# #

1 Ιουλ 2011

10 ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΓΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ


.

Θέμις τυφλή

Οι εισαγγελείς ήταν εκεί και παρακολουθούσαν... Δεν είδαν όμως και δεν άκουσαν ότι τα ΜΑΤ έριξαν χημικά μέσα στο μετρό. Εκτός κι αν οι διμοιρίες λειτούργησαν αυτοβούλως, χωρίς να λάβουν σχετική εντολή. Οπως δεν είδαν και δεν άκουσαν και για άλλες έκνομες ενέργειες της αστυνομίας για τις οποίες και προφανώς θα έπρεπε να αναφέρουν στην προϊσταμένη τους Αρχή.
Δεν ήταν ένας ούτε δύο, αλλά περί τους δέκα, οι εισαγγελείς ...
που πέρασαν, Τρίτη και Τετάρτη, από το δεύτερο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου στεγάζεται το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Από εκεί παρακολουθούσαν τις εντολές οι οποίες δίνονταν στις αστυνομικές δυνάμεις που συμμετείχαν στα μέτρα τάξης και άκουγαν τις πληροφορίες που έρχονταν για τα τεκταινόμενα στο κέντρο της Αθήνας από όλα τα μέσα τα οποία έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ.
Οι απρόκλητες επιθέσεις σε διαδηλωτές και σε καφετέριες ή ταβέρνες με ανύποπτους πολίτες, οι τόνοι των χημικών, το όργιο της αστυνομικής αγριότητας, προφανώς δεν έπεσε στην αντίληψη των εισαγγελικών λειτουργών.
Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι μόλις χθες το πρωί, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας ζήτησε να της αποσταλεί το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του «Αλτερ», από το οποίο θα ενημερωθεί όχι μόνο για τους ακροδεξιούς με τα καλυμμένα πρόσωπα που εμφανίζονται να συνομιλούν με άνδρες των ΜΑΤ και ακολούθως να συνοδεύονται από άνδρες με πολιτικά στο προαύλιο της Βουλής, αλλά και για όλα τα λοιπά ανδραγαθήματα των αστυνομικών.
Η κ. Ράικου παρακολουθώντας το βίντεο δεν θα δει μόνο την επίμαχη σκηνή που κίνησε πρωτίστως το ενδιαφέρον της. Θα δει και τα πλάνα με τους αναίτιους ξυλοδαρμούς πολιτών, θα ακούσει τις καταγγελίες δεκάδων ειρηνικών διαδηλωτών που δέχτηκαν απρόκλητες επιθέσεις από αστυνομικούς, αλλά και τις εκκλήσεις του ιατρείου του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο είχε στηθεί στην είσοδο του μετρό, να σταματήσει η ρίψη των χημικών.
Τελικά, η κ. Ράικου, χθες το απόγευμα, αφού μελέτησε το βίντεο (σ.σ. υπάρχει ακόμα πλουσιότερο υλικό στο Διαδίκτυο και άλλα Μέσα), παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μόνο ως προς το σκέλος που αφορά τις καταγγελίες του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κων. Λουράντου, ο οποίος μίλησε για «αλόγιστη χρήση χημικών», ενώ είχε κάνει και έκκληση προς τους συναδέλφους του να φέρουν φάρμακα στο Σύνταγμα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, συναφείς καταγγελίες -όπως αυτή του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, Γ. Πατούλη, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου- θα συσχετίζονται με την επίμαχη σχηματισθείσα δικογραφία. Εάν στην πορεία της έρευνας διαπιστωθεί ότι δεν είναι συναφείς, θα διαχωρίζονται.
Στο μεταξύ, με αφορμή το επίμαχο βίντεο με τα «παλικάρια», ένα εκ των οποίων κρατούσε στειλιάρι και φυγαδεύτηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., εντολή για κατεπείγουσα διερεύνηση έδωσε και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης. Κι αυτό γιατί οι πρωταγωνιστές του βίντεο φέρεται να είναι ακροδεξιοί εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ. Ετσι, ο κ. Ραγκούσης με έγγραφό του ζητεί από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ) να διεξάγει έρευνα για τις δεκάδες σχετικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κι αν χρειαστεί να κινήσει τις διαδικασίες για την τιμωρία των εν λόγω εργαζομένων στα λεωφορεία, μέσω πειθαρχικού ελέγχου.
Σε ανακριτή οι 17
Στο μεταξύ οι 17 συλληφθέντες στα προχθεσινά επεισόδια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, καθώς τους ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του «κουκουλονόμου».
Τα αδικήματα που θα τους αποδοθούν κατά περίσταση είναι «διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα ή μη πρόσωπα, αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με καλυμμένα πρόσωπα ή μη, προμήθεια εκρηκτικών υλικών και εξύβριση».
Ενας ακόμη συλληφθείς νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.
Την ώρα της προσαγωγής των 17, περίπου 50 συγκεντρωμένοι φίλοι και συγγενείς των συλληφθέντων επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που τους συνόδευαν, πετώντας τους μπουκάλια, σίδερα και άλλα αντικείμενα και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα για τα προχθεσινά έκτροπα. Η ένταση δεν κλιμακώθηκε καθώς οι αστυνομικοί έδειξαν ψυχραιμία και δεν απάντησαν στις προκλήσεις των συγκεντρωμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.