν συνεχίζεται μόνο στην πολιτική ζωή. Συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς και στο χώρο των ΜΜΕ, με πρωταθλητές άτομα αμφίβολης ηθικής υπόστασης που συναγελάζονταν, στήριζαν και συναλλάσσονταν χρόνια τώρα με απολύτως διεφθαρμένα πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, κάτι που συνεχίζουν να πράττουν επαίσχυντα και με ελαφρώς διαφορετικό ρόλο αυτή τη φορά.
Ο κ. Γιώργος Χρ. Παπαχρήστου, που αρθρογραφεί σε μια από τις πιο ιστορικές εφημερίδες της πατρίδας μας, χρησιμοποιώντας τη στήλη του, ανέλαβε εργολαβικά να εξοντώσει τον πρέσβη κ. Αϋφαντή, επειδή,όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η παρουσία του ως ομιλητού στην παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν,  «Η ανατομία του πολέμου στο Κουρδιστάν», ενόχλησε την Άγκυρα, την Ουάσιγκτον και πολύ συγκεκριμένους κύκλους του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Μια από τις άνανδρες, ανήθικες και πολύ στοχευμένες επιθέσεις που δέχτηκε ο κ. Αϋφαντής, είναι το παρακάτω σχόλιο, που δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ, το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012.
Το δηλητηριώδες σχόλιο του κ. Παπαχρήστου:

ΕΠΙΣΗΣ δυστυχώς, δεν κατάφερα να  παραστώ στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μουράτ Καραγιλάν «Η ανατομία του πολέμου στο Κουρδιστάν» από διάφορους «τουρκοφάγους» στο Πολεμικό Μουσείο, παρουσίαση η οποία παραλίγο να τινάξει στον αέρα τις (όποιες) ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ετσι, δεν μπόρεσα να απολαύσω αγορεύοντα τον κ. Αϋφαντή, ο οποίος απολαμβάνει την εμπιστοσύνη  του προέδρου Αλέξη. Το ερώτημά μου προς το αριστερό αγόρι είναι το εξής: Συμφωνεί με τα όσα είπε ο σύμβουλός του στην εκδήλωση;  

Όπως έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης διαβάζοντας το σχόλιο, παρότι τώρα ο ΣΤΟΧΟΣ είναι ο κ. Αϋφαντής, ο δημοσιογράφος δείχνει τις δηλητηριώδεις διαθέσεις του και προς τον γράφοντα αλλά και προς δυο εξαιρετικούς καθηγητές πανεπιστημίου, κοινώς αποδεκτούς από όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, έναν στρατηγό, επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με λαμπρές σπουδές και λαμπρή πορεία στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας και σε έναν έντιμο δικηγόρο, χαρακτηρίζοντας όλους εμάς που παρουσιάζαμε το βιβλίο, αλλά και δεκαπέντε βουλευτές που ήταν παρόντες ανάμεσα στους 300 παρευρισκομένους, "τουρκοφάγους".

Δεν γνωρίζουμε τις σπουδές και το γνωστικό υπόβαθρο του κ. Παπαχρήστου και δεν μας ενδιαφέρει. Ακούγονται διάφορα στη δημοσιογραφική "πιάτσα" για το ποιόν του και για τις "σχέσεις" που διατηρούσε με διεφθαρμένους πολιτικούς. Και αυτό δεν μας ενδιαφέρει.

Αυτό που ενδιαφέρει όμως τους αναγνώστες των ΝΕΩΝ, είναι το ύφος και το ήθος του ανδρός.
Οι "εργολαβίες" και τα "τσουβαλιάσματα" δεν ταιριάζουν σε μια τέτοια εφημερίδα.
Όσο για τον τίτλο μας, και εννοούμε το "διάφορα γιουσουφάκια", δεν μας εκφράζει και ποτέ δεν τσουβαλιάσαμε μέσα από τα κείμενα και τα άρθρα μας, γιατί οι χαρακτηρισμοί τις περισσότερες φορές είναι ένδειξη έλλειψης επιχειρημάτων. Απλά, τον επιλέξαμε στον αντίποδα του "από διάφορους «τουρκοφάγους»", που χρησιμοποίησε ο κ. Παπαχρήστου για προσωπικότητες των οποίων το ηθικό ανάστημα είναι πολλαπλάσιο του δικού του.

Μπορεί να μη μας εκφράζει ο χαρακτηρισμός "διάφορα γιουσουφάκια", μας εκφράζει, όμως, μια άλλη ελληνική λέξη:
 Αιδώς!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.