# #

19 Αυγ 2011

Μας δίνουν … αγγουράκια Βρυξελλών αντί για “ανάπτυξη” και “πακτωλό χρημάτων”


Το ψεμα εχει κοντα ποδαρια και ...τα αγγουρακια Βρυξελλων ειναι για μας (τον λαο)!!!

Αυτοι..."λεφτα εχουν" !


Στις 22 Ιουλίου ο Μ. Χρυσοχοίδης αλλά και πολλά άλλα κυβερνητικά στελέχη καθώς και φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης πανηγύριζαν διότι θα έρχονταν στην Ελλάδα πολλά δις ευρώ για ανάπτυξη.

 Έτσι ερμήνευαν τη συμφωνία των Βρυξελλών, έτσι τους βόλευε να πουλήσουν στον κόσμο μια αποτυχημένη εν τη γενέσει της συμφωνία.

Τι για νέο σχέδιο Μάρσαλ ακούσαμε, τι για το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας σε χώρα, τι για τη μεγάλη ανάπτυξη που θα είχε η Ελλάδα, τι για ξεμπλοκάρισμα μεγάλων επενδύσεων και μεγάλων έργων.
Τότε,
κάνοντας μια ανάλυση των αποφάσεων της Συνόδου είχαμε πει ότι βάφτισαν νέο σχέδιο Μάρσαλ ουσιαστικά τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που έτσι κι αλλιώς δικαιούνταν η Ελλάδα και μάλιστα αποφάσισαν να βάλουν και ευρωπαίο επιτηρητή.
Ένας μήνας μετά και φυσικά κανένα ευρώ δεν έχει ρεύσει προς την Ελλάδα, τίποτε δε κουνιέται στις Βρυξέλλες κι αντιθέτως άλλα λένε οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

  Χωρίς το αναπτυξιακό πακέτο ουσιαστικά συμφωνία δεν υπάρχει και χωρίς λεφτά η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και τεχνικά εκτός από ουσιαστικά.


Πληροφορίες, λοιπόν, από την Κομισιόν αναφέρουν ότι δεν υπήρξε καμιά συμφωνία για πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ελλάδα παρά μόνο μια κουβέντα για το πώς θα μας έκαναν να απορροφήσουμε κονδύλια που βρίσκονται σε τέλμα.
Οι κομισάριοι αποφάσισαν σκληρούς ελέγχους για κάθε ευρώ προς την Ελλάδα, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την απορρόφηση. Το «μπάτε σκύλοι αλέστε» που είχαμε συνηθίσει πρέπει να το ξεχάσουμε.  Ειδική επιτροπή αποτελούμενοι από ξένους θα ελέγχει αν μπορεί και που η Ελλάδα να παίρνει λεφτά.
Άρα, ένα το κρατούμενο. Το ΕΣΠΑ δεν μας ανήκει και θα δίνεται κατά το δοκούν.
Το δεύτερο είναι ότι κάποιοι μας είπαν ψέματα και αναπτυξιακό πακέτο με τη μορφή της χορήγησης κονδυλίων από πλευράς Ευρώπης δεν υπάρχει. Εδώ δε μας δίνουν δάνειο με επιτόκιο 5% και ζητούν εγγυήσεις, θα μας δώσουν λεφτά για ανάπτυξη;
Το τρίτο είναι ότι πιέζουν την κυβέρνηση να φτιάξει τον προϋπολογισμό της έτσι ώστε να εξοικονομήσει και κονδύλια για την εθνική συμμετοχή. Άρα, πρέπει να πούμε το ψωμί ψωμάκι προκειμένου να δούμε να γίνεται κανένα έργο, επομένως η περίφημη ανάπτυξη είναι απλά το κυβερνητικό κόλπο για καλυφθεί η αποτυχία των Βρυξελλών.
Ή για να ακριβολογούμε, η συμφωνία περί πακτωλού χρημάτων ήταν και είναι… αγγουράκια Βρυξελλών.
Κανείς δεν επιχαίρει για την άσχημη εξέλιξη αλλά και κάποιοι πρέπει να πουν την αλήθεια όποια κι αν είναι αυτή. Άλλωστε το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.