# #

1 Οκτ 2011

Τι να τον κάνει τον ΟΠΑΠ το ελληνικό δημόσιο; Για να εισπράττει ένα σκασμό λεφτά; Άσε να τον πάρει κανένας ιδιώτης να βάλει νέο μπελά στο κεφάλι του…


Τα sms σου μέσα…


Ο εκπρόσωπος τύπου της ελληνικής ΜΑΤοκρατίας δήλωσε ότι οι άντρες των ΜΑΤ είναι ψυχολογικά φορτισμένοι και όταν βλέπουν δημοσιογράφο θυμούνται τις δημοσιογραφικές αδικίες και τον βαράν αλύπητα.

Και εκεί που πίστευα ότι ο Πολύδωρας μας τελείωσε ήρθε ετούτος να τον αντικαταστήσει επάξια. Ο Πολύδωρας έλεγε ότι «άνθρωποι είναι, νευρικό σύστημα είναι αυτό»…

 Οπότε να ξέρετε. Αν σας έρθει κανένα γκλοπ στο κεφάλι ή κανένα δακρυγόνο ή ασφυξιογόνο να δώσετε τόπο στην οργή. Ο καημενούλης ο ματατζής έφαγε κράξιμο από την πεθερά και το έφερνε βαρέως. Επίσης θα μπορούσε να έχει χάσει η ομάδα του, να κάηκε το φαγητό της γυναίκας του ή ακόμα ακόμα να έχει χάσει στο στοίχημα.

Φαντάσου τώρα τι ψυχολογικά προβλήματα θα έχει αν αρχίσουν να τον πληρώνουν με ελληνικά ομόλογα. Είτε με αυτά δεν θα τα πληρώσει το κράτος είτε με αυτά που θα έχουν εκατονταετή διάρκεια.

Αυτά τα μακράς διαρκείας ομόλογα είναι φοβερά. Να πάρουμε λίγα να έχουν τα εγγόνια μας ενθύμιο από την χώρα των προγόνων τους. Η οποία τότε θα λέγεται... «Νότιο Κρατίδιο Φορολογικού Παραδείσου της Γερμανίας».

Μεγάλο μπέρδεμα θα γίνει με τα sms που θέλει να του στείλουμε ο Μπένι για να γλιτώσουμε το χαράτσι των ακινήτων. Θα λάβει από ερωτικά μηνύματα ακατάλληλα δια ανηλίκους μέχρι παραγγελίες για πίτσα (ο Πάγκαλος θα παραγγείλει ένα τόνο σαλάτα).

Μην στέλνετε μπινελίκια στον Μπένι. Αυτός είναι ικανός να σας στείλει με μήνυμα έναν λόγο δεκάδων σελίδων το οποίο θα χωριστεί σε 150 απαντητικά μηνύματα (για να χωρέσουν οι λέξεις) με κόστος 20 ευρώ/μήνυμα που θα χρεώνεται ο παραλήπτης.

Δηλαδή δεν φτάνει που δεν θα έχετε ρεύμα αφού η ΔΕΗ θα σας το κόψει λόγω αδυναμίας πληρωμής του κερατιάτικου θα χάσετε και την σύνδεση του κινητού. Γιατί που να βρεις τα 3 χιλιάρικα για τα μπενικά μηνυματάκια.

 Ήρθε λοιπόν και αυτή η Παρασκευή. Κάποτε ήταν η καλύτερη μέρα. Τελείωνε η εβδομάδα εργασίας και ερχόταν το Σαββατοκύριακο ξεκούρασης. Τώρα είναι η μέρα εφιάλτης. Τελειώνει η εβδομάδα ανεργίας ή ημιαμειβόμενης εργασίας και έρχεται το Σαββατοκύριακο ανακοινώσεων των νέων μέτρων.

Τώρα που οι μισθοί των δημοσίων θα είναι στο επίπεδο του ιδιωτικού τομέα είναι η ώρα ο ιδιωτικός τομέας να είναι για άλλη μια φορά πρωτοπόρος. Να καταργήσει τους μισθούς.

Άλλαξε την ιδέα για τις αποδείξεις ο Μπένι. Πλέον για το αφορολόγητο θα μετράνε όλες οι αποδείξεις. Επίσης για να μην πληρώσεις φόρο θα πρέπει το υπόλοιπο του εισοδήματος σου να το βάζεις στην τράπεζα.

Η γιαγιά που κρύβει τα δεκάευρα κάτω από το πάπλωμα θα πληρώνει φόρο. Επίσης φόρο θα πληρώνεις για τα δανεικά που δίνεις στον φίλο σου, για το χαρτζιλίκι των παιδιών, για τα χρήματα που σπαταλάς στα φανάρια για να σου καθαρίσουν τα τζάμια, για το λάδι που αγόρασες από τον κουμπάρο, για την μανία σου να μην καταθέτεις στις αγαπημένες σου τράπεζες το περίσσευμα (λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα).

  Θα μου πεις ότι τουλάχιστον δεν θα χρειάζεται να έχουμε φορτηγό για να μαζεύουμε τις αποδείξεις. Θα το κάνουμε με την φοροκάρτα.

Να δω την γιαγιά στο χωριό, με αρχή αλτσχάιμερ, να αγοράζει από τον γύφτο πατάτες και να του δίνει την φοροκάρτα και θα μετακομίσω σε άλλον πλανήτη.

 Ο διάλογος αυτών των δύο θα είναι αποθέωση. Κάτι σαν τον διάλογο κυβέρνησης και πολιτών….

 Το σχέδιο των Γερμανών για το χρέος μας είναι απλό. Θα μαζέψουμε όλη την ελληνική περιουσία και θα την ξεπουλήσουμε. Έτσι θα μειώσουμε το χρέος κατά 124 δις (λέμε τώρα, ούτε 50 δεν μας δίνουν και με δώρο τον Γιωργάκη).

Για τα υπόλοιπα που χρωστάμε θα μας πουν να πάμε σε πτώχευση. Και οι εγκληματίες πολιτικοί μας θα το δεχθούν. Είμαι βέβαιος γι΄ αυτό και πάω και στοίχημα. Αλλά που να βρω κορόιδο να βάλει στοίχημα.

Αν εξαρχής είχαμε κηρύξει στάση πληρωμών θα έπρεπε να γίνει κάποια περικοπή σε μισθούς και συντάξεις ώστε να μην έχουμε ελλείμματα. Δηλαδή οι δαπάνες να ήταν ίσες με τα έσοδα.

Εμείς κάναμε και κάνουμε αυτές τις περικοπές, είμαστε στο σημείο (ίσως και χειρότερα) που θα ήμασταν πριν δυο χρόνια και έρχεται και η πτώχευση.

Ποια είναι η διαφορά; Πρώτον οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πάθουν μικρότερη ζημιά, η Γερμανία θα μας αγοράσει μισοτιμής και η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Ξεκινάει το ξεπούλημα με τον ΟΠΑΠ. Τι να τον κάνει τον ΟΠΑΠ το ελληνικό δημόσιο; Για να εισπράττει ένα σκασμό λεφτά; Άσε να τον πάρει κανένας ιδιώτης να βάλει νέο μπελά στο κεφάλι του…

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.