# #

13 Σεπ 2012

Ποιοι και γιατί χτύπησαν την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βεγγάζη...΄Αρχισαν οι προετοιμασίες για επίθεση στο Ιράν?


Άρχισε να παίζει πάλι η.."Αλ Κάιντα" σε "τρομοκρατικές" επιθέσεις...
Δεν δίστασαν οι Αμερικανοί να ρίξουν τους δίδυμους πύργους και να δολοφονήσουν χιλιάδες ανθρώπων...τον πρέσβη τους θα σκεφτούν???
Άραγε ...τι επίκειται?
Οι "τρομοκράτες" προφανώς έχουν "σταλεί από Ιράν ή Συρία"....
Αντε λοιπόν...Ξεκινάει άλλος ένας πόλεμος ...
Επίθεση στο Ιράν ...Το συντομότερο..

Με κόκκινο σχολίασε ο Αριστοφάνης
Ποιοι και γιατί χτύπησαν την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βεγγάζη
Και φυσικά οι ελληνικές εφημερίδες και τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης κάνουν καλά την δουλειά τους...διαβάστε...

Οι Έγκλειστες Ταξιαρχίες του Ομάρ Αμπντούλ Ραχμάν, μία οργάνωση υπεύθυνη για προηγούμενη ένοπλη επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης, η οποία πρόσκειται στην Αλ Κάιντα(?) θεωρείται η πρώτη και βασική ύποπτη για τη νυν επίθεση, που κόστισε τη ζωή στον Αμερικανό πρέσβη.

Πηγές αναφέρουν ότι ...
γίνονται έρευνες στην ανατολική Λιβύη για να βρεθούν οι υπεύθυνοι.
Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η επίθεση έγινε αμέσως μετά από τηλεφώνημα του αρχηγού της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, ο οποίος έκανε λόγο για πράξεις εκδίκησης για τον θάνατο –τον περασμένο Ιούνιο- του Αμπού Γιαχία αλ-Λίμπι, υψηλόβαθμου μέλους της οργάνωσης, με καταγωγή από τη Λιβύη.

Η προαναφερθείσα οργάνωση έκανε την πρώτη της εμφάνιση τον προηγούμενο Μάιο, όταν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στα γραφεία του...  Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στη Βεγγάζη. Τον αμέσως επόμενο μήνα, δήλωσαν ευθύνη για την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το προξενείο των ΗΠΑ, για την οποία και ετοίμασαν βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα. Εκτιμάται δε ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή της ημερομηνίας καθώς ήταν μία ημέρα μετά την τραγική επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Νόμαν Μπένοτμαν, πρώην μέλος της Λιβυκής Ισλαμικής Ομάδας Μάχης, ο οποίος τώρα βρίσκεται στο Λονδίνο, δήλωσε στο CNN πως μία τέτοια επίθεση προϋπέθετε προετοιμασία. Συνέχισε λέγοντας ότι, βασιζόμενοι στο ύφος της επίθεσης, οι ειδικοί πιστεύουν πως την  εκτέλεσαν περίπου 20 άτομα, τα οποία ήταν έτοιμα για «δυναμική σύγκρουση στρατιωτικού τύπου», καθώς δεν συνηθίζεται να κουβαλάει κάποιος ένα RPG7 σε ειρηνική διαδήλωση.
Αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι εκτελεστές χρησιμοποίησαν το πλήθος για «κάλυψη» και σαν αντιπερισπασμό, μην έχοντας την οποιαδήποτε σχέση με τον κόσμο που διαδήλωνε.

Πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού κατευθύνονται στις λιβυκές ακτές
Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έδωσε εχθές εντολή να κατευθυνθούν δυο πλοία του στις λιβυκές ακτές, ύστερα από τον θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Δυο αντιτορπιλικά θα πλησιάσουν τις ακτές της Λιβύης, αλλά μόνο για προληπτικούς λόγους», τόνισε η ίδια πηγή διευκρινίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές δε σημαίνουν ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση.

Επίσης, νωρίτερα εχθές, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την ανάπτυξη στη Λιβύη ομάδας 50 πεζοναυτών, ειδικευμένων στον αντιτρομοκρατικό αγώνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας όλων των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών.

Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι το προσωπικό τού αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη μεταφέρθηκε στη Γερμανία και ότι μειώθηκε ο αριθμός των μελών της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Τρίπολη.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.