# #

20 Οκτ 2012

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο πλοίο «Estelle» στο οποίο επιβαίνουν πέντε Έλληνες πολίτες εκ των οποίων δύο είναι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο περικυκλώθηκε από πέντε με έξι ισραηλινά πολεμικά πλοία και λίγο αργότερα ένοπλοι άνδρες με μάσκες εισέβαλαν σε αυτό.
«Το πλοίο αναχαιτίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς να υπάρξουν βίαια επεισόδια», δήλωσε η εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ  στο Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαιώνοντας το γεγονός. «Στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο πλοίο και το έθεσαν υπό τον έλεγχό τους. Οι επιβαίνοντες δεν αντιστάθηκαν», πρόσθεσε η ίδια.
Το «Estelle» μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας και απέπλευσε από τη Νάπολη της Ιταλίας στις 6 Οκτωβρίου.
Στο πλοίο επιβαίνουν άλλοι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και ..
πολίτες από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, αλλά και τρεις πολίτες του Ισραήλ.
Επιβεβαιώνει την επιχείρηση η ελληνική κίνηση «Ένα καράβι για τη Γάζα»
Επιβεβαιώνει την επιχείρηση των ισραηλινών αρχών και την αναχαίτιση του πλου του ιστιοφόρου «Εstelle», το ελληνικό τμήμα της κίνησης «Ένα καράβι για τη Γάζα». H εκπρόσωπος της κίνησης Μιμίκα Κριτσανίδου, δήλωσε ότι κατά την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον Σουηδό επικεφαλής της αποστολής Ντρορ Φέιλερ, την πληροφόρησε, ότι στις 10.15 το πρωί, το πλοίο περικυκλώθηκε από πλοία του Ισραηλινού πολεμικού ναυτικού.
Η επιχείρηση των Ισραηλινών δυνάμεων έγινε ενώ το «Estelle», βρισκόταν σε απόσταση 31 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι της Γάζας.Δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις ή τραυματισμούς ενώ η επικοινωνία με το πλοίο έχει διακοπεί.
 Όπως επισημαίνει η κ. Κριτσανίδου, ο Ντρορ Φέιλερ έχει διακηρύξει επανειλημμένα σε συνεντεύξεις του στα 12 λιμάνια που έχει επισκεφθεί το πλοίο μετά τον απόπλου του από τη Σουηδία, ότι «η αποστολή είναι μη βίαιη».
Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο επιβαίνουν πέντε Έλληνες πολίτες εκ των οποίων δύο είναι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας με σημερινή δήλωσή του, εξέφρασε την συμπαράστασή του στους επιβαίνοντας του ιστιοφόρου.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αισθανόμαστε περήφανοι που σε αυτήν την αποστολή ανθρωπιστικής αλληλεγγύης συμμετέχουν δυο μέλη της Κοινοβουλευτική μας Ομάδας, δύο γνήσιοι εκπρόσωποι ενός λαού που δοκιμάζεται και αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δημοκρατία 2,5 χρόνια τώρα και οι οποίοι κομίζουν μήνυμα αλληλεγγύης σε ένα λαό που χρόνια τώρα δοκιμάζεται και περήφανα αγωνίζεται για ζωή και ελευθερία. Και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό συμβολικό μήνυμα».
Γνωρίζω, βέβαια, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ότι οι εχθροί της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών έχουν ισχυρά όπλα. Ας γνωρίζουν, όμως, και αυτοί ότι πιο ισχυρό όπλο απ' όλα τα οπλικά συστήματα είναι το όπλο της αλληλεγγύης των λαών. Και αυτό το ισχυρό όπλο εμείς απέναντι σε κάθε λαό, ακριβώς επειδή θέλουμε να αξιοποιούμε αυτό το όπλο και για τη δική μας προστασία και θέλουμε τούτη την ώρα την αλληλεγγύη όλων των λαών της Ευρώπης και του κόσμου, το όπλο της αλληλεγγύης θα το έχουμε ψηλά στις αξίες και τις δράσεις μας.
Η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει διαβεβαιώσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση ότι θα μεριμνήσουν για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.