# #

20 Οκτ 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ:Ο Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να κρύψει την λίστα Λαγκάρντ ...???


Νέα τροπή λαμβάνει η εισαγγελική έρευνα για τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ καθώς φαίνεται ότι ουδέποτε το επίμαχο cd καταχωρήθηκε στα εισερχόμενα έγγραφα του υπουργείου οικονομικών.

Με επιστολή του ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ότι από την έρευνα που έκανε δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για καταχώρηση ψηφιακού δίσκου στο υπουργείο οικονομικών στο επίσημο ή το ανεπίσημο πρωτόκολλο. 

Ωστόσο ...
σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα των δυο εισαγγελέων και το ως τώρα αποδεικτικό υλικό προκύπτει ότι το cd έφυγε επισήμως από το γαλλικό υπουργείο οικονομικών με επίσημο έγγραφο και αριθμό πρωτοκόλλου.

Η απάντηση Στουρνάρα αφορά στο αίτημα των δυο εισαγγελέων να τους σταλεί εκ νέου η λίστα Λαγκάρντ με τον αριθμό πρωτοκόλλου και τα συνοδευτικά της έγγραφα. 

Από την απάντηση φαίνεται ότι η λίστα παραλήφθηκε από τον τότε υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά ουδέποτε καταχωρήθηκε ως εισερχόμενο έγγραφο στο υπουργείο οικονομικών τόσο από τον ίδιο όσο και από τον διάδοχό του Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος αποδεδειγμένα την είχε στην κατοχή του, αφού αυτός την παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να διαβιβαστεί στη συνέχεια στους οικονομικούς εισαγγελείς. 

Επισημαίνεται ότι ήδη η δίωξη οικονομικού εγκλήματος ερευνά αν η λίστα Λαγκάρντ παραποιήθηκε αυτά τα δυο χρόνια που έμεινε σε κλειστά συρτάρια ενώ παράλληλα οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ζητήσει από το υπουργείο οικονομικών να υποβληθεί αίτημα προς το υπουργείο οικονομικών της Γαλλίας ώστε η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ να σταλεί εκ νέου στις ελληνικές αρχές. 

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας ήδη έχουν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης, οι οποίοι έχουν λάβει προθεσμία να δώσουν εξηγήσεις εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Επίσης, ως μάρτυρες κατέθεσαν τόσο ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Ωστόσο η νέα εξέλιξη φαίνεται ότι ανοίγει το δρόμο στο ενδεχόμενο να σταλεί η σχετική δικογραφία στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. 


planet-greece.blogspot.com

Πηγή: http://www.staparaskinia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.