# #

29 Σεπ 2011

Τo μεγάλο φαγοπότι....thumb
Όσο περνά ο χρόνος και εμπεδώνεται η πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής (λιτότητα, περικοπές, ανεργία, φοροεπιδρομές και δεν συμμαζεύεται) όλο και σαφέστερος γίνεται ο στόχος των εποπτών - δανειστών - σωτήρων που διατάζουν και της κυβέρνησης που εκτελεί.


 Αυ­τός ο στόχος συνοψίζεται σε μια λέξη:


 υποτί­μηση.


Στην περίπτωσή µας, όμως, δεν μιλάμε για την υποτίμηση του νομίσματος, αλλά για κάτι πολύ ευρύτερο και...
βαθύτερο.


 Η πολιτική που εφαρ­μόζεται, έχει οδηγήσει στην υποτίμηση του κό­στους εργασίας, των τιμών στην κτηματαγορά, των αξιών στο χρηματιστήριο.


 Πού οδηγεί μια τέτοια πολιτική απαξίωσης;


 Η απάντηση είναι αυτονόητη: στο ξεπούλημα.


Αυτοί που έχουν χρήμα, κατά κύριο λόγο ξένοι πι­στωτές - τοκογλύφοι (και εγχώριοι... γερο-λαδά-δες) έχουν ήδη «αγοράσει» τη συμμετοχή τους (για να το πούμε κομψά) στην πολιτική διαδικα­σία της χώρας.


 Αυτοί αποφασίζουν τη δημοσιο­νομική πολιτική, ποιοι και πόσα θα πληρώσουν, πόσοι και για πόσο θα εργαστούν, τι, πόσο και σε ποιον θα πουληθεί (ορθότερα: θα χαριστεί") από τη δημόσια περιουσία και τους πόρους της χώρας.


Έπειτα από δύο χρόνια συστηματικής και προγραμ­ματισμένης διάλυσης του κοινωνικού ιστού (και καθώς η κυβέρνηση εξαντλεί το πολιτικό της κε­φάλαιο - κοινώς «τα έφαγε τα ψωμιά της»), φαί­νεται πως ήρθε η ώρα για το μεγάλο φαγοπότι.


Σφίγγοντας τη θηλιά για την επόμενη δόση δα­νεικών, οι τοκογλύφοι απαίτησαν - και πήραν - την έγγραφη δέσμευση πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών για την απρόσκοπτη και ταχύτατη εξέλιξη της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.


 Και επειδή δεν τους αρκούν ούτε οι ενυπόγραφες δεσμεύσεις, έχουν έτοιμη την εταιρεία - μηχανισμό (στελεχωμένη και ελεγχό­μενη από ξένους) που θα αναλάβει τη συνολική εκποίηση.
Στο τσάκα - τσάκα, λοιπόν, κάποιοι «μάγκες» θα βάλουν στο χέρι κάθε τι που αξίζει και προσφέρει έσοδα στη χώρα, όπως για παράδειγμα το αερο­δρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», από το οποίο το Δημό­σιο εισέπραξε, μόνο την πενταετία 2002-2009, 640 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή τα διπλάσια απ’ όσα θα εισπράξει σήμερα η κυβέρνηση ξε­πουλώντας το ποσοστό της κρατικής συμμετο­χής...


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.