# #

6 Αυγ 2011

«Αγάπη μου δεν μπορώ απόψε, έχω πονοκέφαλο...»




«Αγάπη μου δεν μπορώ απόψε, έχω πονοκέφαλο...»

  

Όταν οι πεταλούδες... δεν θέλουν σεξ!

Το άνοιγμα των φτερών μιας πεταλούδας τραβά την προσοχή τόσο των ανθρώπων όσο και των υπόλοιπων αρσενικών πεταλούδων. Για το λόγο αυτό, όταν οι πεταλούδες θέλουν να αποφύγουν το σεξ απλά τα κλείνουν, σύμφωνα με έρευνα Ιαπώνων επιστημόνων.

Οι ερευνητές έδωσαν έμφαση στη σύντομη ζωή μιας πεταλούδας, κατά την οποία το σεξ είναι υπόθεση ...«μια κι έξω». Γι' αυτό έχουν κάθε λόγο είτε να είναι επιλεκτικές σχετικά με την εύρεση συντρόφου είτε να μην ενδιαφέρονται πλέον από τη στιγμή που ήδη έχουν ζευγαρώσει μια φορά.

Κλείνοντας τα εντυπωσιακά πολύχρωμα φτερά τους, οι πεταλούδες γίνονται πολύ λιγότερο ορατές και επιθυμητές στο άλλο φύλο, όπως αναφέρουν οι ερευνητές.

Οι πεταλούδες τείνουν να κλείνουν πολύ πιο συχνά και για περισσότερη ώρα τα φτερά τους, όταν τριγύρω πετούν... αρσενικές πεταλούδες.

Οι ερευνητές πρόσεξαν μάλιστα ότι οι παρθένες πεταλούδες αφήνουν γενικά περισσότερη ώρα ανοιχτά τα φτερά τους, ενώ οι θηλυκές που έχουν ήδη ζευγαρώσει μια φορά, είναι πολύ πιο επιφυλακτικές και κάνουν ό,τι μπορούν για να «ξεγλιστρήσουν» από τα επίμονα αρσενικά, καθώς από βιολογική-εξελικτική άποψη δεν χρειάζονται περισσότερο σεξ για τη διαιώνιση του είδους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.