# #

5 Αυγ 2011

Δύο εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι, ζουν στο όριο της φτώχειας στη Γερμανία!!!

Δύο εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι, ζουν  στο όριο της φτώχειας στη Γερμανία!!!


H χώρα με τα λιγότερα παιδιά και εφήβους στην Ευρώπη είναι η Γερμανία. Μόνο το 16,5% του πληθυσμού των 81 εκ. κατοίκων είναι κάτω των 18 χρόνων, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας που παρουσιάστηκαν σήμερα.
Η Γερμανία εξακολουθεί να είναι η χώρα, στην οποία..
γεννιούνται τα λιγότερα παιδιά στην Ευρώπη. Ανά 1.000 κατοίκους γεννήθηκαν το 2011 8,3 παιδιά, ενώ οι θάνατοι υπολογίζονται σε 10.5 ανά 1.000. Τα στατιστικά αυτά στοιχεία παρουσιάστηκαν σήμερα στο Βερολίνο από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία με αφορμή την έκθεση για το «επίπεδο ζωής των παιδιών στη Γερμανία».
Σ΄ ολόκληρη την ΕΕ γεννήθηκαν πέρσι 5,4 εκ. παιδιά. Τα περισσότερα καταγράφονται όπως κάθε χρόνο στην Ιρλανδία, η οποία έρχεται πρώτη και με διαφορά από την επόμενη χώρα. Στην Ιρλανδία γεννιούνται 16,3 παιδιά ανά 1.000 κατοίκους. Την ίδια στιγμή όμως η Ιρλανδία παρουσιάζει και το υψηλότερο ποσοστό μετανάστευσης στην Ευρώπη. Στη δεύτερη θέση ως προς τις γεννήσεις ακολουθεί η Βρετανία με 13, η Γαλλία με 12,8, η Κύπρος με 12,4 και η Σουηδία με 12,3.
Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης των γεννήσεων βρίσκονται εκτός από τη Γερμανία, η Λετονία με 8,6, η Ουγγαρία με 9, η Ιταλία, με 9,3, η Αυστρία με 9,4, η Πορτογαλία με 9,5 και η Μάλτα με 9,6. Στην Ελλάδα αντιστοιχούν 1,39 παιδιά ανά γυναίκα.
Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο 1 στα 6 παιδιά στη Γερμανία απειλείται από τη φτώχεια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Έτσι περίπου το 15% των περισσότερων από 13 εκ. παιδιών και εφήβων στη Γερμανία ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας. Που σημαίνει ότι το καθαρό μηνιαίο εισόδημα των οικογενειών τους βρίσκεται κάτω από το όριο των 11.150 ευρώ το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.