# #

15 Δεκ 2012

Κύριε Υπουργέ της....Παιδείας !!!


Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό από το «παράθυρο»…



Καταγραφή
Κύριε Υπουργέ
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην τελευταία συνεδρίασή του και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τη σύνταξη των πινάκων επιλογής υποψηφίων εκπαιδευτικών για απόσπαση σε εκπαιδευτικές μονάδες του εξωτερικού, έγινε...
δέκτης καταγγελιών ότι πριν τη συνεδρίαση της επιτροπής στην οποία συμμετέχουμε με εκπροσώπους μας έγιναν αποσπάσεις μέσα στο καλοκαίρι και υπογράφονταν από εσάς με το πρόσχημα των ειδικών περιστάσεων (κατηγοριών) εκπαιδευτικών που ζητούν απόσπαση στο εξωτερικό.
Επειδή αυτή η διαδικασία αποσπάσεων και χωρίς τη γνώση και γνώμη των αρμόδιων συλλογικών οργάνων παραβιάζει τις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, υποβαθμίζει το ρόλο της επιτροπής και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το πώς μπορούν κάποιοι να παρακάμπτουν διαδικασίες ώστε να πετύχουν το στόχο τους.
Σας καλεί να επανεξετάσετε το θέμα των συγκεκριμένων αποσπάσεων με την επαναφορά τους στην επιτροπή την οποία αφού εξετάσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά να καταρτίσει αξιολογικό πίνακα ώστε να αποκατασταθεί η διαφάνεια, η αξιοκρατία και το αίσθημα δικαίου μεταξύ των υποψηφίων για απόσπαση στον εξωτερικό.
Καταγραφή

2 σχόλια:

  1. Ότι θελουν κανουν! Στη ΒΡΒ (Γερμανια) αποσπαστηκε το δεκεμβριο καθηγητρια εκτός πινακων, με υπουργικη αποφαση ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ αποσπασης!!! επειδη παλιοτερα ηταν Γερμανια.
    Η ΔΟΕ καταγγελει, αλλα ως εκει. Καποιοι συνεχιζουν να "αλωνιζουν"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρίσκω τα αντανακλαστικά σας ''αργά και επιλεκτικά'' κύριοι της ΔΟΕ. Για τους εκπαιδευτικούς που κινδύνεψε η ζωή τους, που τους χρέωσαν ένα σωρό αναλήθειες, που είναι ή ήταν απλήρωτοι επί σειρά μηνών , έχετε να πείτε κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.