# #

19 Αυγ 2011

Ο Πάπας παραδέχεται ότι ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε δια της ΒΙΑΣ



Ο Πάπας παραδέχεται ότι ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε δια της ΒΙΑΣ Ο πάπας Βενέδικτος παραδέχτηκε σήμερα ότι έγιναν «καταχρήσεις» κατά τη διάρκεια της ιστορίας προκειμένου να επιβληθεί «η αρχή της αλήθειας και του μονοθεϊσμού», λίγο προτού φτάσει στη Μαδρίτη για να παραστεί στις 26η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (JMJ).


«Είναι αληθές ότι έγιναν καταχρήσεις στην ιστορία για να επιβληθεί η αρχή της «αλήθειας» και του μονοθεϊσμού», είπε ο Πάπας, κατά την τρίτη επίσημη επίσκεψή του στην Ισπανία, με την ευκαιρία των JMJ, στις οποίες αναμένονται περίπου ένα εκατομμύριο προσκυνητές.


Ο Πάπας Βενέδικτος ...
έφτασε στο αεροδρόμιο Μπαράχας, υποδεχόμενος από τον βασιλιάς Χουάν Κάρλος και την βασίλισσα Σοφία και στη συνέχεια διέσχισε με το ειδικό όχημά του τη σημαιοστολισμένη πόλη όπου είχαν συγκεντρωθεί μεγάλα πλήθη προσκυνητών απ’ όλο τον κόσμο.
Την ώρα της άφιξης του Πάπα η ιστοσελίδα των JMJ δέχτηκε επίθεση από χάκερς και δεν ήταν προσβάσιμη επί περίπου μία ώρα.
Πολλοί Ισπανοί διαμαρτύρονται για την επίσκεψη αυτή και για τη διοργάνωση των JMJ καθώς θεωρούν ότι είναι πολύ δαπανηρές και «εκτός τόπου» εν μέσω οικονομικής κρίσης.


Το βράδυ της Τετάρτης χιλιάδες υποστηρικτές του λαϊκού κράτους διαδήλωσαν στη Μαδρίτη ζητώντας να μην χρηματοδοτηθούν από τους φόρους των Ισπανών οι JMJ και ήρθαν σε αντιπαράθεση με νεαρούς προσκυνητές οι οποίοι προσεύχονταν ή τραγουδούσαν «Αλληλούια».
 Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έντεκα ατόμων και τη σύλληψη επτά.
Το απόγευμα η αστυνομία εμπόδισε περίπου εκατό ομοφυλόφιλους και τρανσέξουαλ να οργανώσουν ένα «χάπενινγκ» κατά το πέρασμα του Πάπα από την οδό Σεράνο.


 Οι διαδηλωτές σκόπευαν να ανταλλάξουν φιλιά ενώ ο Πάπας θα περνούσε από μπροστά τους αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το σημείο που σκόπευαν, καθώς βρήκαν μπροστά τους ένα τείχος αστυνομικών.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.