# #

3 Αυγ 2011

Χωρίς συνοχή βαδίζουμε στο άγνωστο., με βάρκα τον Έλληνα Πολίτη!!!


varka.jpg

Φίλε αναγνώστη
Για άλλη μια φορά, ο  ενημερωμένος  με άποψη  Πολίτης  καλείται να «πληρώσει» το κοστούμι. Το κοστούμι που του  ράβεται.  Και αυτή την φορά  το προπλήρωσε με την ψήφο του. 
Το κοστούμι είναι στενό. Δεν θα χρειαστεί  να «σφίξει  και άλλο  το ζωνάρι». Μόνο να εξοικειωθεί με κάποια παραπανίσια κιλά από τις  ποικιλίες  των μέτρων που δεν παράγγειλε , αλλά  τον  υπο-χρεώνουν  να χωνέψει.
Ούτως ή άλλως ,δεν υπάρχει κανένα  ίχνος κοινωνικού ρατσισμού για τους «ευτραφείς» συμπολίτες μας. Ειδικά όταν έχουν «βαρύ» πορτοφόλι.

 Το μόνο πρόβλημα ίσως είναι στην μετακίνηση γιατί......σύμφωνα με τον Eμμανουέλ Κάντ  στο βιβλίο του  "Μεταφυσική των Ηθών, Δημόσιο Δίκαιο",«όποιους θετικούς νόμους και αν ψηφίζουν οι πολίτες [αυτοί οι νόμοι] δεν θα πρέπει να είναι αντίθετοι στους φυσικούς νόμους της ελευθερίας και της αντίστοιχης προς την ελευθερία ισότητας εντός του λαού, η οποία έγκειται στο ότι ο καθένας μπορεί εργαζόμενος να ανελιχθεί από την παθητική στην ενεργητική κατάσταση» 

Και μια παθητική κατάσταση επί μακρόν οδηγεί  σε...
οικονομικό μαρασμό και κοινωνική ανησυχία! Σε οικονομική αλλά και κοινωνική «κατάθλιψη-αποσταθεροποίηση - κρίση».

Πιο επικίνδυνη και από την οικονομική, είναι σίγουρα  μια  κοινωνική κρίση γιατί εμποδίζει την ανασύνταξη των δυνάμεων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.
Το οικονομικό έλλειμμα θεραπεύεται και τα επιπλέον κιλά μπορείς να τα ξεχάσεις, αν σταματήσεις να τρώς.

 Αλλά μην ξεχνάς ποτέ το δικαίωμά σου  Έλληνα Πολίτη, να εκφράζεις ελεύθερα την άποψή σου! Μην ξεχνάς να ενημερώνεσαι τόσο για τα αστικά σου δικαιώματα και ελευθερίες που θα σε φέρουν πιο κοντά στην εξελικτική εκπλήρωσή των στόχων σου! μπορεί να νιώθεις ότι κάτι σε τραβάει προς τα πίσω, αλλά ακολούθα step by step το αχνό φώς που βρίσκεται μπροστά σου, την σπίθα που «κρύβεις» μέσα σου.

Η άποψή σου έχει δύναμη, δεν είναι σχετική, είναι απόλυτη! Ποτέ δεν πάει στον βρόντο, πολύ περισσότερο τώρα που σπανίζουν οι γνήσιες φωνές.
Και αν σε εξάντλησα με όσα  διάβασες, σου προτείνω, αν  δεν έχεις ήδη δει, να δεις την  ταινία:  Πολίτης Κέιν.
 Λίγα λόγια για την ταινία: Στην ταινία παρακολουθούμε μια ομάδα δημοσιογράφων να προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τα τελευταία λόγια του Τσαρλς Φόστερ Κέιν, ο οποίος είναι ένας εκατομμυριούχος και εκδότης μιας εφημερίδας.

 Η τελευταία λέξη του Κέιν λίγο πριν πεθάνει ήταν «Rosebud» (ροδάνθος). Καθώς οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν έρευνες σε συνεργασία με τους ανθρώπους που εργάζονταν και ζούσαν με τον Κέιν, ο θεατής γίνεται μάρτυρας της εξέλιξης ενός ανθρώπου προς τη δόξα, αλλά μαθαίνει και πώς αισθάνεται κάποιος όταν βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου.
www.streetpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.