# #

14 Δεκ 2012

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ...

 ...ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

forologia


ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΕΔΩ
Το φορολογικό νομοσχέδιο κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από τις Βρυξέλλες μετά το Eurogroup, το οποίο προφανώς έδωσε το «πράσινο φως» στις τροποποιήσεις που προχώρησε η Αθήνα μετά τις ενστάσεις της τρόικας.
Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής προβλέπουν νέους αυξημένους συντελεστές ακόμα και από τα ...
προσχέδια τα οποία είχαν διαρρεύσει στον Τύπο.
Στο 22% τελικά (αντί για το 21% του αρχικού σχεδίου) ο συντελεστής φορολόγησης για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ και στο 42% ο ανώτατος, στα 2.100 ευρώ (αντί για 1.950) η έκπτωση φόρου.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει δύο κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, μία για τουςμισθωτούς και τους συνταξιούχους και μία για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος οι συντελεστές μειώνονται σε 3 αντί των 8 σήμερα, με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή να ανέρχεται σε 42% για εισοδήματα μεγαλύτερα των 42.000 ευρώ.
Για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής είναι 22% και για το κλιμάκιο του εισοδήματος από 25.001 ευρώ έως 42.000 ευρώ προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 32%.
Στην κλίμακα των αυτοαπασχολουμένων προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον.
Σε αντίθεση με τους αυτοαπασχολούμενους, για τους οποίους καταργείται το αφορολόγητο ποσό, για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους προβλέπεται μείωση φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως και 21.000 ευρώ.
Για εισοδήματα υψηλότερα το ποσό της μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος.
Παράλληλα, διατηρείται η έκπτωση φόρου 10% για τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, για το ποσό της διατροφής που επιδικάστηκε και καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλον, για δωρεές.
Σε ότι αφορά τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται πλέον αυτοτελώς και προβλέπεται κλίμακα με φορολογικό συντελεστή 10% για ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον.
Για τα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων ο φορολογικός συντελεστής αυξάνεται στο 15% από 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.