# #

16 Αυγ 2011

Τι κοινό έχουν η κόρη ενός εύπορου Λονδρέζου, ένας νεαρός μουσικός, ένας σεφ, μια απόφοιτος πανεπιστημίου κι ένας φοιτητής Νομικής;




Είναι μερικοί από τους συλληφθέντες ταραχοποιούς των τελευταίων ημερών που οβρετανικός Τύπος βάφτισε «οι διαδηλωτές της μεσαίας τάξης», επειδή δεν έχουν καμίασχέση με το προφίλ του μέσου ταραξία που φαντάζονταν όλοι  δηλαδή μαύροςφτωχός καιάνεργος.


Στην υπανάπτυκτη Βρετανία συμβαίνουν αυτά. Εδώ η αστυνομία για να μη λερώσουν το ποινικό τους μητρώο οι εκπρόσωποι της μεσαίας τάξεως, οι στυλοβάτες του έθνους και του κοινωνικού ιστού, βομβαρδίζει με χημικά την πλατεία και τους διαλύει γρήγορα-γρήγορα…

Καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο απόλυσης των υπαλλήλων ΔΕΚΟ είναι σε συνέντευξήτου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο υφυπουργός Διοικητικής ΜεταρρύθμισηςΝτίνοςΡόβλιας. «Κανένας αναγκαίος και χρήσιμος εργαζόμενος του ευρύτερου δημόσιου τομέα δενπρέπει να έχει την ανησυχία ότι θα απολυθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά.
 Υποκλινόμαστε στην ορολογία: Αναγκαίος εργαζόμενος… Μόνο μη μαζευτούν πολλοί ανα- γκέη και γίνουν τίποτα … φουστιές.
Ως προς την αναδιάρθρωση του δημοσίου που θα οδηγήσει υπαλλήλους σε εργασιακήεφεδρεία ο υπουργός αναφέρει πως «το τυχόν πλεονάζον προσωπικό θα προσδιοριστεί ,έπειτα από μελέτη και νέο οργανόγραμμα ανά φορέαΤο πλεονάζον προσωπικό θα μπει σεκαθεστώς εργασιακής εφεδρείαςΗ εργασιακή εφεδρεία δεν έχει ημερομηνία λήξηςως προςτα προνόμια που παρέχει η κατάταξη προς πίνακεςδηλαδή ακόμη και μετά την παρέλευση τουπρος χρόνου οι πίνακες θα είναι σε ισχύ».

Μένουμε όλοι ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι θα προηγηθεί μελέτη. Φτάνει να μην είναι …πρωινή. Η εργασιακή εφεδρεία είναι ένα προνομιακό καθεστώς για τους εργαζόμενους δηλαδή. Και επιπλέον δεν έχει και ημερομηνία λήξης. Οι άνθρωποι που θα τεθούν σε εφεδρεία πετάνε από τη χαρά τους και κλείνουν ήδη διακοπές στην Ίμπιζα τον Σεπτέμβρη.
Η επίσημη αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων θα είναι ι προς 69 το 2012, 1 προς 1453 το 2013, 1 προς 2014 το 2014, 1 προς 4711 το 2015.
Πλήρης παρακμή, όπως γράφουμε και προηγουμένως
Στα χαρτιά αυτά. Στην πραγματική ζωή, αν τα παιδιά είναι «καλά» και με «μπλοκάκι» τα παίρνουμε και μετακλητούς (χωρίς κουτσουρεμένους μισθούς) τους κάνουμε. Χρόνιο το «έγκλημα» στον στενό, τον ευρύτερο και τον ευρύτατο δημόσιο τομέα.

Και δεν είναι και τέλειο όπως του τσαντάκια, ο οποίος  άρπαξε την τσάντα μιας γυναίκας στημικρή πόλη Σεβερίνα της Βραζιλίας και κατάφερε να ξεφύγει αφήνοντας όμως πίσω του ένααδιάσειστο στοιχείοτη… μασέλα τουΗ είδηση διαδόθηκε γρήγορα στη μικρή κοινότητα και οκλέφτης θα κοιμόταν ήσυχος αν ένας κάτοικος δεν έβρισκε τη μασέλα του δράστηΟιαστυνομικοί κατάφεραν έτσι πολύ γρήγορα να εντοπίσουν τον… απρόσεχτο Μίλτον Σεζάρ ντεΖεζούς, 34 ετώνπου πάνω στη βιασύνη του ξέχασε τα δόντια του στον τόπο του εγκλήματος.

Επειδή λοιπόν τα «δόντια» υπάρχουν και ο καθένας έχει τα δικά του, θα χρησιμοποιηθούν και στην περίπτωση της επιλογής των «αναγκαίων και χρήσιμων» εργαζόμενων. Έτσι τουλάχιστον μουρμουρίζουν οι πράσινοι παροικούντες τη Ιερουσαλήμ.

Η δική μας άποψη μας ασφαλώς είναι ότι η αξιοκρατία θα θριαμβεύσει για μία ακόμη φορά. Άλλωστε το λύσαμε το ζήτημα της ενοχλητικής μεσαίας τάξης: τη θέτουμε σε «εφεδρεία»: εργασιακή, φορολογική, ψυχολογική. Πρόκειται σαφώς για το πιο επαπειλούμενο είδος της ελληνικής πανίδας μετά την καρέτα-καρέτα…

Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.