# #

30 Σεπ 2011

ΤΡΟΪΚΑ: ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΛΑ (ΕΦΕΔΡΕΙΑ, ΦΟΡΕΙΣ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ)!
ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!
Στο κτίριο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης,λόγω της κατάληψης του κτρίου του Υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα, πραγματοποιήθηκε, τελικά, η συνάντηση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα.
Στη συνάντηση, για την επικαιροποίηση του Μνημονίου, όπου συμμετείχαν οι κ.κ. Ζανιάς και Πλασκοβίτης, οι τροϊκανοί κατέστησαν σαφές, πως όλα θα πρέπει να έχουν τελειώσει το πολύ μέσα σε 20 ημέρες!
Έτσι όλα τα εξαγγελθέντα από τον Ε. Βενιζέλο ύψους €7δις (3% του ΑΕΠ), θα πρέπει να έχουν νομοθετηθεί κατά το ανωτέρο χρονικό διάστημα και να εφαρμοστούν ευθύς αμέσως!
Τα κύρια από τα μέτρα αυτά είναι:

- Το ενιαίο μισθολόγιο - πεινολόγιο με "πετσόκομμα" της μισθολογικής δαπάνης κατά 20%. Σε ορισμένα υπουργεία (πχ Οικονομικών) αυτό μεταφράζεται σε "τσεκούρι" έως και 50%. Το θέμα του ενιαίου πεινoλογίου τέθηκε επί τάπητος και στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Από τη συνεδρίαση το μόνο το οποίο βγήκε ήταν μια επανάληψη των κυβερνητικών εξαγγελιών σχετικά με τονέο βαθμολόγιο χωρίς όμως συγκεκριμένες ανακοινώσεις σχετικά με το μισθολόγιο...
- Η εργασιακή εφεδρεία που θα αφορά 30.000 υπαλλήλους φέτος και άλλους 70.000 το 2012. Προς το παρόν το συγκεκριμένο μέτρο έχει "φρακάρει" καθώς υπάρχουν σοβαρότατα νομικά κωλύματα. Επιπλέον, πρέπει να επινοηθεί ένας τρόπος να διασκεδαστεί επικοινωνιακά η διάχυτη και δικαίως σχηματισθείσα κοινωνική πεποίθηση πως η εφεδρεία θα σημάνει απόλυση με πολιτικά κριτήρια!Για το σκοπό αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου την Κυριακή!
- Περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 4%
- 'Αμεση ισχύ του ηλεκτρο-φόρου ακινήτων
- Αναδρομική από 01-01-2011 μείωση του αφορολόγητου ορίου στις €5.000.
- "Μαχαίρι" όλων σχεδόν των φοροαπαλλαγών που έδιναν ανάσες στα λαϊκά στρώματα (στεγαστικών δανείων, ενοικίων, διδάκτρων, ασφαλίστρων, διατροφής κλπ). Το μέτρο αυτό θα στοιχίσει στο λαό €1,4 δις.
Επι τάπητος έχουν μπεί ακόμη στη συνεδρίαση ακόμα:
- οι ιδιωτικοποιήσεις
- το νέο τσεκούρι στο ασφαλιστικό
- η περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας
- οι καταργήσεις φορέων
- τα οικονομικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου και εκεί αναμένονται νέες περικοπές.
Ειδικό βάρος μάλιστα έχει πέσει στα δύο τελευταία ζητήματα.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ

Σε δυναμικές καταλήψεις προχώρησαν από το πρωϊ της Πέμπτης οι εργαζόμενοι 9 υπουργείων στα πλαίσια κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ.
Μετά το μεσημέρι τερματίστηκαν οι καταλήψεις με εξαίρεση το υπουργείο Οικονομικών, όπου οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι το βράδυ, ώστε να μην γίνει η συνάντηση της τρόικας με τον Ευ.Βενιζέλο.
Συγκεντρώσεις υπήρξαν επίσης στο παράρτημα του υπουργείου Εργασίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος,στο Αγροτικής Ανάπτυξης και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Προς το μεσημέρι, μαθητές από δεκάδες σχολεία της Αττικής απέκλεισαν το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.
Το απόγευμα στις 18:00 η ΑΔΕΔΥ, ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων και το Συντονιστικό Φορέων ΠΟΕ - ΟΤΑ, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς την πλατεία Συντάγματος όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 19:00.http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.